TFU INSTAGRAM

22 oct. 2017

5 motive să citeşti seria „Lux” de Jennifer L.Armentrout


Începuturile sunt întotdeauna dificile.
Când ne-am mutat în Virginia de Vest, chiar înaintea ultimului meu an de liceu, mă resemnasem să am de-a face cu accente ciudate, acces intermitent la internet şi teribil de multă plictiseală… până când am dat cu ochii de vecinul meu sexy, înalt şi cu ochii de un verde straniu. Lucrurile păreau deja să meargă mai bine.
Şi pe urmă a deschis gura.
Daemon este enervant. Arogant. Îmi vine să-l omor. Nu ne în ţelegem deloc. Absolut deloc. Dar când un străin mă atacă şi Daemon efectiv face timpul să încremenească doar cu o simplă mişcare a mâinii, ei bine, ceva… neaşteptat se întâmplă.
Vecinul meu extraterestru sexy a lăsat o urmă pe mine.
Da, aţi auzit bine. Extraterestru. Se pare că Daemon şi sora lui Dee au o galaxie de inamici care vor să le fure abilităţile, iar atingerea lui Daemon mă face să strălucesc asemenea luminilor din Las Vegas.
Singurul fel în care pot rămâne în viaţă în toată povestea asta este să stau cât mai aproape de Daemon, până când amprenta vrăjii extraterestre dispare de pe mine.
Asta dacă nu-l omor mai întâi.
 

 Seria Lux este o serie foarte îndrăgită de mine și încă de la apariția primului volum am știut că va rămâne în inima mea mult timp. Acum că a apărut și ultimul volum - Opoziție - m-am gândit că un articol de acest fel v-ar ajuta să vă decideți dacă merită să dați o șansă acestor cărți sau nu. Deși sunt bucuroasă că, în sfârșit, seria este complet tradusă și arată minunat în biblioteca mea, sunt tristă că povestea lui Daemon și Katy se va termina. Am îndrăgit tare mult aceste personaje și sunt sigură că și voi o veți face.

ATENȚIE!!!
Cărțile dau dependență!


Cele 5 motive pentru care vă recomand seria sunt:


  1. Umorul   

Cred că cel mai mult m-a atras la această serie faptul că autoarea a reușit să scrie o poveste cu extratereștri într-o manieră foarte haioasă. Veți avea parte de un extraterestru care face haz de necaz din absolut orice (Daemon Black), iar schimburile acide de replici între personaje sunt de un umor copios. Te vor face să închizi cartea, să zâmbești tâmp câteva minute, iar apoi să reiei cititul. Încă un moment memorabil la care am râs cu lacrimi a fost cel în care Daemon îl striga pe un anumit Blake (o să vedeți cine este acesta pe parcurs) folosind toate pronumele posibile care încep cu litera B, niciodată însă nimerind adevăratul său nume. Se vede cum Daemon are o antipatie față de acesta și folosește sarcasmul pentru a-l enerva.

Chiar este o serie care vă va binedispune și vă va face să schițați o mulțime de zâmbete în timpul lecturii. Garantez eu asta!

  2. Protagonista citește și are un bookblog   Katy, personajul principal al cărților, este pasionată de lectură și deține chiar și un blog unde discută cu o mulțime de persoane care citesc. Cum noi suntem cititori înrăiți, sigur că ne place ca și personajele pe care le întâlnim să citească la rândul lor. Dar cum Daemon este o pramatie și își face o obișnuință în a o sâcâi pe Kat, se va lega de pasiunea ei "ridicolă" mai tot timpul.


Dar, hei! Noi suntem aici să o susținem pentru că este una de-a noastră, nu-i așa?  3. Extratereștrii sunt sexy   

Viziunea autoarei despre ființele care vin de pe altă planetă e foarte diferită de ceea ce gândim noi despre extratereștri. Nu, nu sunt acei omuleți verzi cu ochi negri care să te înspăimânte. Aici, extratereștrii sunt definiția frumosului. TOȚI au trăsături sinonime cu perfectul, mai ales masculii. Mi-a plăcut faptul că am găsit o viziune complet diferită asupra acestor ființe, care sunt văzuți sub formă de lumină în forma lor naturală, însă capătă înfățișare umană pentru a nu atrage atenția și a nu fi descoperiți de către inamicii lor.  4. Relația dintre Katy și Daemon   


Relația celor doi nu este una normală. Și asta m-a făcut să apreciez și mai mult cărțile. Nu este tipul de relație în care totul este roz la început, după care treburile încep să scârțâie la un moment dat și se ajunge la certuri, etc. Katy și Daemon se ceartă și se urăsc încă de la început. Aparent, cei doi sunt făcuți pentru a se ciondăni. Eu nu am găsit nimic romantic în relația lor și deși și-ar dat viața unul pentru celălalt, nici în ruptul captului nu ar recunoaște asta.
Sunt adorabili împreună și cred că reprezintă cuplul meu preferat din totdeauna.  5. Daemon Black și tot ce ține de el   

Încă un motiv pentru care ar trebui să citești seria Lux este Daemon Black. De ce? Pe lângă faptul că arată trăznet și dispune de puteri supranaturale deoarece este luxen, este o persoană care are grijă de persoanele de lângă el cu prețul vieții sale. Sarcasmul este cea mai bună armă a sa și o folosește ori de câte ori simte nevoia. Nici nu știi când acesta vorbește serios sau nu.


Voi ați citit seria Lux
Dacă nu.. 
V-am convins să o faceți? 😏


5 comentarii:

 1. Răspunsuri
  1. Oh, după ce vei citi primul volum vei vrea şi următoarele volume!
   Lectură plăcută! ❤

   Ștergere
 2. Am citit si Daemon Black este principalul motiv pentru care mi-am cumpărat si a cincea carte.
  P.S.: Fazele alea cu Blake sunt viata mea...gelozia lui.������

  RăspundețiȘtergere
 3. De convins, m-ati convins, acum tot ce trebuie e sa imi gasesc timp...

  RăspundețiȘtergere