8 sept. 2017

Recenzie - „Orașul de cenușă” de Cassandra Clare


Titlu: Orașul de cenușă
AutoareCassandra Clare
EdituraCorint
Colecția: Leda
Seria: Instrumente Mortale
Nr. de pagini: 416
Disponibilăaici.
Sponsorizare: Târgul Cărții
Clary Fray nu-si doreste decat ca viata ei sa revina la normal.
Dar ce inseamna normal cand esti vanator de umbre, spintecator de demoni, mama ta se afla intr-o coma indusa prin magie, si poti vedea deodata varcolaci, vampiri si spirite ale naturii? Lui Clary i-ar placea sa petreaca mai mult timp cu prietenul ei cel mai bun, Simon. Dar vanatorii de umbre nu-i dau pace - mai ales frumosul si enervantul sau frate recent regasit, Jace. Iar singura ei sansa de a-si ajuta mama este sa-l urmareasca pe salbaticul vanator de umbre Valentine, care este probabil smintit, cu siguranta malefic - sa fie acesta chiar tatal ei? Cand si cel de-al doilea Instrument Mortal este furat, inspaimantatoarea Inchizitoare il suspecteaza pe Jace.
Dar este oare Jace gata sa-si tradeze prietenii si sa-si incalce principiile pentru a-si ajuta tatal?
Instrumente Mortale: Orașul de cenușă ne oferă o imagine a lumii de dincolo, a magiei, a speranței, a luptei și a durerii. O lume pe care Cassandra Clare a construit-o atât de bine încât nu poți să nu te îndrăgostești de ea. Seria Instrumente Mortale ne oferă o portiță pentru a evada din lumea realului, unde vom ajunge să ne contopim în peisajele, misterele și trecuturile personajelor.

Citisem nu de foarte mult timp primul volum din serie, care m-a cucerit iremediabil. Dacă nu ați ajuns să faceți cunoștință cu lumea Cassandrei, dar și a lui Jace si Clary, protagoniștii acestei serii de succes pe care o puteti achizitiona de la editura Leda și pe care v-o recomand cu mare drag, atunci trebuie să o faceți, nu ezitați.


Evadați cu Jace și Clary în Orașul de Cenușă!

Valentin, maleficul personaj care s-a reîntors doar pentru a face rău, tatăl lui Jace, dar și a lui Clary, împreună cu magicianul Elias îl invocă pe demonul Agramon, captiv între lumi pentru a pune stăpânire pe el.

Agramon, pe tine, te invoc. Din spațiile dintre lumi, pe tine te chem.
După aflarea marelui secret a lui Valentin, Jace are remușcări. Dispariția lui Hodge de la Institut, dar și Clary care încă îi bântuie visele și nu-l lasă să se odihnească, îl fac pe Jace să fie recalcitrant.
Totul se complică acum, toate problemele se amplifică, iar increderea se pierde facil din cauza unei legături de sânge. Maryse Lightwood, nu mai are încredere în Jace, dar copiii săi, Alec și Isabelle sunt alături de Jace până la final. Oare vor reuși să-l oprească pe Valentin?



- Tu ești o săgeată aruncată drept în inima Conclavului, Jace. Tu ești săgeata lui Valentin. Indiferent dacă știi sau nu.

Aventurile se multiplică pentru Jace, acum considerat spionul lui Valentin și ajunge în închisoarea din Orașul Tăcut pentru fapte pe care nu le-a comis.

Clary, noua Clary care își dorește din tot sufletul ca povestea dintre ea și Jace, secretele lumii și cine este ea cu adevărat, să facă parte dintr-un coșmar care o ține prizonieră, care o epuizează și nu o lasă să fie fericită. Toată viața ei a fost dată peste cap, iar acum singura ei opțiune de a afla adevărul este mama sa, care se află în comă. Are nevoie de un antidot, iar acest lucru o face pe Clary să se aventureze în cele mai mari pericole, doar pentru a o ajuta. Oare va reuși să o salveze?

Simon, prietenul ei din copilărie, dar și băiatul care tânjește după inima lui Clary, devine un membru al Casei Nopții, un loc predestinat exclusiv vampirilor. Chiar crezusem la un moment dat că el va fi cu Isabelle, dar se pare că m-am înșelat, el tânjește după Clary, iar ea după o relație interzisă și nocivă cu Jace.

Mi-a plăcut extrem de mult acest volum, am aflat lucruri noi despre personaje, am văzut cum și-au "zugravit" fiecare personalitatea, devenind tot mai puternici și plini de încredere că vor învinge răul.
Vă recomand această serie, pe care nu aveți cum să nu o îndrăgiți. Dacă ați avut până acum rețineri în legătură cu ea, nu pot decât să vă spun că e genială și merită descoperită. Lectură plăcută!

Această carte a fost oferită spre recenzare de către Târgul Cărții, un anticariat online unde puteți găsi o mulțime de cărți la prețuri extrem de mici! 
Accesați site-ul lor și cumpărați-le cărțile! - click aici. 
Sigur veți găsi măcar o carte care să vă facă cu ochiul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu