7 mai 2017

Interviu - Alexa Drăgan, autoarea cărții "Contract Marital"

  
Alexa Drăgan este autoarea cărții Contract Marital, o carte extrem de frumoasă, care merită citită de fiecare dintre voi.


                                                       Descrierea cărții :


Anastasia Dima - o femeie de 28 de ani pe care viața a pus-o de atâtea ori la pământ, dar care în ciuda tuturor acestor lucruri, a reușit de fiecare dată să se ridice și să lupte în continuare.

Miruna Alexander- fetiță care îi fură inima Anastasiei... două suflete rănite la fel de mult, în ciuda diferenței de vârstă...

Damian Alexander - un bărbat de 32 de ani, frumos, bogat, playboy notoriu, care pare că le are pe toate, dar aparențele înseală... și-a pierdut soția în urmă cu șapte ani, la nașterea fiicei lor, și de atunci are un gol în suflet pe care nicio femeie nu a mai putut să-l umple.
Soarta îi aduce împreună pe cei trei, în situații cel puțin ciudate... astfel Anastasiei i se schimbă viața radical, când i se oferă un Contract Marital.
Ce se va întâmpla când sentimentele își vor face loc în relația lor? Vor rămâne împreună când va expira contractul sau se vor despărți? Trecutul Anei care revine în viața lor îi va despărți sau îi va uni?
Această carte este despre dragostea adevărată, despre lupta de a păstra persoana iubită, despre sacrificii și nu în ultimul rând, despre familie - ne spune autoarea.


                                                                    
1.Spune-ne ceva despre tine. Definește-te în câteva cuvinte.

Hmm... prietenele mele, dacă ar fi întrebate ar spune că sunt extrem de încăpățânată, sufletistă, visătoare, creativă, ambițioasă, pasionată de tot ce este frumos.

2.Cum ai descoperit Wattpad-ul?

Nu am să uit niciodată aceea zi. Eram la muncă, extrem de plictisită ( ceea ce era destul de rar), și voiam să citesc. Am dat pe browser-ul telefonului meu căutare de cărți pdf. Primul lucru care mi-a apărut în fața ochilor a fost Wattpad-ul. Și acum râd prietenele mele de mine când își aduc aminte. De ce? Eram în acele zile destul de contrariată: ce site mai este și acest wattpad de adaugă cărți neterminate? Cum e posibil să fie atât de cruzi, încât să ne lase să ne îndrăgostim de anumite cărți, ca pe urmă să descoperim că sunt neterminate? Mi-a luat câteva zile să descopăr cum stătea treaba cu acest site.  Acum, am și cărți publicate pe site și pot spune că niciodată nu voi putea să renunț la el.

3.Ce te-a făcut să-ți așterni gândurile pe acest site?

Când am descoperit acest site, citeam zilnic, minunându-mă când am descoperit câți oameni talentați au ales să-și așterne gândurile în acest loc. Nu pot spune cu exactitate de câte cărți m-am îndrăgostit pe Wattpad, dar pot spune că prima autoare de care m-am îndrăgostit a fost Georgiana Sandu, a cărei carte Dangerous Love a fost prima ce am citit-o când am descoperit site-ul. Am ales să îmi public cărțile aici, căci acest site m-a făcut să mă îndrăgostesc de cărți. Nu pot spune că nu citeam, aveam câteva site-uri de unde puteam lua cărți în format pdf și să citesc, dar de când am descoperit Wattpad, cititul a devenit un drog pentru mine. Cumpăr cărți într-un fel în care un dependent și-ar cumpăra droguri, fără a mă interesa cât aș putea cheltui, sau nici măcar dacă mai am loc în bibliotecă. Datorită site-ului Wattpad, scrisul și cititul a devenit un stil de viață pentru mine, și pentru asta voi fi mereu recunoscătoare. Citeam din ce în ce mai mult, până am reușit să îmi fac rost de curajul necesar pentru a posta pe site. Nu am să regret niciodată această decizie.

 4.Ce crezi că este mai important, emoția sau povestea transmisă?

Pentru mine, ambele sunt importante. Povestea este primul lucru ce trebuie să conteze. Automat, dacă povestea nu este una originală sau mai rar tratată, nu o să atragă cititori, nu? Dacă povestea este una ce va atrage, atunci cititorul va simți și emoția din spatele cuvintelor. Una fără cealaltă nu poate exista, altfel cartea nu va fi una demnă de citit. Eu sper din tot sufletul că am reușit să îmbin  o poveste originală cu emoțiile ce am dorit să le transmit cititoarelor mele.

5.Cum a început să ia contur ideea cărții tale în propria minte?

Ideea acestei cărți mi-a apărut în vise. Pur și simplu m-am trezit în toiul nopții, după ce am visat, și fiind deja obișnuită să am lângă  mine un carnețel și pix, am notat repede, pentru a nu uita când aveam să mă trezesc. Pe urmă, restul schiței aceste cărți mi-a apărut pe parcurs. Deși aveam în minte și pe foaie aproape toată schița formată, mai îmi lipsea curajul. La momentul respectiv scriam fantasy pe Wattpad, deci mi-era groază că nu voi reuși să scriu o poveste romance, că nu voi reuși să transmit emoțiile unei asemenea povești de dragoste dintre aceste două minunate personaje, dar spre surprinderea mea, am reușit.

6.Ce ai simțit când ai ținut pentru prima dată romanul tău în mână?

Am plâns! Recunosc că am plâns, nevenindu-mi să cred că era aievea. Îmi țineam „copilașul" în mână. Până și după atâtea luni, am impresia că mă voi trezi și voi descoperi că a fost doar un vis frumos. Nu pot explica în cuvinte emoțiile ce m-au cuprins în momentul în care am primit coletul și am avut în mână opera mea. Mândrie, o imensă fericire...atâtea emoții, încât nu aș putea să le descriu pe toate.

7.Crezi în dragoste la prima vedere?

O întrebare cam grea.  Sincer, nu, nu cred în dragoste la prima vedere. Acest fenomen nu poate fi numit dragoste, ci atracție. Dragostea implică mult mai mult decât să îți placă aspectul fizic al unei persoane. Dragostea înseamnă să iubești tot la acea persoană, calitățile, defectele, sufletul etc. Cum poți spune că te-ai îndrăgostit la prima vedere de o persoană, dacă nu îi poți cunoaște sufletul, întreaga ființă, dintr-o singură privire? Pentru mine, dragostea la prima vedere înseamnă atracție și atât. O reacție chimică a două trupuri ce se atrag din prima. Atât! Nu implică sentimente, dragoste, ci pur și simplu o dorință fizică.

 8.Dacă ai alege de pe Wattpad trei cărți pe care le dorești în biblioteca ta de acasă, care ar fi acelea și de ce?

Greu de ales decât trei, dar voi încerca
Prima alegere ar fi Georgiana Sandu- Dangerous Love
A doua ar fi Corina Cindea – Măști și Secrete
A treia ar fi Maja Maxen- Ciocniri cu scântei
Ar fi mult mai multe, pe care încetul cu încetul vor ajunge să facă parte din biblioteca mea, dar astea ar fi principalele trei.
Le-am ales pe acestea deoarece sunt niște povești ce mi-au ajuns la suflet, ce nu am putut să le las din mână, ce mereu mă trezeam cu gândul să revin la ele. Au reușit să transmită fiecare sentiment al personajelor, să simți că ești alături de ele, că părăsești această lume pentru a face parte din cea a lor. Pur și simplu m-am îndrăgostit!

9.Care sunt top 5 cărți preferate scrise de autori români sau străini citite( nu de pe Wattpad)?
 
Întrebarea asta este și mai grea. Să aleg doar cinci cărți preferate din tot ce am citit? Greu!
Hmm, prima ar fi Sandra Brown- Texas, Chase!
A doua ar fi Penny Jordan- Când timpul se oprește-n loc, ce de câteva luni mă tot chinui să o găsesc să o cumpăr, deci dacă cineva m-ar putea ajuta cu indicii unde o pot găsi, v-aș fi recunoascătoare.
A treia ar fi Sylvia Day- seria Crossfire
A patra ar fi E.L James- Seria Fifty Shades of Grey
A cincea ar fi Georgiana Sandu- Dangerous Love
Am mult mai multe preferate, ce au un loc special în biblioteca mea, scrise de autori străini și deopotrivă români, dar cele enumerate mai sus sunt cele care sunt mai aproape de inima mea.

10. Ce te inspiră să scrii?

Inspirația poate să vină din orice mă înconjoară: dintr-o discuție ținută cu prietenele și familia mea, dintr-o discuție auzită în mijlocul de transport comun sau pur și simplu din natură. Inspirația poate să îmi apară datorită unor lucruri absolut banale, asta incluzând și somnul.  Poate să apară de oriunde, dar depinde de fiecare dacă o pune în aplicare sau nu. Orice mă poate inspira să scriu, dar cel mai bun imbold este când sunt supărată și vreau să evadez pentru câteva ore din propria lume, asta este cea mai bună inspirație pentru mine.

11. De ce ar trebui să fie citită cartea ta?

Deoarece este un subiect ce nu este atât de des întâlnit. Am încercat să scriu o poveste cât mai apropiată de realitatea în care trăim, am încercat să scriu despre o dragoste nu ca în filme, ci una realistică, în care există și probleme, suișuri, coborâșuri. Povestea de dragoste dintre Ana și Damian nu este una epică, născută de la prima vedere, cum vezi în filme. Este una normală, pentru care au trebuit să lupte. Personajele sunt persoane normale, cu defecte și calități. Damian, din cauza fricii de a o pierde pe Ana, face greșeala de a o lăsa să plece. Deci nu este un cavaler pe un cal alb, ci un bărbat normal, ce cedează în fața fricii. Un bărbat ce a suferit și face greșeli din cauza acestora, dar care în final, decide să își înfrunte demonii și să lupte pentru ce vrea: dragostea Anei.
Este despre o relație dintre doi oameni normali, ce au suferit în trecut. Despre doi oameni ce îndrăznesc să riște pentru o relație ce ar putea să funcționeze sau nu. Doi oameni ce se vindecă unul pe celălalt, iubindu-se. Pentru mine, această carte reprezintă speranță. O a doua șansă la dragoste, ce oricine ar trebui să o aibă. Am vrut să transmit că o poveste de dragoste adevărată nu poate fi ușoară, trebuie să lupți pentru ea, pentru persoana pe care o iubești. Ca să fii fericit, trebuie să riști și să lupți în fiecare zi pentru a avea parte de ea. Fiecare cititor va înțelege și va iubi această carte pentru diverse motive, dar ce am scris mai sus sunt exact motivele pentru care eu îmi iubesc „copilul".

12. Ce alte pasiuni te mai „bântuie" ?

A doua mea pasiune este cititul. Ador să evadez din lumea mea, să fug în lumi unde există dragoste nemuritoare, unde există magie, dragoni, vampiri, îngeri. Ador să trăiesc mii de alte vieți decât cea a mea. Cititul pentru mine nu este doar o pasiune, este terapeutic. Ce nevoie am să iau parte la terapii costisitoare, când am cărțile? Cel mai bun mod de a-ți repara sufletul rănit.

 13. Unde ai dori să călătorești, un loc dintr-o carte ce te-a fascinat?

Ar fi multe locuri unde aș dori să merg, locuri din cărțile ce m-au fascinat, dar cred că cel mai mult mi-aș dori să merg la Hogwards. Să fac parte din lumea lui Harry Potter, o lume plină de magie. Sau de ce nu, la Academia Vampirilor, să lupt alături de Rose și Dimitri, să fiu martora poveștii lor de dragoste, ce pot spune cu mâna pe inimă că m-a marcat.

14. Ce simți atunci când scrii?

Depinde de capitol. Starea mea depinde de ce anume scriu. Dacă personajele mele sunt fericite, atunci sunt și eu, dacă ele plâng, atunci eu plâng cu ele. Scrisul pentru mine este un medicament. Atunci când nu sunt bine, scriu. Mă scufund în lumea creată de mine, pentru a evada din lumea reală. Pot spune că atunci când scriu, sunt fericită, sunt...completă. Sunt EU!

15. Te provoc să ne spui ceva despre tine, ceva ce nu știe nimeni.

Greu! Nu prea sunt eu genul care să se confeseze, să se deschidă sufletește, dar o să încerc.
Nu multă lume știe acest lucru, dar am suferit mult din dragoste. Am avut niște relații ce mi-au lăsat gust amar și multe cicatrici. Unul din motivele pentru care nu am crezut că voi fi în stare să scriu o poveste de dragoste este faptul că nu cred în dragoste...cel puțin nu în privința mea. Știu că dragostea există, o văd în jurul meu, o văd în ochii surorilor mele, prietenelor mele, în ochii aleșilor lor, dar pentru mine, nu cred că există. Puteți să mă numiți cinică, dar ăsta este adevărul. 
Scriind Contract Marital, sper că am învățat un lucru important: să risc. Sper că scriind această carte, să îmi fi dat puterea în caz că va apărea și „ peticul meu" să nu o iau la fugă, să am destul curaj încât să risc, exact cum a făcut Ana cu Damian. Să risc pentru fericirea mea. Asta în caz că îmi voi găsi vreodată alesul! Până atunci, voi avea grijă să îmi delectez cititoarele cu alte povești de dragoste, unele ce sper că le va ajunge la suflet.


Cartea Contract Marital poate fi comandată de pe următoarele site-uri : 

Citate  din cartea Contract Marital:


 „ ─ Ești a mea! Numai a mea. Știu că sunt posesiv, dar așa trebuie. Nimeni nu îți va mai gusta pielea, nimeni nu te va mai atinge în afară de mine. Sunt al tău și ești a mea! "

„ E adevărată vorba aceea care spune că femeia când iubește se prostește...eu acum sunt proasta anului! "

„ ─ Scumpa mea soție, pentru a-mi face de cap cu tine, întotdeauna voi găsi timp. Putem să ne lăsăm așteptați. Am un lucru mai bun de făcut: acela de a-mi devora soția, de a-i gusta acea piele dulce a ei ce mă înnebunește! "

„ ─ Ce ți-am zis mai devreme că și dacă vrei să plec, tot nu o voi face, este adevărat. Nu te las să pleci, nu te las să mă scoți așa ușor din viața și patul tău. "
                                                                            

 

Un comentariu: