TFU INSTAGRAM

6 nov. 2017

Un tărâm vrăjit - „Vrăjitoarea adevărului” de Susan Dennard

   

   Titlu: Vrăjitoarea adevărului
    Autor: Susan Dennard
    Editura: Nemira
    Colecția: YoungAdult
    Nr. de pagini: 496
    Disponibilă: aici
    Rating★★★★1/2
    SponsorizareEditura NemiraCând era față în față cu cineva, Safi putea să separe adevărul de minciună, realitatea de iluzie. Dacă s-ar fi aflat puterea ei, Safi ar fi ajuns doar o unealtă folosită în scopurile conducătorilor...
In Taramul Vrajitorilor magia e de multe feluri si peripetiile la fel. Cel mai bine stiu asta doua fete.
 Safiya e Vrajitoare a Adevarului si poate deosebi minciuna de adevar. Magia ei are aceasta capacitate, pentru care multi nobili ar fi in stare sa ucida. Asa ca ea trebuie sa-si tina ascuns acest har pentru a nu fi un pion in lupta dintre imperii.

Iseult e Vrajitoare a Firului si vede legaturile invizibile dintre vieti, dar nu si pe cele ale propriei inimi. Prietenia cu Safiya o impinge pe un drum aventuros.
Cele doua prietene vor doar sa-si traiasca viata, dar asupra Taramului Vrajitorilor se abate razboiul. Cu ajutorul printului Merik si infruntandu-l pe Vrajitorul Sangelui, se lupta cu imparati, printi si mercenari, capabili de orice ca sa puna mana pe Vrajitoarea Adevarului.

Iubesc acea senzație când stau în pat, cu o ceașcă de ceai sau ciocolată caldă într-o mână, iar cu cealaltă răsfoiesc pagini și savurez o carte fantasy. Fantasy este genul meu preferat pentru că îmi dă ocazia să călătoresc în lumi noi, în care pot evada atunci când sunt sătulă de lumea reală. În Vrăjitoarea adevărului am găsit lumea perfectă pentru un refugiu de două zile. Problema a fost că la final nu mai voiam să părăsesc tărâmul vrăjitorilor, dar a trebuit, în cele din urmă, ca să pot să-mi scriu impresiile. Apoi, mă apuc de volumul doi.

Vrăjitoarea adevărului este un roman fantasy perfect pentru iubitorii genului și mai ales pentru cei care sunt atrași de vrăjitori, magicieni, vampiri, vârcolaci sau alte ființe supranaturale. Am întâlnit elemente diferite aici, vrăjitorii fiind vazuți dintr-o perspectivă nouă mie. Sunt sigură că vă va plăcea și vouă cum gândește autoarea și mai ales, personajele pe care le-a creat. 

Susan Dennard are un stil magic. Se joacă împrăștiind cuvinte, sentimente și trăiri și formează o poveste cu de toate. Felul cum aceasta descrie universul creat, cum creionează niște personaje inedite și le dă viață este de-a dreptul fascinant. Te simți vrăjit și acăpărat cu totul. Deși scriitura este destul de simplă, cartea compensează prin acțiune intensă și personaje complexe.

La ce să vă așteptați citind Vrăjitoarea adevărului?
La orice.

Imaginația pe care o are autoarea pare să nu aibă limite. Creează și creează și creează. Avem parte de antieroi, vrăjitori de toate felurile, pirați, asasini, monștri deghizați în oameni și oameni deghizați în monștri și.. presărat pe ici, pe colo romantism. DAR! Nu veți găsi iubiri adolescentine și nici clișee expirate, pentru că în viziunea lui Susan, iubirea este la un cu totul alt nivel, dar sigur veți simți că ceva minuscul se înfiripă între personaje.

Tind să cred că este o carte cu și despre prietenie. Despre prietenii adevărați care îți pot salva viața și care îți sunt alături mai mult decât propria familie. Legătura dintre cele două protagoniste, Safiya și Iseult este indestructibilă. Mi-a plăcut asta cel mai mult. Nu știu dacă am întâlnit în cărțile pe care le-am citit o prietenie atât de puternică precum aceasta.

Deși la început am fost puțin confuză cu privire la istoria, politica și așezarea unor locuri și greu am pătruns de-a binelea în poveste, pe parcurs am devenit una cu protagoniștii și m-am teleportat în acel univers plin de magie și întuneric.

Am închis ochii pentru o secundă și am putut vedea toate acele peisaje mirifice, am putut auzi zgomotul săbiilor ce se încleștau și am simțit briza mării.

Așadar, bine ai venit pe TĂRÂMUL VRĂJITORILOR! 
Sper să ai o călătorie cel puțin la fel de plăcută ca a mea!
Într-o lume ce stă să se prăbușească, unde vrăjitorii iau loc oamenilor și totul pare să fie ca într-un basm pentru copii, două fete încearcă să supraviețuiască. Tratatul de douăzeci de ani, care a menținut o pace relativ redusă între diferite țări și popoare, se apropie de data expirării. Unii monarhi luptă pentru a le asigura hrana oamenilor lor, alții au în cap doar război. 

Safiya și Iseult sunt cele mai bune prietene și mai mult decât atât, Surori de Fir. Legătura dintre ele este dincolo de sânge și și-ar da viața una pentru cealaltă în orice moment. 

Un război de mare amploare se apropie și se pare că fetele noastre se află în centrul lui. Nimeni nu știe ce se va întâmpla cu țările ce odinioară s-au războit.. Nimeni nu știe ce se apropie. Dar cert este că toată lumea pare pregătită de luptă. 

Ce comploturi se pun la cale?
Cine este în spatele lor?

Pentru că Armistițiul dintre imperii se apropie de sfârșit, Merik este pregătit să-și salveze regatul în calitate de prinț la statului Nubrevna. Ajunge în orașul Venaza, capitala Imperiului Dalmotti și face tot ce-i stă în putință pentru a obține hrană pentru oamenii săi. Întâlnindu-le pe cele două fete din întâmplare și luptând cot la cot cu un Spintecător, am știut că aceștia sunt predestinați să fie tovarăși de-a lungul cărții. Și cam așa s-a și întâmplat. Veți vedea în ce circumstanțe se vor reuni. 

Răul se apropie și are chip de călugăr. Aeduan este un monstru, un Vrăjitor al Sângelui, care este capabil să ia urma unei persoane după mirosul sângelui. Dar de ce o vânează pe Safiya? În afară de faptul că este o Vrăjitoare a Adevărului, o ființă prețioasă. 

Reprezintă Aeduan răul întruchipat? Personajul negativ? Cel ce trebuie eliminat?
Sau există ceva mult mai rău decât acesta?

Veți afla în Vrăjitoarea adevărului.


Safiya fon Hasstrel are un dar special. Știe să deosebească adevărul de minciună. Iluzia de realitate. Simte când o persoană încearcă să o înșele. Ea este o Vrăjitoare a Adevărului. Dar nu multă lume știe acest lucru. Dacă lumea ar ști cine este ea, ce este ea, ar fi vânată. 

Nici nu știu dacă mi-a plăcut prea mult de ea. Am apreciat-o pentru iubirea pe care o poartă Surorii sale de Fir și mi-a plăcut cum gândește în unele momente, dar câteodată nu am putut-o suporta deloc. Pare naivă și nesigură. Pare slabă. Mi-aș fi dorit ca harul ei să fie mai bine valorificat din moment ce cartea are ca titlu natura sa.
Dacă s-ar fi aflat de puterea ei, Safi ar fi ajuns doar o unealtă folosită în scopul conducătorilor...

Merik Nihar este prințul Nubrevnei, cel care este dispus să facă orice pentru semenii săi. Chiar dacă asta i-ar costa propria viață. Este un Vrăjitor al Vântului, însă nu are abilități care să-l ajute prea mult. Deși tatăl său vrea să îi cedeze locul surorii sale, Viviana, Merik continuă să-și joace rolul până la capăt.

Merik este genul de bărbat care este capabil de orice. Asta mi-a plăcut cel mai mult la el. Dar am simțit cum se înmoaie când o întâlnește pe Safi, cum începe să aibă o slăbiciune pentru ea, iar asta i-ar putea aduce sfârșitul. Cred că evoluția acestuia va fi mai bine punctată în cel de-al doilea volum, Vrăjitorul vântului.
Trupurile le erau încinse, inimile le băteau cu putere una de pieptul celălalt. El își plimba degetele pe spatele ei, de-a lungul umerilor, continuând spre mâini. Ultimele picături ale unei ploi torențiale.

Relația dintre Safiya și Merik începe cu stângul. Cei doi pufnesc unul în fața celuilalt, își aruncă replici acide și par mai degrabă să se urască. Dar împrejurările fac ca cei doi să nu se oprească la o singură întâlnire. Destinul le-a hărăzit ceva mult mai important. Nu știu cum vor evolua cei doi ca și cuplu, dar în primul volum nu veți avea parte de prea mult romantism. Poate în volumele următoare.


- Văd, începu ea tărăgănat, că ai învățat cum se încheie un nasture. Felicitări pentru această ispravă care, fără îndoială, îți făcea viața un calvar!
El râse - un sunet surprinzător - și își coborî capul.
- Iar eu văd că ți-ai curățat găinațul de pe umăr.  
Iseult det Midenzi este o Vrăjitoare a Firului și o apariție destul de interesantă. Calitățile ce o definesc sunt loialitatea, curajul, inteligența și tăria. Este o prietenă adevărată și este dispusă să-și riște viața pentru Sora ei de Fir, Safiya. Poate vedea ce sentimente nutresc oamenii, ce gândesc aceștia prin culorile firelor din jurul corpurilor. Fiecare om este alcătuit din fire, iar ea este cea care poate să le citească. 

Din acest roman, de ea m-am simțit cea mai atrasă și mi-a plăcut la nebunie felul ei badass de a se comporta cu cei din jur. 
Când își descoperise puterile, la nouă ani, simțise că inima parcă i se preface în pulbere. Se prăbușea sub povara milioanelor de Fire, dintre care niciunul nu era al ei. Oriunde se uita, vedea Fire care clădesc, Fire care leagă și Fire care rup. Și totuși, nu-și vedea propriile Fire și nici cum se manifestau ele.
Aeduan este Vrăjitor al Sângelui, un călugăr ce are o putere specială: poate adulmeca un om doar după sângele lui. Este văzut ca un criminal, o brută, un asasin, un rău întruchipat. Tot ce vrea e să o prindă pe Vrăjitoarea adevărului și, deși pare floare la ureche pentru un monstru ucigător ca el, sarcina lui este mai grea decât ar fi crezut. 

Dacă Iseult e personajul meu preferat din roman, Aeduan este mai mult decât atât. Aeduan este cel care m-a fascinat încă de la apariția lui misterioasă. În ciuda faptului că intențiile sale nu sunt tocmai pure, mi s-a strecurat în inimă încet și acolo a rămas. Cred că este mai mult decât un monstru. Sunt sigură de asta.
- Am să te urmăresc, zise răgușit.
- Știu.
- Am să te ucid, continuă el.
- Nu.

Cu asemenea personaje, cine se plictisește? 

Sunt sigură că aventurile lor vor deveni din ce în ce mai palpitante. 

Descoperiți-i! Dați-le o șansă să vă cucerească inimile!
Această carte a fost oferită pentru recenzare de către Editura Nemira.
Intrați pe site-ul lor pentru a fi la curent cu noutățile și promoțiile lor.

Achiziționează Vrăjitoarea adevărului de Susan Dennard de aici.

LECTURĂ PLĂCUTĂ! 😊


33 de comentarii:

 1. Foarte frumoasă recenzia. Am citit acest volum și mi-a plăcut la nebunie!

  RăspundețiȘtergere
 2. O recenzie foarte bine scrisa...Abia astept sa citesc cartea !!❤️

  RăspundețiȘtergere
 3. Genul de carte pe care il ador, sper sa pun si eu mana pe ea 😁

  RăspundețiȘtergere
 4. De mult vreau să citesc cartea asta şi recenzia aceasta m-a făcut să vreau musai să o am! ♡
  Foarte frumoasă şi atrăgătoare. Felicitările mele! Sunteți geniale!

  RăspundețiȘtergere
 5. Am citit pe sărite recunosc , deoarece vreau să descopăr singură această lume a ,, adevărului '' și sunt sigură că dacă nu câștig voi da fuga la librariei și o voi cumpăra cât se poate de repede :) <3

  RăspundețiȘtergere
 6. Interesanta recenzia, sper sa am ocazia sa citesc cartea.

  RăspundețiȘtergere
 7. Ma bucur tare mult ca am descoperit aceasta recenzie. Acum imi doresc sa lecturez aceasta carte si mai mult!

  RăspundețiȘtergere
 8. Cu recenzia asta chiar m-am convins că TREBUIE să citesc cartea. Ar fi o rușine pentru mine, amatoare de fantasy fiind, sa spun că nu am citit cartea. Mulțumesc pentru recenzie.

  RăspundețiȘtergere
 9. Alexandra Niculescu6 noiembrie 2017, 21:12

  O minunată recenzie care ma face să vreau neapărat să citesc cartea. Iubesc cărțile fantasy și nu mai pot aștepta să o citesc

  RăspundețiȘtergere
 10. O carte foarte buna, mi-ar placea s-o citesc

  RăspundețiȘtergere
 11. Dupa actiune cartea pare interesanta si m-a facut curioasa, dar personajul Aeduan m-a facut sa vreau sa citesc cartea neaparat

  RăspundețiȘtergere
 12. Romanul pare foarte interesant, iar modul prin care descrii personajele și acțiunea mă convinge că cartea merită citită ❤

  RăspundețiȘtergere
 13. Super recenzie.^__^ Favoritii mei sunt Iseult si Aeduan!!!!

  RăspundețiȘtergere
 14. O recenzie superbă❤ Felicitări și succes în continuare!❤

  RăspundețiȘtergere
 15. O recenzie superbă care m-a convins să citesc cartea

  RăspundețiȘtergere
 16. O recenzie reușită. Ador genul Fantasy, în special vrajitoarele, iar cartea aceasta pare exact pe gustul meu.

  RăspundețiȘtergere
 17. Interesanta recenzie, abia astept sa citesc cartea. Hehee

  RăspundețiȘtergere
 18. Super recenzie. Abia astept sa citesc aceasta carte. ♥

  RăspundețiȘtergere
 19. Doamne, de când vreau sa citesc și eu cartea asta!🌸🌸
  Mă bucur că a apărut și volumul 2, acum mă pot apuca de serie fără să aștept o mie de ani după următorul volum :))
  Și mie îmi place genul Fantasy, nu pot spune că este preferatul meu, nu cred că am un gen preferat, dar îmi place foarte mult! De asemenea, iubesc coperta cărții (felicitări celor de Editura Nemira pentru acest lucru), pentru mine contează foarte mult copertă!😍😍
  Felicitări pentru recenzie, este foarte frumoasă și își atinge scopul, acela de a face cititorul să își dorească să citească cartea (sau cel puțin cu mine a reușit).🌹

  RăspundețiȘtergere
 20. O carte care ma tenteaza sa o citesc! mai ales ca sunt o mare amatoare de fantasy/aventura/ SF, cu siguranta nu mi-as mai dezlipi ochii din ea! :D <3 <3

  RăspundețiȘtergere
 21. Wow.... E super recenzia, amănunțită si cu tot ce ii trebuie... m-a I facut curioasă...

  RăspundețiȘtergere
 22. Foarte frumoasa recenzia, chiar sunt curioasa sa citesc aceasta serie!

  RăspundețiȘtergere
 23. Uimitoare recenzie , chiar îmi doresc sa o citesc 😉😉😉

  RăspundețiȘtergere
 24. Mulțumim mult pentru recenzie. Acum ma duc sa o trec in topul listei TBR =)

  RăspundețiȘtergere
 25. Mi-ai stârnit curiozitatea. Mulțumim pentru recenzie.

  RăspundețiȘtergere
 26. One more book in my "to be read" list. =) Mulțumim pentru recenzia minunată.

  RăspundețiȘtergere
 27. Povestea mea adevărată de viață:

  Bună ziua tuturor, numele meu este Gloria, vreau ca lumea să știe despre o vrăjitoare mare, care nu-și percepe serviciul pentru ajutor și este cel mai mare pe care l-am văzut vreodată, mărturia mea merge așa ca soțul meu ma lăsat după 9 ani de căsătorie pentru că nu puteam avea un copil și am mers cu o altă femeie și am suferit, până când am vrut să spun anunțul doctorului Ogundele pe internet, imediat l-am contactat, după ce a vrăjit o casting el ma surprins, soțul meu pentru mine care a plecat timp de 9 ani în doar 24 de ore și soțul meu mă implora să-l iert, ești într-adevăr un om minunat Dr. Ogundele, acest om are puterea de a face orice fel de problemă în viață, la postul de radio pentru a împărtăși mărturia mea, pentru că am promis să informez lumea despre lucrarea sa bună, pentru că cei care au nevoie de ajutor aici sunt detaliile sale de contact. Email: ogundeletempleofsolution@gmail.com. Număr Viber: +27638836445. Ce număr de aplicație: +2349065101630.

  RăspundețiȘtergere