5 ian. 2018

Recenzie - „Culcă-te cu mine” de Joanna Briscoe

     

     Titlu: Culcă-te cu mine
     Autoare: Joanna Briscoe
     Editura: Leda
     ColecțiaLove&Life Leda
     Nr. de pagini: 400
     Disponibilă: aici.
     Rating: ★★★★

Richard si Lelia par a fi cuplul perfect. Se iubesc la nebunie si, intr-un moment de pasiune, concep primul lor copil. Totul pare minunat, pana cand Sylvie - femeia stearsa, cenusie, ce pare invizibila tuturor, cu vocatie de soarece de biblioteca - pune stapanire pe viata lor. Actiunea devine tulburatoare, socanta si dramatica. Lucrurile se complica si ating apogeul in momentul in care cei doi constata, cu stupoare, ca nutresc o pasiune obsedanta pentru aceasta femeie.
Finalul este incredibil. Talentul incontestabil al scriitoarei marcheaza toate trairile si spaimele cuplului prins in mrejele senzualitatii si pasiunii, alaturi de o a treia persoana, care le tulbura viata si linistea. Totul sta sub semnul patimii, razbunarii si durerii.

Culcă-te cu mine de Joanna Briscoe este cartea pe care mi-am dorit-o cel mai mult să o citesc în anul anterior. De ce? Pentru subiectul abordat, pentru că promitea a fi un roman erotic plin de suspans, cu o senzualitate aparte a stilului pe care autoarea îl abordează. Întâlnim teste ale dragostei, clipe de plăcere interzise, incest, iubire, responsabilități și dezamăgiri.

Actantul masculin, Richard, este esența întregii cărți. El este motivul central al unui drum anevoios bifurcat de tentația unei femeie șterse. Deși are acasă o femeie ce îi poartă în pântece primul copil, acesta cade în mrejele Sylviei.


Cu pielea ei fină cu aromă de lapte și miere, cu ochii ei căprui plini de sclipici, ca razele lunii.


La petrecerea de Crăciun unde sunt invitați de cei mai buni prieteni, Richard o zărește pe Sylvie, însă la o primă vedere o consideră o femeie banală. Dar pe parcurs el ajunge să se culce cu ea, ea fiind fructul copt, dulce și interzis, iar asta îl atrage cel mai mult

Sylvie este întruchiparea răului sau mai bine spus a obsesiei. Aceasta îl dorește din tot sufletul pe Richard, iar pentru a ajunge la el trebuie să treacă de soția lui, Leila. Cum? Aceasta o seduce pe Lelia, se culcă cu ea și o abandonează apoi.

Culcă-te cu mine inspiră teamă la fiecare pagină citită și te face să-ți dorești să ajungi la final pentru a afla ce se întâmplă cu celebrul cuplu format din Richard și Leila și intrusul din casa lor, Sylvie...
Recomand această carte tuturor curioșilor ce vor să afle ce se ascunde în spatele unui femei misterioase, care se aruncă într-o luptă a pasiunii.

Gândurile noastre se împletesc armonios, astfel că sexul devine inutil, o formă de incest, un efort prea mare chiar.

O poveste pasională, interzisă și specială. Așa pot eu să definesc acest roman.

Oare pasiunea să fie atât de puternică încât întrece orice limită?
Oare cum se va termina această carte? Cine va pierde acest joc în trei?

Trebuie să aflați singuri.



Această carte a fost oferită spre recenzare de către Târgul Cărții, un anticariat online unde puteți găsi o mulțime de cărți la prețuri extrem de mici! 
Accesați site-ul lor și cumpărați-le cărțile! 

Acest roman costă doar 12,99 lei - click aici.
                                                                                                                             

2 comentarii: