24 iun. 2018

De vorbă cu Marius Ungureanu, autorul cărții „Sânge pentru sânge”


Recent am avut șansa să descopăr cartea Sânge pentru sânge scrisă de Marius Ungureanu, așa că m-am gândit să vă invit a-l cunoaște pe omul din spatele cărții.

Autodescriere:


Sunt o persoană plină de entuziasm și dornică să descopăr ceva nou. Îmi place să mă joc, cu imaginația mea și să văd până unde pot ajunge. Ador să scriu în primul rând, familia este viața mea și faptul că viața reală este mult mai grea decât cea imaginară, acest lucru mă ajută enorm. În cărțile mele îmi creez propria lume, unde pot face orice.





1. Cum au apărut ideile cărților tale?

În primul roman ÎNGER și DEMON. ÎNCEPUTURI, totul a prin viață de la un vis. Mi s-a părut atât de real acel vis încât m-am hotărât să-l scriu. Nici prin cap nu mi-a trecut că va prinde viață. Pagină cu pagină, acest vis m-a prins și s-a format un roman.

În al doilea roman SÂNGE pentru SÂNGE, ideea a pornit de la vampiri, dacă pot spune așa, doar că am încercat să pară totul mult mai real și posibil. A ieșit un roman care pe mine m-a prins de la primul cuvânt scris.

2. Cum a început toată această călătorie a scrisului și a publicării romanelor tale?

Totul a început cu mai multe email-uri către diferite edituri. Nu credeam că am vreo șansă, dar în cele din urmă, totul a prins contur. Am colaborat și colaborez în continuare cu două edituri minunate.

3. Ce te inspiră să scrii și te face, în același timp, să continui să-ți construiești propria lume?

Cred că această fugă într-o lume necunoscută. Sunt o persoană care, atunci când se așează șa scris, pur și simplu scrie. Nu-mi planific ceea ce am de scris, ideile îmi vin odată cu trecerea paginilor.

4. Câte elemente din realitate se regăsesc în romanele tale sub un alt înveliș?

Foarte multe, unele chiar sunt reale. Locul natal, mașina, cățelul și multe alte locuri.

5. Cum îți vizualizezi viitorul ca scriitor peste cinci ani?

Sper din tot sufletul să pot scrie cât mai multe cărți. Ca viitor, cred că satisfacția de a crea ceva și a lăsa în urmă.

6. Ce părere aveți despre România și, implicit, despre problema cu care se confruntă editurile, dar și cititorii? Ce ați schimba și ce soluție ați avea pentru a remedia acest lucru?

Nu știu dacă sunt în măsură să vorbesc despre acest lucru, dar mi-aș dori din tot sufletul ca piața cărților din România să urce la un alt nivel. Sunt edituri și autori români extraordinari, dar ce putem face noi pentru a ajunge la un nivel mult mai sus?

7. Dacă ai fi un autor celebru, cine ai fi și de ce?

Nu știu dacă aș vrea să fiu cineva anume. Fiecare autor în parte are stilul lui de a scrie și de a fi. Eu prefer stilul meu.

8. Ai un personaj cu care te indentifici foarte bine din cartea ta?

În ambele cărți, personajul principal sunt eu. Îmi place să fiu eu, să descopăr acea lume șingur. Să privesc în jur și să trăiesc toate sentimentele posibile pe care le poate avea o persoană.

9. Scrii la viitoarea ta carte? Dacă da, ai dori sa împărtășești cu noi despre ce este vorba? (Chiar și un fragment)

Da, scriu la un roman nou care este total diferit de celelalte două. Un roman plin de aventură, dragoste, acțiune și umor, dar cu un limbaj mai specific.

- Nu puteai să-ți iei și tu o pereche de pantaloni mai largi?
- Da ce, te deranjează?
- Nu, doar că mai am puțin, apoi mă arunc și eu peste bord.
- Chiar te rog.
- Știu că ți-ar plăcea, dar pe urmă, nu mai afli cum este cu poziția trandafirului.
- Gata, strigase aceasta și se retrase ușor, poți să-i dai drumul.
- Să-mi dau drumul?
Alana înțelesese unde bat și-mi zâmbi ușor.
- Doar atât îți trebuie? Cineva aplecat peste geam?

10. Ți s-a închis vreodată o ușă ce te-a făcut, chiar și pentru câteva zile, să renunți la visul tău? Ce te-a făcut să continui?

În aceast drum pe care-l pornești, cu siguranță vei avea multe uși închise, dar nu trebuie să renunți niciodată la visul tău și să continui. Vei vedea că acele uși care ți s-au închis în față, se vor deschide foarte ușor. Voi continua să cred în visul meu și vă sfătuiesc și pe voi, cei care citiți acet interviu NU RENUNȚAȚI indiferent de obstacole, continuați să scrieți și să credeți.

CEVA DESPRE MINE
Atunci când scriu, niciodată nu știu ce se întâmplă peste o pagină două. NU mă gândesc la început, cuprins și încheiere, atunci când i-au pixul, pur și simplu scriu, totul vine de la sine.

Citat

Dacă mă găseşte tata aici, iar o să stoarcă tot sângele din mine, voi deveni din nou cobaiul său, dar am o şansă să mă răzbun pe el. Odată ce intră aici, o să‑l iau prin surprindere şi o să‑l fac să‑i pară rău pentru tot ce mi‑a făcut. Doar că la ultima întâlnire dintre noi, a fost mult mai puternic. Nu, trebuie să mă întâlnesc cu Denisa şi să mă recuperez în totalitate, apoi o să mă ocup de el. Mă certam în gând şi îmi făceam planuri. Singura soluţie plauzibilă era să ies cât mai repede de aici şi să mă întâlnesc cu Denisa.

Îi mulțumim lui Marius pentru că și-a rupt din timpul lui pentru a răspunde la întrebările noastre și îi urăm succes în continuare în carierea de scriitor. 



Un comentariu: