16 iul. 2018

„Trezirea unui Coșmar” (Ephialte #2) ― Cine sunt adevărații dușmani?

Titlu:Trezirea unui Coșmar
   Autoare: Cristinne C.C.
   Editura: Quantum
Colecție: Fantasy
   Nr. de pagini: 310
   Disponibilă: aici
   Rating: ★★★

Ephialte este o serie dragă mie, despre care pot spune că am numai cuvinte de laudă. Citisem primul volum cu un an în urmă şi nu îmi mai aduceam aminte cu exactitate toate evenimentele, însă asta nu a fost o problemă, pentru că pe parcursul lecturii celui de-al doilea volum, mi-am reamintit totul.

Cristinne a creat o lume unică, plină de pericole şi dezastre, în care ți-e frică parcă la început să păşeşti, dar treptat te afunzi tot mai mult, descoperind o poveste originală şi captivantă, pe care nu o vei uita prea curând.

Primul volum oferă acțiune alertă, suspans la fiecare pas, comploturi, alianțe şi trădări neaşteptate, care te țin cu sufletul la gură până la ultima pagină, bazându-se prea puțin pe romantism. Însă, volumul doi aduce câteva schimbări, iar pe lângă aventurile Ephialtelor în lumea periculoasă a Umbrelor, sunt accentuate sentimentele şi emoțiile personajelor. De data aceasta le cunoaştem adâncimile sufletului, ne delectăm cu iubire şi scene romantice, astfel încât totul pare să fie sigur, o stare de siguranță care nu va ține, însă, prea mult.

Autoarea are mult potențial şi devine din ce în ce mai bună în țeserea poveştilor, reuşind sã intre în topul autorilor români preferați. Aştept cu sufletul la gură urmãtoarea carte şi sper să nu fie şi ultima.

Ephialte este despre viață, iubire şi prietenie. Este despre descoperirea sinelui, despre acceptarea propriei condiții şi despre lupta pentru supraviețuire. Ephialte este o serie fantasy care te atrage inevitabil într-o lume nouă, în care nimic nu e ceea ce pare, iar duşmanii nu se deosebesc de prieteni.

Ephialte este ca un fel de drog de care nu te mai poți lăsa. Ajungi să-ți fie frică de terminarea paginilor, pentru că ştii că o bucățică din sufletul tău va rămâne prins acolo. Ştii că odată cu citirea ultimului cuvânt va trebui să revii la realitatea sufocantă de care vrei cu ardoare să scapi.

La fel ca şi în primul volum, autoarea ne încântă la începutul fiecărui capitol cu o poezie scrisă de inegalabilul nostru poet, Mihai Eminescu. Este uimitor cum Cristinne reuşeşte să asocieze versurile poeziilor cu evenimentele din volum.

Dacă sunteți în căutarea unei noi serii fantasy care să vă captiveze și să vă ofere multă acțiune, atunci trebuie să încercați Ephialte. Nu vă lăsați influențați de faptul că este scrisă de o scriitoare româncă, pentru că sinceră să fiu, Cristinne scrie mult mai bine decât mulți autori străini.

Nu o să vă povestesc acțiunea cărții pentru că asta ar însemna să dau spoilere nedorite celor care nu au citit încă primul volum, dar ce vă pot spune este că Trezirea unui coșmar mi s-a părut de o calitate excepțională și veți avea de toate.

Această carte a fost oferită spre recenzare de către Editura Quantum, cărora țin să le mulțumesc din suflet!
Pentru a afla mai mult informații în legătură cu noile titluri sau promoțiile Editurii Quantum, vă invit să vizitați site-ul lor dând un click aici.

Romanele din seria Ephialte pot fi achiziționate de aici. 
                                                                                                                 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu