16 iul. 2018

„Jack Spintecătorul” (Anchetele lui Audrey Rose #1) ― Cine este Măcelarul?

Titlu original: Stalking Jack the Ripper
   Autoare: Kerri Maniscalco
   Editura: Corint
Colecție: Leda Edge
Serie: Anchetele lui Audrey Rose
   Nr. de pagini: 366
   Disponibilă: aici
   Rating: ★★★★
Jack Spintecătorul este o carte pe care nu trebuie să o ratați, în niciun caz. Este o lectură încărcată de suspans şi enigme, care te va ține într-o permanentă stare de agitație şi care nu te va lăsa să te calmezi până nu vei descoperi cine este criminalul care omoară femei în cel mai brutal mod cu putință. Nu vei avea linişte până nu vei descoperi identitatea Măcelarului şi până nu se va face dreptate.

Acest volum începe în forță, cu prezentarea unei autopsii în cele mai amănunțite detalii, care ne alimentează curiozitatea cu privire la ce va urma. Unele capitole sunt însoțite şi de imagini în alb-negru, sugestive pentru conținut şi care au calitatea de a șoca ochii cititorilor.

Stilul autoarei este aerisit, nefiind încărcat cu descrieri care nu sunt necesare. Acțiunea este alertă şi nu te lasă prea mult să reflectezi la deciziile personajelor. Plotul este construit cu atenție şi te duce uneori pe căi greşite, totul pentru a nu-ți da seama cu ușurință cine este criminalul. De fapt, toată lumea pare suspectă la început şi toți par vinovați de câte ceva, aşa că vei avea multe momente de confuzie.

Personajele mi s-au părut bine conturate, iar relația dintre ele bine valorificată. Mi-au plăcut replicile acide şi ironia subtilă folosite pentru a destinde atmosfera sumbră, iar personajele sunt nişte figuri plăcute de care-ți vei aminti cu plăcere.

Mi-a plăcut extrem de mult prima aventură a lui Audrey Rose şi o recomand tuturor pentru că sunt sigură că poate fi pe gustul oricărui cititor. Este o carte complexă datorită apartenenței la mai multe genuri literare, cum ar fi horror, thriller și young-adult, așa că nu are cum să nu placă.

Finalul romanului aduce odată cu el lansarea unei noi aventuri, care se va desfăşura pe teritoriul României, urmând ca Audrey Rose să plece acolo pentru a studia medicina.
Recomand Jack Spintecătorul din tot sufletul şi vă asigur că veți avea parte de o aventură intensă, cu mult sânge şi romantism, în care atmosfera sumbră și apăsătoare se va încorseta pe tine și nu-ți va mai oferi răgaz de a respira câteva ore bune.

Audrey Rose este tipul de adolescentă care iese în evidență într-o societate care obstrucționează drepturile şi libertatea femeilor. Deşi ea ar trebui să se preocupe de rochiile pe care le va purta sau de ceaiurile organizate în familie, Audrey nu se încadrează nicidecum tiparelor clasice. Ea alege să fie asistenta unchiului său şi să îl ajute cu tot felul de autopsii şi tot ce ține de analiza cadavrelor şi a organelor umane.

Când o amenințare precum Jack Spintecătorul tulbură ordinea şi liniştea oraşului, ea decide să meargă până la capăt şi să descopere identitatea criminalului care măcelăreşte femei. Audrey este curajoasă, mai puternică decât mulți bărbați din acea vreme şi va demonstra acest lucru în nenumărate situații.

Pe parcursul anchetei, Audrey Rose va avea lângă ea chiar și un partener. Unul chipeș, dar încrezut și orgolios.
Thomas Cresswell nu este ceea ce pare la prima vedere, iar dedesubtul măștii pe care o afișează se ascunde, de fapt, un băiat blând, care poate avea și sentimente (surprinzător). Audrey Rose se va îndrăgosti treptat de băiatul enervant care adesea se amestecă unde nu trebuie, iar legătura dintre cei doi se întărește odată cu fiecare pericol ce-i paște la fiecare colț.

Jack Spintecătorul va fi din ce în ce mai morbid, crimele sale dovedind că în spatele acestei identități se află o minte ageră, inteligentă, dar bolnavă, iar singurul lucru ce mai rămâne de făcut este de a-l opri odată pentru totdeauna.


Va reuși Audrey Rose să elucideze misterul ce se ascunde în spatele lui Jack? 

 Achiziționează Jack Spintecătorul de Kerri Maniscalco de aici.
Pentru a fi la curent cu noutățile și promoțiile Editurii Corint, vă invit să le vizitați site-ul printr-un simplu click aici.
                                                                                                                       
                                                                                                                    

3 comentarii:

  1. O am și eu. Urmează să o citesc curând. Am răsfoit-o puțin și am dat peste imagini macabre, dar și peste replici amuzante. Abia aștept să ajung la ea!

    RăspundețiȘtergere
  2. Răspunsuri
    1. doamneeee... deci seria e efectiv superbaaa! Nu mai am rabdare, vreau sa citesc si celelalte volume dar nu s-au tradus inca. su foarte curioasa de ce aventurii vor mai avea parte audrey si thomas in "escaping from houdini"

      Ștergere