18 feb. 2018

„Wild Cards” de George R. R. Martin – Altfel de super-eroi

 


    Titlu: Wild Cards
   Autor coordonator: George R.R. Martin
   Editura: Nemira
   ColecțiaNautilus 
   Nr. de pagini: 664
   Disponibilă: aici
   Rating: ★★★★


Deși m-am apucat să citesc cartea aceasta prin luna ianuarie, abia acum am reușit să o termin din cauza faptului că este consistentă, având un număr mare de pagini și scris destul de mic. 
Este o antologie de povești adunate de către George R.R Martin într-un singur volum și deși eu nu mă enumăr printre persoanele care citesc astfel de cărți, întotdeauna există o excepție de la regulă.

Cert este că citind Wild Cards nu mi-a dat impresia nici măcar o secundă că ar fi un volum compus din mai multe povestiri scurte, ci a fost ca orice roman normal cu o poveste bine închegată și interesantă.
Wild Cards reușește să transforme o idee fantastică, nerealistă, în ceva real și palpabil. O lume desprinsă parcă din benzile desenate devine un univers în care te pierzi ușor și din care nu ai vrea să mai ieși. Personajele acestei cărți mi-au adus aminte de super-eroii mei preferați și cred că ar putea chiar să concureze cu ei. 

Deși poveștile sunt scrise de mai mulți autori și adunate într-o antologie, nici măcar nu simți acest lucru datorită faptului că au fost strategic combinate și unite. Se întrepătrund și formează o poveste lineară, cu mult potențial, ce m-a fermecat și m-a făcut să devin unul dintre personaje. 

George R. R. Martin a reușit să adune cei mai buni autori SF/Fantasy și să îmbine stilul și viziuna lor diferită într-o poveste captivantă, plină de suspans și intrigă. Wild Cards este întunecată și brutală pe alocuri, dar are și câteva părți amuzante care te vor face să savurezi cartea altfel. 

O colecție strălucitoare de povestiri care nu trebuie să lipsească din biblioteca cititorului pasionat de Science-Fiction sau Fantasy. Iar dacă sunteți fani ai autorului George R. R. Martin, atunci cu atât mai mult trebuie să citiți și cartea asta pentru că este diferită de universul creat în Urzeala Tronurilor.

Volumul Wild Cards reprezintă o călătorie palpitantă într-o lume infestată de un virus nociv, în care super-puterea principală a oamenilor este de a reuși să supraviețuiască. 


Acțiunea se petrece într-o lume din perioada imediat următoare celui de-al Doilea Război Mondial, în care extratereștrii ajung pe Terra și vor să lanseze un virus care poate rescrie ADN-ul uman. Odată ce este eliberat acest virus, majoritatea populației va muri. O excepție de la regulă o reprezintă unii indivizi care sunt afectați într-un mod diferit: câțiva vor căpăta puteri supranaturale devenind așa-numiții Ași, iar alții vor căpăta mutații care îi vor transforma în adevărați monștri, devenind Jokeri

Deși nu toți extratereștrii sunt la fel și ne-o demonstrează chiar unul dintre ei, Doctor Tachyon, care dorește să salveze umanitatea în ultimul moment, este prea târziu pentru aceștia. Dar asta nu înseamnă că va înceta să ajute ceea ce a mai rămas din populația Terrei. 

Tachyon se îndepărtează tot mai mult de natura sa și de planeta de pe care a venit, Takis, și se va apropria de Terra și de umanitate. Va deveni unul dintre ei. 

Așadar, dacă îți dorești să călătorești alături de personaje memorabile și super-eroi inediți, într-o lume apocaliptică ce stă să se destrame, vă invit să citiți această carte în care suspansul îți ia suflarea. O călătorie care nu va avea un final până ce nu ești sigur că umanitatea mai are o șansă.

Cumpără Wild Cards de George R. R. Martin de pe:
    SAU  


LECTURĂ PLĂCUTĂ!☺

                                                                                                     

Un comentariu:

  1. Am iubit cartea asta, nu mă așteptam să-mi placă atât de mult, dar mi s-a părut combinația ideală între super-eroii din benzile desenate și o poveste consistentă demnă de un roman! Fain articolul tău :)

    RăspundețiȘtergere