16 ian. 2019

„Mai puternici împreună” de Katie McGarry. O poveste despre dramă și sacrificiile unor adolescenți ― Recenzie




                             
Titlu original:Take me on
   Autoare:Katie McGarry
   Editura:Epica
   Nr. de pagini: 480
   Disponibilă: aici
   Rating: ★★★

Mai puternici împreună e al patrulea volum din seria „Destine la limită", un roman cu o acțiune interesantă și personaje frumos conturate, dar un  pic cam exagerate. Nu pot să condamn stilul de scriere al autoarei, e frumos și clar, dar prea monoton și static pe alocuri. Și am sesizat asta în fiecare volum. Prea multe detalii, iar în Mai puternici împreună, primele 100 de pagini au fost în plus, după părerea mea.

Citisem cele trei volume din serie înainte, cu mult timp în urmă, și îmi era foarte dor să recitesc seria, iar odată cu traducerea celui de-al patrulea volum, am ajuns să reușesc să o fac. Am încercat să fac o deosebire  între cele patru volume, dar nu am reușit să găsesc nimic, în afară de personajele diferite. Scriitoarea merge pe același tipar, dramele adolescenților și greșelile făcute din impusul. Nimic nou.


„Aș vrea să te urăsc, dar atingerea ta mă face să te doresc."


Și cum scriitoarea își creionează de obicei personajele doar în situații dificile, nici în acest roman nu și-a pierdut această abilitate.

Protagonistul masculin este un pic dat la o parte și autoarea și-a îndreptat atenția mai mult spre Haley. Parcă o pedepsește și vrea pe cât posibil să fie o persoană ce nu va avea vreodată o șansă în viață. Nu înțeleg de ce are o problemă cu eroinele ei. E tare ciudat.

Totul începe în noaptea în care Haley a fost nevoită să meargă după medicamentele tatălui său. Un om care și-a pierdut „viața“ și a dezvoltat o depresie cu care greu poate să se lupte. Nevoită să ajungă la o oră fixată de unchiul ei, Haley e urmărită de fostul ei cumnat. Întâmplător, fermecătorul West se află fix pe aceea străduță întunecată și îi sare în ajutor frumoasei-bătăușe.


„Încetează să-mi spui ceea ce vrei. Mă înnebunești! "


Întâmplările nu se opresc aici, iar Haley rămâne prinsă între trecut și prezent. Unchiul ei o urăște pentru că a renunțat la kickboxing, tatăl ei nu o bagă în seamă, iar acum fostul iubit vrea să-l bată pe salvatorul ei. Totul nu decurge așa cum își dorește ea, dar West e acolo, va deveni stâlpul de rezistență a unei fete încăpățânate.


Și chiar când credeam că va fi o carte facilă, acțiunea se complică și nu doar Haley va avea de suferit, ci și toți cei de stau în preajma ei. Mi-a plăcut că pe lângă toate acele probleme, personajele au găsit puterea de a vedea dincolo de ceea ce înseamnă suferință și își acordă o șansă să creadă din nou într-o persoană sau mai bine spus în dragoste.

Nu condamn nici faptul că deja devine un lux ca în fiecare roman de dragoste să găsesc câte o fată maltratată de către iubitul ei și să-i fie frică să povestească prin ce trece. La fel cum nu mai e o noutate că această situație complicată are un impact puternic asupra lectorului și, deși susțin astfel de „învățături“, în povestea lui Haley m-a plictisit aceste amănunte.


„Oamenii m-au îndepărtat prin atitudinea lor, iar eu sunt departe de ceea ce vrei tu."


West e năzdrăvan și arogant, cu un tupeu incredibil și o încredere deplină care uneori îl vor pune într-o lumină bună, alteori îl vor bagă în belele. Ajunge să îl urască pe tatăl său și astfel ajung într-o altă școală, înapoi în „brațele“ lui Haley, dar gelozia lui Matt îl pune într-o situație dificilă în care trebuie să aleagă, dacă va vrea sau nu să lupte împotriva lui pentru a o proteja pe noua sa iubită.



E un roman ușor și potrivit pentru un început de iarnă friguroasă. Trebuie să aveți, în schimb, răbdare la primele 100 de pagini, iar când ați trecut de ele, o să dați peste o poveste de dragoste -să zicem- simpatică.


„Sfârșitul lui ar însemna sfârșitul meu."






Achiziționează Mai Puternici împreună de Katie McGarry de aici cu transport gratuit.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu