17 iul. 2018

„Război în Doi” de Mirela B. Florentina ― Recenzie

   

   Titlu: Război în doi
   Autoare: Mirela B. Florentina
   Editura: Celestium
   Nr. de pagini: 244
   Disponibilă: aici
   Rating: ★★★
Abygail Smith crede că  știe exact ce își dorește de la viață . Însă, după o petrecere la care merge însoțită de cea mai bună prietenă, lumea ei perfectă este zguduită din temelii.
Dylan Turner obține întodeauna ce vrea. Sexy si provocator, băiatul o face să simtă dragostea și pasiunea, dar îi face cunoștință și cu durerea și suferința.
Deși diferiți, pe cei doi îi leagă ceva: haosul din suflete.  Povestea lor este condimentată cu certuri, întâlniri romantice şi despărţiri dureroase. Niciunul nu știe ce vrea, dar ambii își doresc totul.

Dragostea e tot ce a mai rămas din noi, iar în Război în doi, dragostea înflorește unde te aștepți cel mai puțin, acolo unde rebelitatea e la cote maxime, acolo unde cuvântul iubire e interzis. Dar se naște involuntar și, totuși, de ce doare când iubirea e cel mai frumos sentiment de pe Pământ? De ce Abygail e tentată să iubească, dar ajunge în prăpastia trandafirilor plini cu spini și pătați cu lacrimi?

Nu știu ce vreau!
Nu știu ce simt!
Și ceea ce este cel mai grav, nu știu ce este cu mine.

Romanul a avut o acțiune relativ alertă, detaliată în ceea ce privește descrierile și complexă cu privire la gândurile protagoniștilor. A a fost pe alocuri ciudată, iar pe de altă parte potrivită pentru vindecarea unui suflet. Nu pot să nu menționez citatele care îți răpesc rațiunea și o înlocuiesc cu emoție, dar şi coperta frumoasă pe care o are. Editura Celestium a făcut o treaba minunată în ceea ce privește partea tehnică, însă nu doar pentru acest lucru a ajuns în sufletul meu, ci și pentru simplul fapt că au oferit o oportunitate autorilor de pe platforma Wattpad. Unii dintre ei au un talent nemărginit și ar fi păcat să nu îi cunoașteți și voi!

Război în doi am citit-o prima dată pe Wattpad, atunci cu un alt titlu, acum cu un conținut aproximativ la fel, dar totuși cu un aer atât de diferit. Pe atunci eram o simplă cititoare ce bântuia printre cărțile virtuale de pe Wattpad, dar mă delectam cu ce era mai frumos și bun. Iar când am început sa recitesc povestea lui Abygail și Dylan, mi-am adus aminte de acele vremuri.

Viața mea e o adevărată furtună și nu vreau ca tu să intri în ea dacă nu-ți dorești.

Un orășel și doi oameni distincți, frumoși și pasionați, se unesc formând o poveste de dragoste cu  năbădăi. Totul e banal până aici, nu-i așa? Însă ceva e diferit. Ei sunt focul și apa, două elemente care nu se atrag deloc, dar aici, ei sunt centrul atenției. Ei sunt fericirea lor...

Abygail e o fată cuminte, cu un viitor strălucit la Universitatea Harvard, însă nu totul ține în a fi o fată model în tot ceea ce faci. Uneori lucrurile se complică atunci când te aștepți cel mai puțin. Cu o prietenă zurlie, petrecerile sunt doar la un pas de ea și când zic un pas, mă refer doar la probleme. Odată gustând din fructul interzis, Abygail nu se poate opri. Nu când El e acolo.

- Jur că dacă nu te oprești acum, tot ce a fost între noi nu va mai conta!


Ce nu mi-a plăcut la acest personaj a fost faptul că, deși pare matură, când e pusă față în față cu situațiile dificile și mai ales cu Dylan, nu știe deloc cum să gestioneze lucrurile. Ori e matură, ori e naivă. Ea în gândurile ei e femeia trecută prin toate și conștientă de repercusiuni, iar mai apoi, totul se schimbă. De ce? Dragostea te transformă oare în sclavă?

Dylan e opusul lui Abygail. Dacă ea e eleva silitoare, el e băiatul care știe să conducă cu ochii închiși o mașină. Cursele sunt pentru el o distracție, dar când apare arțăgoasa străină care nu îi cade în pat, acesta simte nevoia să ia atitudine. Oare se va schimba el pentru o fetişcană cu vise mărețe?

Abigail și Dylan sunt protagoniștii unui incendiu de proporții. Aceștia nu au distrus doar ce se află în jurul lor, ci și pe ei înșiși. Dylan deși e băiatul de temut, cumva se schimbă datorită lui Abygail. În cazul lui iubirea nu a distrus, ci l-a făcut doar să aibă remușcări, iar odată cu ele, conștiința parcă s-a trezit la viață sau poate că e doar sentimentul pur pe care îl simte pentru frumoasa lui Abygail?


De ce nu putem să ne păcălim inima la fel de ușor cum îi mințim pe ceilalți?


Acțiunea devine alertă atunci când Abygail deja își dă seama cu ce fel de persoană s-a întâlnit. Face tot posibilul să-l uite, dar uneori prima dragoste rămâne unde nu vrei să se așterne. Acest roman mi-a plăcut în mare măsură pentru că prezintă acea dragoste pură și totodată murdară.

Citind Război în doi, veți întâlni o dramă adolescentină, o poveste frumoasă de dragoste și doi oameni cu personalități total opuse. Se spune că orgolioșii au de pierdut în viață, iar ei vor fi primii care vor gusta din această "poțiune".

Acesta a fost sfârșitul nostru! De acum suntem doar doi străini cu amintiri frumoase.

Editura Celestium

Mulțumiri Editurii Celestium pentru exemplarul oferit pentru recenzare! 
Pentru a fi la curent cu noutățile editurii, vă invit să le accesați site-ul printr-un simplu click aici.


                                                                                                                             

2 comentarii:

  1. Daca nu ma insel, cartea de pe Wattpad se numea Iubire Periculoasa?

    RăspundețiȘtergere