4 aug. 2018

„Fericiți pentru totdeauna?” ― Timpul vindecă răni

Titlu original: After I Do
   Autoare: Taylor Jenkins Reid
   Editura: Corint
Colecție: Leda Edge
   Nr. de pagini: 352
   Disponibilă: aici
   Rating: ★★★★

Fericiți pentru totdeauna? este o carte de o simplitate incredibilă, dar cu un conținut profund și emoționant. Un roman despre un soț și o soție, care aflați la răscrucea căsniciei lor, decid să se despartă pentru o perioadă de timp pentru a vedea dacă încă se mai iubesc și dacă mai pot repara ceva în relația lor. 

Ceea ce am iubit eu cel mai mult la această carte este că reflectă cu acuratețe realitatea și se îndepărtează de tot ce înseamnă ficțiune. Dialogurile sunt realiste, spumoase și extrem de simple, exact cum decurge o conversație normală între doi oameni îndrăgostiți.

Legăturile familiale sunt extrem de bine valorificate, lecțiile despre dragoste și viață sunt oferite într-un mod natural, punându-se accent pe sentimente, trăiri, gânduri și nu pe acțiune. Este mai mult o carte de care te bucuri când vrei o lectură banală, care să-ți ofere o pauză de la oricare alt gen literar. 

Indiferent că ești căsătorit/ă sau nu, prin intermediul protagonistei noastre, Lauren, poți experimenta călătoria prin care trece o astfel de persoană, care sunt implicațiile și consecințele prin care trebuie să treacă și este subliniată mai ales transformarea prin care trece după acest pas. Acel eu de dinainte devine noi, fiecare acțiune și hotărâre trebuind a fi luată împreună și nu separat.

Fericiți pentru totdeauna? subliniază faptul că nu există reguli în viață. Nu există o formulă standard pe care dacă o vei urma vei fi fericit. Viața pur și simplu curge, iar lucrurile vin de la sine, fără a fi planificate. Uneori este nevoie de o pauză de la ceea ce nu te face fericit, acest lucru acționând ca un pansament, ca un leac care vindecă totul, după care totul poate reveni la normal. 

Dacă vă plac poveștile de dragoste sau cărțile despre familie, prieteni și independență, atunci cartea asta este potrivită pentru voi. Este o lectură de savurat într-un week-end de vară, cu o limonadă rece în față. Pregătește-te de o poveste emoționantă despre cum nu toate lucrurile în viață sunt roz, despre greșeli și regăsirea propriei identități, care va schimba ceva în tine, cu siguranță!

Tot ce trebuie să faci este să nu renunți niciodată!


Lauren și Rayn au o căsnicie care a început să scârțâie. Nu se mai privesc cu aceeași ochi ca în tinerețe, iscă o ceartă din orice și au ajuns la concluzia că nu se mai iubesc, că mariajul lor nu mai funcționează. În tinerețe se iubeau profund, se vedeau împreună până la adânci bătrâneți, dar ce s-a întâmplat cu cei doi pe drum? De ce nu se mai completează reciproc unul pe celălalt?

Decizia de a lua o pauză de un an, timp în care aceștia nu au voie să se caute deloc, este drastică, dar eficientă. Cei doi nu doar că vor reînvăța să trăiască, să se bucure de lucrurile pe care le făceau din plăcere și la care au renunțat, dar vor vedea lumea cu alți ochi, vor simți că o parte din ei este lipsă și că iubirea lor nu a dispărut, de fapt, niciodată. 

Cu prijlejul acestei pauze lungi, Lauren își va găsi un refugiu în propria familie, reușind să petreacă mai mult timp cu persoanele dragi ei, iar Ryan va descoperi că fiind în brațele altei femei nu este ceea ce și-a dorit. Se zice că timpul vindecă răni, iar în cazul celor doi nimic nu este mai adevărat. 

Vor reuși Lauren și Ryan să stea departe unul de celălalt un an de zile?
Căsnicia lor va mai primi o șansă?
 Achiziționează Fericiți pentru totdeauna? de Taylor Jenkins Reid de aici.
Pentru a fi la curent cu noutățile și promoțiile Editurii Corint, vă invit să le vizitați site-ul printr-un simplu click aici.
                                                                                                                       
                                                                                                                    

Un comentariu: