19 sept. 2017

Recenzie - „În umbra pașilor tăi” de Vitali Cipileaga

  


   Titlu: În umbra pașilor tăi
   Autor: Vitali Cipileaga
   Editura: Bestseller
   Nr. de pagini: 250
   Disponibilăaici.
   Rating: ★★★★
Lumea lui Theodor se prăbușește în momentul în care o pierde pe Paula într-un accident rutier. De aici încolo totul își pierde orice rost. Lasă cariera în advertising, se mută cu traiul și începe o nouă viață. Însă fără Paula aceasta e o suferință continuă.
Într-o căutare interioară profundă, Theodor învață să nu mai gândească doar la timpul trecut și acceptă noile provocări ale vieții. Însă ce va face atunci când noile realități se contopesc prea mult cu trecutul său? Iar gândurile și amintirile sunt tulburate de un șir nesfârșit de întâmplări?
În umbra pașilor tăi pe care nu-i voi putea uita vreodată, s-a așternut durerea. Timpul care curge nu va putea vindeca și șterge amintirea ta. O mașină, o călătorie și două cupluri. Oare doar asta înseamnă În urma pașilor tăi?
Vă voi răspunde tot eu: NU!

În urma pașilor tăi reprezintă scheletele trecutului, fragmentate și ascunse adânc în dulapul inimii. Nimeni nu pătrunde în acea închisoare în care Theodor a devenit prizonier și s-a izolat de lume.


O carte ce ne vorbește despre gândurile unei ființe complet distruse de întâmplările ce l-au marcat. În urmă cu doi ani, avusese loc un accident de mașină în care au murit iubita protagonistului și cei mai buni prieteni ai săi. Acesta se agăță de visul frumos de iubire pe care îl trăise cu ea și îl retrăiește mereu și mereu. Uitând astfel să-și trăiască prezentul, ancorându-se mereu în amintiri.

Vitali proiectează schema cărții pe o temă fragilă: depresia și pierderea persoanei iubite. Cumpănă dintre realitate și visul frumos cu care acesta se hrănește mereu, îl face pe Theo să piardă noțiunea timpului, dându-şi prea tardiv seama că îşi răpește singur șansa unui nou început alături de altcineva.
În viața lui apare Laura, dar odată cu ea și scrisorile anonime pe care aceasta le primește. Încercă să-și refacă viața, însă pierde acesta luptă, iar Laura îl părăsește.


După un timp, o întâlnește pe Clara, o fată care a trecut printr-o operație grea: transplantul de inimă de acum doi ani, care reușise. Prin ea trăiește altcineva. Dar oare cine?



Recomand aceast volum pentru plăcuta idee ce am regăsit-o conturată. Nu e ușor să fugi de realitate, să fii acea stea din mulțime ce a obosit să mai strălucească. Theo alege să bată pasul pe loc, schimbările trecând pe lângă el, iar el pe lângă ele, evitându-le.


Parcurgând acest roman am înțeles contopirea trecutului cu noile provocări ale vieții, urmărirea disperată a lui Theo de a se repara, deși căutarea interioară de a se regăsi îl epuizează total. Un roman ce-mi amintește încă o dată de puterea dragostei, chiar și după moarte.

"O poveste care te strânge puternic la piept, amintindu-ți încă o dată de adevărata putere a dragostei."

Romanul a fost oferit spre recenzare de către Editura Besteller, cărora le mulțumesc mult!
Accesați site-ul lor pentru a urmări promoțiile valabile - click aici.

Achiziționează În umbra pașilor tăi, de Vitali Cipileaga, de aici. 


2 comentarii:

  1. Si pe mine mă așteaptă cartea la citit.

    RăspundețiȘtergere
  2. aproape am citit o si eu. ideea mi s a parut frumoasa, dar nu cartea nu m a prins. ma asteptam la alteva. nu stiu exact la ce. emotii transmite, dar tot n a fost chimie intre noi.

    RăspundețiȘtergere