15 oct. 2017

Cărți pe care nu le voi citi NICIODATĂ | De ce?


În acest articol am ales să vă prezint câteva cărți pe care nu am de gând să le citesc vreodată. Sunt cărți populare, adorate de mulți cititori, dar care pe mine nu mă atrag deloc. 
Atenție! Ceea ce scriu eu aici sunt strict opiniile mele și nu doresc să ofensez pe nimeni! 

  Cărțile scrise de John Green  


Sunt sigură că există mulți fani ai autorului John Green și știu că nu vor fi de acord cu ce voi spune, dar cărțile acestui autor mă plictisesc teribil, cel mai probabil datorită stilului pe care-l abordează. Am încercat să citesc John Green de multe ori, dar de fiecare dată am eșuat lamentabil. Nu spun că nu ar scrie povești frumoase, dar modul în care o face nu mă atrage deloc. Nu îmi inspiră nimic, iar asta spune multe despre o carte. 
Așadar, cei care iubiți acest autor, vă rog să nu fiți supărați pe mine! Pur și simplu nu este pentru mine.. 


  Suge-o, Ramona! de Andrei Ciobanu  


Nu am nimic personal cu autorul și nici nu îl critic, dar nu voi putea înțelege niciodată cum această carte e atât de populară și atât de vândută. E o carte mediocră, a cărei poveste este banală. Sunt atât de multe cărți bune care nu au parte de un asemenea succes și nu e corect.. Trebuie să recunosc că am citit vreo 10 capitole încă de când se găsea online și am abandonat-o din cauza limbajului. NU RECOMAND! 


  Absolut tot de Nicola Yoon  


O altă carte populară care s-a bucurat chiar și de o ecranizare. Mi-am dorit să o citesc încă de când am auzit că se va traduce, dar când am citit 20 de pagini care se găseau ca previzualizare pe site-ul editurii Art mi-am zis NU! Ok, povestea poate că e originală, dar este scrisă într-un mod atât de simplu și plictisitor, încât nu am putut să o continui. Sunt convinsă că mulți adoră cartea, dar mie nu mi se pare că își merită popularitatea. 

  De vorbă cu Emma de Vitali Cipileaga  


Dacă vrei să citești o carte care nu are o poveste propriu-zisă și este compusă mai mult din citate (recunosc că și mie îmi place să mai citesc din când în când citate de dragoste) atunci citiți De vorbă cu Emma. Dar dacă sunteți ca mine și preferați să citiți o carte care are o poveste bine închegată, personaje bine conturate și care mai prezintă și mister, atunci evitați-o!
De vorbă cu Emma are în jur de 100 și ceva de pagini, dacă nu mă înșel, fontul este mare, iar pe câteva pagini ai aruncate câteva cuvinte acolo să fie. Nu își merită banii, după părerea mea.


Probabil că mai sunt cărți pe care nu o să le citesc niciodată în ciuda faptului că sunt populare și citite de toată lumea, dar nu mi le amintesc acum. 

Voi aveți cărți pe care nu vreți să le citiți?

6 comentarii:

  1. Am citit "Absolut tot" si ai mare dreptate cand spui ca este scrisă într-un mod simplu și plictisitor, pacat de poveste, merita mai mult. Cat despre cartile pe care nu le voi citi, ahm.. "De vorba cu Emma" mi se pare o carte plictisitoare, nu se merita sa dai banii pe o carte cu citate; nu am reusit sa citesc mai mult de 20 de pagini. Seria "Cantec de gheata si foc" nu cred ca o voi citi vreodata, pur si simplu nu e genul meu. "Fata din tren" e inca o carte care din primele 10 pagini nu m-a atras, desi unii prieteni au savurat cartea. Ce pot sa spun? Fiecare persoana are gusturile lui. O zi plăcută! ��

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aşa e! Gusturile nu se discută, dar iată că mai există persoane care gândesc la fel ca mine şi mă bucură lucrul acesta.
      O zi minunată şi lecturi plăcute! 😘

      Ștergere
  2. La suge-o Ramona sunt așa de acord

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu am citit decât Căutând-o pe Alaska si pot sa spun ca am regretat in proporție de 75%, nici nu mai țin minte exact de ce dar m-a făcut sa nu mai citesc cărți de la respectivul. Suge-o, Ramona? am lasat-o din mână după primele 20-30 de pagini, nu pot crede ca s-a scris si Suge-o, Andrei. De vorba cu Emma a fost cartea pe care mereu am vrut s-o cumpăr dar uitam mereu de ce si citeam pdf puțin amintindu-mi. Iar Absolut Tot este scrisă foarte 'slab' din punctul meu de vedere, as prefera ecranizarea oricând.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred că în cazul "Absolut tot" filmul bate cartea 😂 Nu am vizionat încă ecranizarea, dar de curiozitate o voi face!

      Ștergere