Autor: Marie Brennan
Editura: Nemira
Colecția: Nautilus
Colecția: Nautilus
Nr. de pagini: 400
Disponibilă: aici
Rating: ★★★ 1/2
Vânătoarea de soți este o activitate asemănătoare ca vânătoarea de vulpi ori de șoimi, chiar dacă armele și actorii diferă. La fel cum un bătrân grizonant știe obiceiurile iepurilor și ale prepelițelor, așa și societatea elegantă știe și bârfește orice picanterie despre femeile și bărbații eligibili din anii respectivi.
Isabella Trent a reusit, in ciuda conventiilor epocii in care traia, sa scoata dragonii din ceata prejudecatilor mistice si sa-i transforme in obiectul unei stiinte moderne. In aceasta carte, Isabella insasi povesteste despre pionieratul care aproape i-a distrus credibilitatea si viitorul, despre momentele cand si-a pus in pericol viata din curiozitate stiintifica, despre faimoasa expeditie de pe muntele Vystrana, unde a facut primele descoperiri ce aveau sa schimbe lumea si, nu in ultimul rand, despre cum a gasit dragostea adevarata in ciuda multelor ei excentricitati.
Istoria naturală a dragonilor este un interesant studiu asupra unor ființe mitice precum dragonii și este dispus sub forma unui jurnal în care Lady Trent și-a împărtășit pasiunea, cercetările și descoperirile pe care le-a făcut despre aceștia de-a lungul vieții ei.
Ceea ce este și mai interesant decât faptul că această carte este cu și despre dragoni este perioada din care face parte protagonista, una în care femeia nu avea prea multe drepturi și era docilă. Epoca victoriană este cunoscută mai ales pentru inegalitatea dintre bărbat și femeie.
Isabella Trent nu este o femeie obișnuită și iese din tipare mai ales pentru interesele și pasiunile sale extravagante. A fost o combinație perfectă între interesante cercetări științifice și viața domniței Trent care trece prin numeroase întâmplări în timpul expedițiilor sale.
Pentru mine a fost surprinzător de plăcut să citesc această carte şi m-am simțit ca şi cum aş citi o carte clasică scrisă în epoca victoriană (am adorat Jane Eyre și La răscruce de vânturi). M-am documentat apoi despre autoare mai bine pentru că stilul ei aduce mult cu secolul XIX şi mai ales cu scrierile pe care le-am menționat mai sus şi am realizat că este vorba despre un talent aparte.
Per-total mi-a plăcut cartea, a fost o lectură plăcută și ușoară și o recomand oricui dorește să citească şi să descopere mai multe despre dragoni - ființe care sunt desprinse din basme sau filme.
În centrul acțiunii se află Isabella Trent, o femeie pasionată de dragoni încă de mic copil. De fapt, ea este pasionată de biologie în general, de structura altor vietăți şi este dornică de a cerceta şi a descoperi cât mai multe lucruri noi. Firea ei curioasă îi va aduce şi probleme câteodată, dar asta nu o împiedică să-şi continue investigațiile.
Treptat suntem martorii unor călătorii palpitante în care va fi ancorată protagonista noastră şi vom afla o mulțime de curiozități interesante, cum ar fi explicarea structurii osoase a dragonilor.
Ce nu mi-a plăcut la Isabella este faptul că este detaşată de tot ce se întâmplă, distantă față de persoanele din jurul ei şi nu a reuşit să-mi transmită nicio emoție mie, ca cititor. A fost ca şi cum citeam un studiu a unei cercetătoare renumite şi nu o ficțiune fantastică.
Dar trebuie să citiți voi şi să descoperiți prin ce a mai trecut Isabella pentru a ajunge în stadiul de cercetătoare, pe unde a călătorit, ce a văzut şi câte i s-au întâmplat de-a lungul timpului.
Imaginea completă a dragonului de pe copertă
Achiziționează Istoria naturală a dragonilor de Marie Brennan de aici.
LECTURĂ PLĂCUTĂ! 😊
O provocare pentru tine, esteeee?
RăspundețiȘtergereCredeam ca sunt singurul cu impresia ca aduce putin aminte de tiparul surorilor Brontë.
RăspundețiȘtergere