16 iul. 2018

„Ascensiunea” (Destinul reginei #1) ― O dublă identitate

Titlu original: The Queen's Rising
   Autoare: Rebecca Ross
   Editura: Corint
Colecție: Leda Edge
Serie: Destinul reginei
   Nr. de pagini: 460
   Disponibilă: aici
   Rating: ★★★★★+

Nu îmi găsesc cuvintele pentru a vă putea exprima cât de mult mi-a plăcut cartea asta şi cât de mult am iubit fiecare capitol, fiecare frază şi fiecare cuvânt. Totul a fost perfect, de la plot și stil de scriere, până la personaje. Este una dintre cele mai bune cărți pe care le-am citit anul acesta şi se află chiar în vârful topului meu.

Trebuie să recunosc că în primul şi-n primul rând am fost atrasă de copertă. Arătă atât de bine, încât nici conținutul nu părea a fi rău. Adevărul este că povestea pe care am descoperit-o între frumoasele coperți a fost chiar mai bună.

Titlul m-a dus cu gândul la o poveste regală, în care este prezentat drumul prin care va trebui să treacă o prințesă pentru a deveni regină. Oh, cât m-am înşelat! Protagonista nu este nici pe departe de viță nobilă, ci o simplă fată orfană care încearcă să-şi găsească un rost în lumea celor cinci Pasiuni.

Acțiunea se itensifică abia spre sfârşitul volumului, însă primele câteva sute de pagini au rolul de a ne introduce în această lume nouă şi de a ne pregăti pentru multe peripeții care ne vor ține cu sufletul la gură. Paginile sunt întoarse una după alta involuntar, iar timpul trece fără ca măcar să conștientizezi acest lucru. Te trezești răsfoind ultima pagină și rămâi profund dezamăgit că o parte din călătorie a luat sfârșit.

Stilul Rebeccăi Ross de a aşterne pe hârtie povestea Briennei este destul de simplu, astfel încât nu întâmpinăm dificultăți în descifrarea textului, însă limbajul este complex, bogat în descrieri minuțioase, care au rolul de a ne arăta imaginea lumii ficționale pe care o construieşte.

Personajele sunt conturate cu precizie şi pot spune că fiecare are un rol aparte în poveste. Cel mai mult m-am conectat cu protagonista romanului, Brienna, care nu aparține niciunei lumi, dar care încearcă să îşi găsească o cale proprie. Brienna nu este doar un simplu personaj. Se simte ca fiind o persoană reală, o prelungire a propriei persoane, deoarece te transpui cu totul în pielea ei.

Recomand Ascensiunea cititorilor pasionați de fantasy și de povești cu prinți și prințese. Rebecca Ross vă promite o călătorie zbuciumată într-o lume divizată, unde protagonista trebuie să aleagă între cele două identități pe care le are.


Povestea o are drept protagonistă pe Brienna, o tânără care este dusă de către bunicul ei la casa Magnolia pentru a studia una dintre cele pasiuni: artele plastice, muzica, arta dramatică, înțelepciunea sau cunoașterea. Originile sale trebuie să rămână ascunse, așa că Brienna nu cunoaște numele tatălui ei, dar se pare că datorită acestei informații a reușit să fie primită și acceptată ca să studieze o pasiune. 

Brienna petrece șapte ani străduindu-se din greu să devină Stăpână a unei pasiuni, alături de cinci ardene aflate acolo pentru același lucru: Sibylle, Ciri, Merei, Oriana și Abree. Viața nu-i va fi deloc ușoară în acest loc, aceasta nereușind să stăpânească nicio pasiune cu adevărat, lucru care întărește motivul pentru care a fost primită încă de la început: moștenirea ei necunoscută. 

După patru ani pe care i-a petrecut schimbându-și pasiunile, nefiind compatibilă cu niciuna, Brienna va ajunge să studieze în cele din urmă cunoașterea, îndrumată de Maestrul Cartier, care vede în ea mult mai mult potențial decât alții. Legătura dintre cei doi este puternică și încep să apară sentimentele, lucru pe care nu-l va recunoaște niciunul. 

Brienna nu reușește, din păcate, să-și găsească un protector și să primească o mantie la finalul celor șapte ani de studiu, așa ca va primi propunerea de a mai rămâne o vară pentru aprofundarea cunoștințelor, timp în care Maestrul Cartier va fi plecat în vacanță. 


Însă liniștea îi va fi perturbată de apariția unor amintiri ale unui bărbat necunoscut, dintr-un trecut îndepărtat, care ar putea avea legătură cu soarta Maevanei, ținutul din care este tatăl ei. Brienna află că tronul aparține de fapt femeilor din neamul Kavanagh, iar regele Lennon este nelegitim, un impostor care a furat ceva ce nu-i aparține. 

Protagonista îi va dezvălui toate aceste întâmplări Văduvei, care o va trimite într-o călătorie periculoasă alături de Alderic Jourdain, noul ei tată, și alături de o nouă identitate schimbându-și numele din Brienna în Amandin Jourdain. Misiunea ei va fi de a găsi Piatra Înserării, o relicvă care poate atesta că Lennon nu are niciun drept asupra tronului maevan. 

Ceea ce nu a știut Brienna este că totul va fi mult mai greu decât și-a închipuit. Dușmani la fiecare pas, comploturi neașteptate și un suspans care nu te lasă să respiri. Dar Brienna este puternică și va trebui să meargă până la capăt pentru a reuși. Dar cel mai important este că nu va fi singură. 

Va reuși oare Brienna să facă dreptate? 

 Achiziționează Ascensiunea de Rebecca Ross de aici.
Pentru a fi la curent cu noutățile și promoțiile Editurii Corint, vă invit să le vizitați site-ul printr-un simplu click aici.
                                                                                                                       
                                                                                                                    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu