26 mai 2018

„Regii timpului” de Laura Nureldin ― Persia Antică sau Louisiana? → Ambele!

Laura Nureldin este o scriitoare pe care am descoperit-o după ce am citit un alt roman scris de dânsa, Demoni, şi pot afirma că este o scriitoare care te cucerește ușor datorită stilului vesel pe care-l are și prin personajele încântătoare pe care le creionează.

Voi citi cu interes şi viitoarele cărți pe care le va publica pentru că susțin autorii români și mă bucur tare mult că am descoperit-o pe Laura. Vă invit și pe voi să-i citiți cărțile. Le găsiți la Editura Herg Benet.


Regii timpului de Laura Nureldin este o carte foarte simpaticã şi uşor de citit, cu o poveste nu neapărat originală, dar de o simplitate uimitoare, care m-a făcut să mă relaxez după ce, în ultimul timp, am citit doar fantasy şi thriller.

Tema călătoriei în timp este bine valorificată şi mi-a plăcut extrem de mult că a fost o lectură amuzantă, care m-a binedispus şi m-a făcut să râd copios. Despre limbaj pot spune că este aerisit, fără cuvinte pompoase sau denumiri ciudate, ceea ce m-a ajutat să am o lectură destul de rapidă.

Mi-a plăcut faptul că acțiunea a curs repede și sfârșitul capitolelor nu m-a lăsat prea mult în suspans. Plotul a fost solid în ambele volume și poveștile au fost gândite în cel mai mărunt și fin amănunt, astfel încât rezultatul să fie o călătorie plăcută și încântătoare. 

Dacă vreți să trageți o fugă până în Persia Antică, prin intermediul acestei cărți aveți ocazia să călătoriți împreună cu protagonista și să descoperiți o perioadă demult uitată. Iar în volumul doi schimbăm puțin perioada și tragem o fugă în Louisiana de dinaintea Războiului Civil într-o aventură nouă, alături de protagonistă și alte personaje noi captivante.


Dacă doriți să citiți o poveste plină de umor, presărată cu romantism pe alocuri, Regii timpului este alegerea perfectă. Nu doar că te vei îndrăgosti de Mora și de firea ei rebelă, dar s-ar putea să vrei să rămâi și tu prins/ă în trecut, iar prezentul să nu-ți mai pară atât de frumos. 

Asigurați-vă că aveți cel puțin un roman scris de Laura Nureldin în biblioteca voastră. De ce? Pentru că este fermecătoare și talentată, amuzantă și ironică, o minte sclipitoare care încearcă să vină de fiecare dată cu ceva nou și să abordeze teme cât mai originale.

În primul volum, Mora, protagonista poveștii, are ghinionul (sau norocul) de a ajunge în Persia Antică după ce Alex, cel mai bun prieten al dânsei, încearcă să o trimită în trecut pentru a-și testa noua invenție, o mașinărie a timpului. Însă, ceva nu a mers cum trebuie și Mora nu a ajuns unde plănuiseră amândoi în acea zi.

Ajunsă într-un loc străin și ciudat, Mora știe de la început că ceva nu este bine. Confirmarea presimțirii apare când este smulsă și trântită pe o șa de către un bărbat necunoscut. Cel care a răpit-o i-a spus să se liniștească datorită faptului că vor merge la curtea regelui Xerxes, care căutându-și o soție, dorea să îi fie aduse cât mai multe femei din care să poată alege. Mora nu știe dacă să râdă de absurdul situației sau să plângă, dar în cele din urmă va ajunge în niște comploturi și intrigi din care cu greu va mai scăpa. 

În Eroare, cel de-al doilea volum al seriei Regii timpului, aceeași protagonistă merge de această dată în Louisiana, tot prin intermediul mașinăriei de călătorit în timp, tot în circumstanța unei erori neașteptate. De data aceasta Mora întâlnește pe carismaticul Daniel, un bărbat irezistibil care se va îndrăgosti de dânsa iremediabil. 


Va ceda oare Mora tentației sau va rămâne fidelă și loială lui Xerxes? 

Pentru a afla ce face Mora în ambele situații, vă invit să citiți cele două volume ale seriei și vă promit că nu veți avea parte de momente plictisitoare. Ambele cărți vor fi devorate într-o singură zi. Și sunt sigură că Laura ne pregătește și un volum trei.

Achiziționează Regii timpului de Laura Nureldin de aici. 

                                                                                                                 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu