18 iun. 2018

„Așa cum e scris în stele” ― Emoționanta poveste a lui Callie & Kayden

   AutoareJessica Sorensen
   Editura: Epica
ColecțieEpicLove
   Nr. de pagini: 302
   Disponibilă: aici
   Rating: ★★★★

Așa cum e scris în stele este o poveste distinctă, tristă și specială în același timp. Am savurat fiecare moment al celor doi protagoniști, care împreună au încercat să se redescopere. Fiecare încercare a lor de a-şi alina rănile, de a-şi ascunde coșmarurile din copilărie în cel mai obscur colț al minții, a eșuat. Şi poate că așa a fost cel mai bine. Poate că remediul lor erau chiar ei, nu separat, nu fiecare pe drumul său, ci împreună, ca un întreg. Doar așa vor putea să-i învingă pe cei care, odată, i-au rănit.

Callie și Kayden sunt cei mai drăguți protagoniști pe care i-am întâlnit până acum. Sunt începători în ceea ce privește viața. Subjugați încă de mici, aceștia au reticențe în ceea ce privește socializarea, încrederea în oameni și iubirea. Dar nu se dau la o parte atunci când vine vorba de provocări.


Callie e o fată puternică, iubitoare, atentă și foarte ambițioasă. Dar nu destul de ambițioasă în ceea ce privește ștergerea trecutului. Îl salvează pe Kayden de la moarte doar pentru că nu ar lăsa pe nimeni să fie bătut cu bestialitate sub privirile ei. Fiecare persoană de gen masculin pe care o întâlnește îi aduce aminte de el, de cel pe care îl detestă cel mai mult.

E fata timidă ce se ascunde mereu în spatele clasei. Veți spune că din nou e veșnica poveste clișeică dintre băiatul rău și fata bună și chiar așa și este, dar ea chiar are un motiv întemeiat. Nu a fost mereu așa, ceva i-a declanșat acest scut împotriva persoanelor, iar cei din jurul său, în loc să-şi pună întrebări şi să o ajute, au ales să o judece.

În această carte, autoarea a cules probleme actuale din societate și le-a transpus în situații ficționale. Sunt probleme grave, probleme care se pot rezolva dacă avem curajul să le împărtășim. Nu suntem nevoiți să îngenunchem în fața nimănui, iar Callie şi Kayden sunt exemple de #AșaNu.

În carte veți întâlni oameni înșelați de persoanele iubite, oameni bătuți din cauza alegerilor greșite, oameni care aleg să iubească persoane de același gen.

Kayden e băiatul care suportă umilința în familie împreună cu frații săi, Tyler și Dylan, care sunt supuși unor bătăi îngrozitoare pe care le și acceptă. Nimeni nu face nimic, nici măcar mama lor, deși e martoră la ceea ce pățesc copiii săi. Oferă cale liberă agresorului, iar pe Kayden îl ambiționează să urmeze o facultate departe de casă, unde în spatele ușilor închise se aud suspinele unui copil de 12 ani.

Destinul țese, iar drumurile protagoniștilor se reîntâlnesc din nou. Acum cadrul e altul, facultatea le oferă "adăpost" și nu doar atât. Aici Callie îl întâlnește pe Seth, care devine cel mai bun prieten al ei și singurul. Împreună cu el întocmește o listă de lucruri pe care nu are curajul să le facă, dar
pe care și le dorește, iar Kayden are o mare contribuție la schimbarea ei.

Apropierea de el o face să se simtă în siguranță și protejată, dar ea nu e vindecată, iar el nu poate să o facă dacă nu îl lasă, iar atunci când se decide să-i ofere o șansă, e prea tardiv.

E o carte plină de emoție. Cei doi se bucură de fiecare privire, de fiecare atingere, de fiecare sărut, de parcă ar fi ultimul. Le-am simțit atracția şi forța de a se reintegra în societate, lupta lor de a trece peste tot ce s-a întâmplat, și pot spune că m-au cucerit.

Achiziționează Așa cum e scris în stele de Jessica Sorensen de aici cu transport gratuit.

                                                                                                                                  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu