22 iun. 2018

„Cele 3 Pergamente” (Codex Aureus #2) de Silviu Radu — Recenzie




Titlu: Codex Aureus - Cele 3 Pergamente
Autor: Silviu Radu
Editura: Proilavia
Nr. de pagini: 235
Disponibilă: aici
Rating: ★★★★


Sunt destul de recunoscătoare pentru faptul că autorul nu ne dezamăgeşte, reuşind să scrie şi să publice acest splendid volum. Elementele fictive sunt bine amestecate cu cele ale realității într-o controversată operă plină de acțiune, mister, suspans şi enigme.

Adevărul şi minciuna nu pot fi uşor separate, iar cititorul este cel care decide ce să creadă, la baza acestei opere zăcând conflicte complexe, însă ingenios narate de către autor.

Înainte de a continua, trebuie să mărturisesc faptul că sunt mult mai mulțumită de coperta şi structurarea acestui volum, întrucât primul era mai fragil şi trebuie ținut şi mânuit cu o mai mare grijă, pentru a nu dezintegra cartea.

Am fost sincer entuziasmată când am primit acest volum, şi totul, de la copertă, formatul cărții, aspect, până la CD şi istoria din spatele poveştii, pare îmbunătățit şi inteligent configurat, pentru a crea o experiență plăcută pentru cititor.

Cartea dă dovadă de o simplitate aparte, reuşind în același timp nu doar să captiveze cititorii de toate categoriile ce sunt pasionați de o poveste bună, ci şi să iasă în evidență prin unicitate, care în comparație cu alte volume asemănătoare, se distanțează de majoritatea clişeelor.

Acțiunea începe cu adevărat cu multe secole în urmă, dezvăluind un conflict istoric purtat de mai multe generații. Am fost extrem de surprinsă de anumite referințe infiltrate în volumul al doilea din Codex Aureus, autorul abordând o schemă şi un număr de oameni cu o importanță şi de o contribuție istorică uriaşă, cum ar fi Hitler, dar reuşind în același timp să continuie povestea anumitor personaje integrate din primul volum.

Sincer, nu mă aşteptam ca asemenea figuri ale istoriei universale să fie implicate în povestea acestor documente. Acest lucru m-a făcut iarăși să chestionez unde începe şi unde se termină granița dintre realitate şi ficțiune.

Continuând intriga primei cărți, Codex Aureus - Cele 3 Pergamente porneşte de această dată din rădăcina adevărată a acestui conflict de interese.

Dacă în primul volum aveam parte de situația din prezent a celebrului Codex Aureus, în al doilea volum nu se prezintă cum s-a ajuns la eventualele evenimente din actualitate, ci este o poveste ce aparent implică mai multe națiuni şi persoane, fiecare având propriile motive pentru a pune mâna pe manuscris.


În final, recomand volumul doi din seria Codex Aureus, Cele 3 Pergamente, cititorilor ce savurează cărți scrise în stilul lui Dan Brown, şi vă asigur, această serie nu vă va da răgaz până ce nu veți citi şi ultima pagină. Iar pentru fanii primului volum, am o veste minunată: acesta va fi ecranizat în curând!

Deci nu uitati să mai aruncați câte un ochi pe pagina noastră de Facebook pentru noutăți.

Achiziționează Codex Aureus de Silviu Radu de aici.
                                                                                                                   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu