28 sept. 2019

„Karamel” – Bătălia sexelor, ultima partidă.


Titlu: Karamel
   Autoare: Lexi B. Newman
  Editura: Stylished
An apariție: 2019
   Nr. de pagini400
   Disponibilă: aici
   Rating: ★★★★★+
 Lexi B. Newman este una dintre scriitoarele mele preferate. Am cunoscut-o cu mult timp în urmă pe Wattpad, prin intermediul seriei Tratament special, și pur și simplu am rămas impresionată. 

Este o persoană sociabilă, iar cărțile ei sunt opere de artă și sunt sigură că dacă și tu ai citit măcar o carte scrisă de ea, atunci ești de acord cu mine. E ceva diferit, deși am certat-o în legătură cu stilul pe care îl abordează, a rămas una dintre preferatele mele și nu cred că o voi șterge de pe listă prea curând. Are un potențial pe care aș dori să-l valorifice, iar Karamel este romanul cu care ea și-a făcut debutul la editura Stylished, o carte pe care eu am citit-o cu drag, amuzându-mă de replicile și de situațiile în care protagoniștii reușeau să intre, uneori chiar fără voia lor.

― Ai doar o şansă, Kitty-Kat. Nu uita că, dacă o dai în bară, te aşteaptă o groază de ani de petrecut după gratii imediat ce împlinești frumoasa vârstă de optsprezece ani.
 Mă uit din nou la ea, scurt, şi o găsesc zâmbind enigmatic. 
― Nu există judecător care să mă poată închide, îmi spune convinsă. Se vede că nu ştii nimic despre mine.
James Day este un fost agent de la divizia narcotice, care acum trebuie să aibă grijă de o puștoaică certată cu legea. Probabil cea mai neagră zi pentru el a fost aceea când a aflat că va deveni tutorele lui Katherine 
 Kenda, cea care reușise să bage spaima într-o secție întreagă de poliție prin prostiile pe care le făcuse, fiind de asemenea, exmatriculată din mai multe licee. 
Întâlnirea dintre cei doi e plină de peripeții, căci încă de la primele cuvinte, află că va avea de-a face cu o mare belea. 
De fapt, în primul lor dialog apare și o mică amenințare, James spunându-i că avea să doarmă în pod. Bineînțeles, Kitty, nu doar că nu a fost impresionată de acesta, dar a și început să îl ia peste picior.

În plus, încă din primele pagini ale cărții ne întâlnim cu deliciul poveștii: Doamna Jones, vecina în vârstă a lui James care adoră să îi țină socoteala cuceririlor și să își face apariția în cele mai proaste momente.


Bineînțeles, insigna lui James înseamnă foarte mult pentru el, astfel că își ia angajamentul că va face din Kitty o fetiță cuminte, însă cumva, ea ajunge să îl transforme pe el într-un băiat rău. Încă de la prima întâlnire, James i-a observat frumusețea puștoaicei de șaptesprezece anișori, nu doar atât, ci i-a remarcat și picioarele deosebit de înalte, ceea ce îl face mereu să înghită în sec, iar ea nu îl ajută deloc când alege să umble prin fața lui cu cât mai puține haine pe ea. 



Ochii ei se fixează pe chipul meu și se oprește. Cu mâna blocată în păr, cu gura larg căscată și cu bretonul în ochi, făptura din fața mea e cu adevărat șocantă și nu doar datorită apariției spectaculoase. Cred că e fata cu cele mai lungi picioare pe care le-am văzut vreodată. Sunt de-a dreptul kilometrice! Ființa asta... n-are cum să aibă doar șaptesprezece ani! Sub ochii mei încă măriți de șoc, pupilele ei se dilată brusc și atât de tare încât, din hazel, irisurile ei se fac aproape negre. Iar părul... o adevărată junglă amazoniană de culoarea caramelului, care îi stă în toate direcțiile, într-o ciufuleală sexy.
Bineînțeles, întrebarea cheie e cine va corupe pe cine? James pe Kitty sau invers? Lucrurile dintre cei doi se complică în momentul în care ea și James renunță la lanțurile cu care își țin legate sentimentele, el decizând să uite complet de ea, căci cea pentru care are o pasiune are doar șaptesprezece ani. Însă lucrurile nu sunt întotdeauna frumoase, mai ales când persoanele din trecutul lui Kitty își fac apariția, vrând să o ia înapoi. 


Cu toate acestea, ea este încă sub protecția lui James, iar el va face tot ceea ce știe mai bine pentru a o proteja. Deși Kitty nu are nevoie de protecție, căci se descurcă destul de bine la acest capitol, bătându-l măr chiar și pe James. Ea are nevoie de ceva mai mult decât de protecție. Ce? Vă las pe voi să descoperiți singuri citind romanul.

Adevărul este că pisicuța noastră este cu adevărat un magnet pentru probleme și odată cu ea, îl bagă și pe James într-o sumedie, însă acesta a fost cu adevărat farmecul cărții. 


― Ţine minte, îi cer. Dacă pierzi, nu mă mai săruţi niciodată-niciodată. Dar dacă vei câştiga...Clipesc puţin surprins. Cred că nu mă voi obişnui niciodată.
― Mă laşi să ţi-o trag. Corect?

James Day este un polițist sexy, care încearcă să își țină sentimentele în frâu, încearcă să facă ceea ce este bine, încearcă să nu se lase atras de Kitty în „capcanele" ei, însă nu are nici un fel de șansă în fața acesteia.

În schimb, așa cum spuneam, Kitty Kenda este un adevărat magnet pentru probleme și își merită din plin această poreclă, însă ce vă spun sigur este că lui James i-a făcut plăcere să rezolve toate acele probleme.
Nu poți să citești Karamel și la final să spui că nu ți-a plăcut, acest lucru este exclus din start. Citind această carte, pur și simplu vei intra în lumea personajelor și vei da paginile cu nerăbdare, așteptând să vezi ce pățanii se mai întâmplă cu cei doi. Știți acel proverb: „extremele se atrag?". Ei bine, Lexi ne dovedește încă o dată cât de înțelept a fost cel care a rostit aceste cuvinte. 
Cu adevărat, la început pare că James și Kitty nu au nimic în comun, dar tocmai asta face povestea mult mai interesantă, pentru că se nasc conflicte iscate de gelozie și nu numai. Cred că aș putea să scriu până mâine despre această carte, dar nu vreau să vă stric lectura spunându-vă dinainte ceea ce se întâmplă.

Un lucru este totuși clar: recomand cu toată inima acest roman și vă asigur că dacă alegeți să o citiți, nu veți fi dezamăgiți.


Achiziționează Karamel de aiciPentru mai multe detalii despre noile titluri accesați site-ul Editurii Stylished dând un click aici
                                  Lectură plăcută!💙


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu