21 aug. 2017

Recenzie - „Un bărbat și o femeie” de Jojo Moyes


Autoare: Jojo Moyes
Editura: Litera
ColecțieBlue Moon
Nr. de pagini: 432
Disponibilă: aici.
Sponsorizare: Libris -> intrați pe site-ul lor pentru mai multe detalii.
O mama singura. O familie haotica. Un strain chipes. O poveste de dragoste neasteptata. Cu doua slujbe si doi copii, Jess Thomas se straduieste sa faca totul cat mai bine in fiecare zi. Dar e greu fara nici un ajutor. Mai ales ca uneori isi asuma riscuri prea mari din nevoia de a-si indeplini cat mai bine rolul de mama... Tanzie, fiica lui Jess, deosebit de inteligenta, este pasionata de matematica, dar, lipsita de orice fel de sustinere, nu va avea ocazia sa atinga succesul. Iar Nicky, fiul vitreg al lui Jess, un adolescent inadaptat, nu poate face fata singur provocarilor dificile cu care se confrunta neincetat la scoala si in cartier. Uneori, Jess simte ca totul se naruie in jurul ei... Insa in viata lor apare Ed Nicholls, un barbat a carui existenta este un adevarat haos si care fuge de un viitor absolut incert. Dar Ed are la dispozitie tot timpul din lume. Stie cum e sa fii singur. Si vrea sa ajute... Un barbat si o femeie este o poveste captivanta, originala despre doua suflete ratacite, care se intalnesc in cele mai insolite circumstante.
Autoarea Jojo Moyes ne oferă din nou un roman bestseller care nu trebuie să lipsească din biblioteca dumneavoastră dacă v-au plăcut celelalte cărți scrise de ea.
Un bărbat și o femeie ne prezintă povestea unei femei care face extrem de multe sacrificii pentru a-şi întreține cei doi copii, pe Tanzie, care este pasionată de misterele matematicii și Nicky, fiul vitreg, care este genul de persoană mai retrasă, care se refugiază în tainele scrisului.

Jess Thomas este mama devotată care își dorește cu orice preț să le ofere celor doi copii un trai mai bun, iar pentru asta trebuie să lucreze în diferite locuri pentru a aduce cât mai mulți bani. Face curățenie împreună cu Nathalie în casele de vacanță ale oamenilor înstăriți, însă ultima curățenie generală a facut-o să piardă un contract. Cauza? Un cercel cu diamant găsit în așternuturi.
Tanzie Thomas, frumușica și inteligenta fiică a lui Jess, căreia îi place extrem de mult matematica și își dorește să o studieze cât mai mult, însă de multe ori nu contează cât visezi și cât iți dorești, pentru în ziua de azi contează valoarea banului. Iar atunci când primește o ofertă de a studia la o școală de renume, unde nimeni nu s-ar uita urât la ea, Jess se vede nevoită să lucreze cât mai mult pentru a-i transforma visul lui Tanzie în realitate. Însă nici așa nu reușește să strângă suficienți bani pentru a plăti întregul an școlar al lui Tanzie.


Ed Nicholls este bărbatul care îndrăgește cifrele de când era pe băncile facultății, micul șoricel de bibliotecă care împreună cu prietenul său cel mai bun au pus pe picioare o companie de succes. În anii pe care i-a petrecut în facultate, el și prietenul său au fost îndrăgostiți de Deanna Lewis, fata care întorcea privirile tuturor, dar care nu se întorcea niciodată să se uite după "șoriceii de bibliotecă".

Însă Deanna se întoarce și îl face pe Ed să se îndrăgostească din nou de ea. Ea este, însă, o săgeată cu otravă care îl nimerește pe Ed fix în compania sa.
Cercetat pentru fapte pe care nu le-a săvârșit, Ed se vede nevoit sa ia o pauza de la activitatea sa și să-și concentreze atenția spre rezolvarea acestei probleme, însă atunci când se oferă să o ajute pe Jess, aventura sa abia acum a început cu adevărat.

Olimpiada de matematică care se desfășoară în Scoția îi poate oferi Tanzie șansa de a studia la școala la care își dorește. Însă peripețiile prin care trec Tanzie, Nicky și Jess sunt multe, însă nu la fel de periculoase ca aventura în care se aventurează Jess împreună cu străinul Ed.


Oare vor putea sa treacă peste diferențele ce-i despart? 

Vor fi fericiți împreună sau separat?

Recomand acest roman pentru ca reprezintă simplitatea și frumusețea realității, durerea ce o simți atunci când nu poți sa le oferi copiilor tăi un trai mai bun, dar și fericirea aceea că ești mereu alături de ei: la bine și la rău! Mi-a plăcut extrem de mult acest roman pentru nenumăratele lecții pe care le-am învățat. Banii nu vor aduce niciodată fericirea, dar te întrețin și te ajută să supraviețuiești.


Romanul a fost oferit spre recenzare de către librăria online Libris.ro. Le mulțumesc mult pentru exemplarul trimis!

 Vă invit să aruncați o privire pe site-ul lor și vă asigur că veți găsi cel puțin o carte care să fie pe gusturile voastre. Iar prețurile sunt foarte convenabile.

Ce mai așteptați? Intrați și cumpărați-vă ce vă face cu ochiul!
Achiziționează Un bărbat și o femeie, de Jojo Moyes, de aici.

5 comentarii:

  1. O carte deosebită! Felicitări pentru recenzie!

    RăspundețiȘtergere
  2. Inca nu am citit nimic de la Jojo Moyes. Am vizionat doar filmul "Me Before You", care mi-a placut destul de mult. Voiam sa-mi achizitionez si cartea, dar wishlist-ul e asa mareee ...
    "Un barbat si o femeie" imi pare romanul care te va cuceri total dupa ce il vei citi, asa cum ai spus si tu, il vom aprecia pentru simplitatea si frumusetea de care da dovada. Recenzia este una minunata! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  3. ideea generala aduce putin a Mara, de Ioan Slavici: o mama care se chinuie sa creasca 2 copii, urmarim evolutia lor. dar cine ar alege Mara in locul unei carti ,,la moda''? :D eu nu am citit nimic de aceasta autoare. nici nu intentionez deocamdata. am vazut filmul Me before you si nu m a atras deloc ideea. nici asta, de altfel. :(

    RăspundețiȘtergere
  4. Jojo Moyes este o autoare excepțională, și cartea aceasta cred că este minunată, ador și titlul si coperta si recenzia si TOT.Sunt nerăbdătoare să o citesc.😻

    RăspundețiȘtergere
  5. În viața noastră simplă, dragostea joacă un rol foarte specific. Acum suntem capabili să vă facem viața dragostei sănătoasă și nu are spațiu pentru orice tip de probleme. Toate acestea sunt posibile cu ajutorul AGBAZARA TEMPLE OF SOLUTION. Mi-a ajutat să arunc o vrajă care mi-a adus amorul de mult pierdut înapoi cu 48 de ore care m-au lăsat pentru o altă femeie. puteți să-l contactați și pe el ( agbazara@gmail.com ) sau să îl sunați / WhatsApp pe +2348104102662 și să fiți fericit pentru totdeauna cum am acum cu experiența lui.

    RăspundețiȘtergere