1 aug. 2018

„Păcatele fiului” ― Cu toții suntem compuși din mai multe fațete ale aceluiași eu

Titlu: Păcatele fiului
   Autoare: Theo Anghel
   Editura: Quantum
Colecție: Fantasy
   Nr. de pagini: 294
   Disponibilă: aici
   Rating: ★★★
Theo Anghel este una dintre scriitoarele mele preferate şi ştiam încă de la început la ce să mă aştept de la această nouă carte. Ştiam că va veni cu o poveste incitantă, cu un subiect inedit şi cu nişte personaje memorabile. Și am avut dreptate.

Acest prim volum dintr-o serie reprezintă un început excepțional, fiind construit în cel mai fin detaliu cu putință, astfel încât să îți dea impresia că totul este cât mai aproape de realitate, de palpabilitate. Este deja pe lista lecturilor mele preferate de anul acesta, pentru că este o carte complexă, care are toate ingredientele unui fantasy de calitate.

Stilul autoarei este unul dintre multele elemente pentru care vă recomand această carte. Scrie cu sufletul şi mânuieşte cuvintele ca un adevărat magician, totul fiind fluid, neîncărcat de descrieri plictisitoare care să te abată de la călătorie. Odată ce ai intrat cu totul în universul pe care Theo l-a creat, rămâi acolo până la final și nu te poți desprinde nici măcar pentru o gură de apă.

Mi-a plăcut extrem de mult construirea lumii, conturarea personajelor şi, mai ales, umorul presărat la fiecare pagină, care te destinde şi te face uneori să râzi cu poftă. Dialogurile dintre personaje sunt spumoase şi tensionante, iar acțiunea te duce pe căi necunoscute, neştiind la ce să te aştepți, deoarece nimic nu este previzibil. Nu ești pregătit pentru întorsătura pe care o vor lua evenimentele și nu vei bănui ce va fi după fiecare capitol.

Încă de la început eşti învăluit într-un strat gros de mister, urmând ca acesta să se subțieze din ce în ce mai mult pe parcursul lecturii. Finalul, însă, te încețoşează şi îți oferă şi mai mult suspans decât la început, lăsându-te cu promisiunea unei continuări şi mai bune, cu și mai multă acțiune şi intrigă.

Recomand Păcatele fiului cititorilor care iubesc fantasy-ul şi care cochetează adesea cu această sferă a supranaturalului, şi nu numai. O recomand tuturor celor care caută o poveste bună, care să te țină ancorat câteva ore bune departe de realitate. Este o evadare perfectă, din care vei vedea că nu vei mai vrea să ieşi.

Dacă încă nu ai citit Am murit, din fericire, o altă serie de succes semnată de Theo Anghel și nu ești la curent cu talentul autoarei, atunci acest roman este un stimulent potrivit pentru a te face să vrei să citești toate cărțile pe care le-a publicat. Citește și vei vedea că am dreptate!

În centrul acțiunii stă figura Liei, o tânără jurnalistă care lucrează la revista Gura Lumii, care la prima vedere pare să ducă o existență normală. Are o slujbă interesantă, un șef care poate fi caracterizat ca fiind spontan și un prieten avocat pe nume Dima, cu care întreține o relație de prietenie neconvențională. Însă sfera normalului se subțiază și nu ține prea mult timp. 

Cu ocazia scrierii unui articol care implică intervievarea unui bărbat aflat la închisoare pentru crimele pe care le-a comis, totul se schimbă în viața Liei. Vizitându-l pe bărbatul închis al cărui nume este Luca, Lia nu reușește să afle prea multe de la dânsul, primind în schimb multă ironie și sarcasm. Pe tot parcursul întâlnirii, protagonista simte o oarecare frică, de parcă respirația ei ar fi blocată, și numai la plecare poate răsufla ușurat, ca și cum ar fi scăpat de un mare necaz.

Șeful Liei este, bineînțeles, nemulțumit de rezultatele întâlnirii și o trimite din nou pe jurnalistă pentru a smulge o poveste senzațională. Lucrurile se complică atunci când deținutul îi oferă acesteia un inel de argint, care are „puterea” de a alunga teama Liei și de a o face să aibă câtuși de puțin încredere în Luca. Însă efectul este tocmai invers. Lia se teme din ce în ce mai mult de bărbatul misterios din fața ei și nu știe cum să fugă mai repede din acea închisoare.

Unei flori rare, nevăzute, sărutată doar de soarele durerii, trebuie să-i smulgi toate petalele (...)

De la primirea bijuteriei de argint, Lia începe să aibă vise ciudate, care o poartă pe tărâmuri necunoscute, cu câteva sute de ani în urmă. Nu numai că visează, ci trăiește o altă viață, când se presupune că ar trebui să doarmă. Ziua este Lia, minunata jurnalistă care poate născoci o poveste din orice, iar noaptea devine Lheya, o femeie din Cetatea Elazardului. Ziua este înfiorată de Luca, bărbatul pe care deși nu prea-l cunoaște, ajunge să o înspăimânte la o simplă pronunțare a numelui, iar noaptea este terorizată de Beleth, un demon care o ține prizonieră. 

Identitățile par să se contopească, astfel încât Lia devine Lheya, iar Luca devine Beleth. 
Ori este doar o închipuire? 

Cu toții suntem compuși din mai multe fațete ale aceluiași eu.


Vă las pe voi să aflați mai multe despre povestea Liei și să descoperiți cine este Luca, sau mai bine zis, ce este el cu adevărat.


Această carte a fost oferită spre recenzare de către Editura Quantum, cărora țin să le mulțumesc din suflet!
Pentru a afla mai mult informații în legătură cu noile titluri sau promoțiile Editurii Quantum, vă invit să vizitați site-ul lor dând un click aici.

Romanul Păcatele fiului poate fi achiziționat de aici. 
                                                                                                                 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu