8 iul. 2017

Top 5 cărți preferate de la Editura Epica


Editura Epica este una dintre editurile mele preferate, deoarece publică cărți aparținând genurilor romance și young-adult, de calitate.
Vă invit să vedeți care este topul cărților mele preferate de la această editură.
Dacă nu știți ce să mai citiți, vă recomand eu 5 lecturi care sigur vor fi pe placul vostru.

 1. Hopeless, de Colleen Hoover 



Această carte nu am citit-o, ci am trăit-o! Hopeless este un roman emoționant despre dragostea adevărată și suferință. Stilul autoarei este inconfundabil și vă recomand să lecturați și restul cărților scrise de ea, pentru că dânsa are un talent excepțional.
Sky este o adolescentă aparent normală, care încearcă să își ducă viața în liniște. Dar nu are noroc. Îl întâlnește pe Dean Holder, un tip cu o reputație nu prea bună. Deși este hotărâtă să se țină cât mai departe de el, nu reușește din cauza unor amintiri dureroase ce i se declanșează în prezența lui.
Vă invit pe voi să descoperiți ce se ascunde în spatele aparențelor și să luptați împreună cu protagonista, care trece prin clipe dureroase.

 2. Zece respirații scurte, de K.A. Tucker 



Cuvintele sunt de prisos când vine vorba despre Zece respirații scurte de K.A. Tucker. Cred că poate înmuia până și cel mai aspru suflet prin sentimentele transmise. 
Acțiunea este bine distribuită, autoarea începând cu detalii despre viața celor două surori, Kacey și Livie, și trecutul dureros care o bântuie pe Kacey

       De când se mută în Miami, viața lor ia o întorsătură bruscă. Noi prieteni, la care, deși nu avea așteptări mari la început, Kacey începe să îi simpatizeze foarte mult. Apoi apare Trent, pentru careKacey simte ceva diferit. Simte că o umple cu viață. Că poate trăi iarăși. 
 "Zece respirații scurte…"

Ei bine, acestea o ajută pe Kacey fără ca ea să-și dea seama. 
"Agață-te de ele. Simte-le. Iubește-le." 
Vorbele spuse de mama ei capătă sens abia la finalul cărții, lăsându-ne pe noi să ne dăm seama ce înseamnă pe cont propriu. 

Dacă vrei să afli mai multe detalii despre această carte, citește recenzia mea completă dând click aici.


 3. Mare Tranquillitatis, de Katja Millay 



Deși cartea asta nu este atât de populară pe cât de bună este, am să vă vorbesc despre ea, poate vă conving să îi dați o șansă și să o citiți.
Nastya Kashnikov este o adolescentă misteriosă care ascunde un secret tulburător despre viața ei. Aceasta nu comunică cu nimeni, nici măcar cu propriii părinți, ca și cum ar avea o dizabilitate, însă ea a încetat să mai vorbească și să se închidă în ea în urma unui accident care i-a distrus copilăria: un străin i-a rapit totul - identitatea, spiritul, dorința de a trăi. Aceasta va încerca să îl găsească pe făptaș și să se răzbune.
Pe de altă parte, îl regăsim pe Josh Benett, un tânăr izolat, care nu dorește nimic altceva decât să fie lăsat în pace. Dar când apare noua colegă de școală misteriosă, vor mai putea fi lucrurile normale? 
Se vor regăsi unul în celălalt și vor trăi împreună suferințele trecutului?
Trebuie să citiți romanul acesta! L-am adorat! 
Este atât de bine scris și emite atât de multe sentimente, încât nu o să vă dați seama de diferența dintre ficțiune și realitate.

 4. Vocea lui Archer, de Mia Sheridan 



Citită recent, adorată. 
Deși este o carte de dragoste, mi s-a părut că a ieșit oarecum din tipare, deoarece nu a fost clișeică sau previzibilă, ci a fost ca o furtună de emoții pentru mine, ca cititor. Nu multe cărți romance reușesc să îmi transmită ceva, ci regăsesc cam același subiect peste tot. Dar nu a fost cazul romanului Vocea lui Archer.

Archer Hale și Bree Prescot este exemplul de cuplu care a renăscut din propria cenușă, fiecare purtând pe piele și în suflet urmele "războiului" cu moartea. Unele lucruri pur și simplu nu se pot uita, altele sunt îngropate adânc într-un cufăr, cheia fiind aruncată, dar în zadar. Amintirile s-au întors mereu ca un bumerang pentru a distruge ultima lor umbră de fericire.
Cei doi cunosc suferința. Au trăit cu ea, unul mai mult decât celălalt, însă suficient de mult pentru a fi marcați la fel de puternic.

Dacă vrei să afli mai multe detalii despre această carte, citește recenzia mea completă dând click aici.


 5. O mare de lacrimi, de Ruta Sepetys 



Un roman sfâșietor despre adevărata suferință.
M-a bulversat cartea asta, la fel ca și Printre tonuri cenușii, scrisă tot de Ruta Sepetys. Doar că aceasta m-a emoționat mai mult și m-a făcut să meditez puțin în legătură cu ce s-a întâmplat cu adevărat de-a lungul istoriei.
Acțiunea se petrece la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, fiind puternic marcată de cursul istoric existențial, și anume lupta acerbă pentru extinderea teritoriului al națiunilor dominante din acea perioadă apusă, Germania nazistă si Rusia comunistă. 
Se împletește, astfel, povestea unor personaje simbolice, Joana, Florian și Emilia, al căror destin se intersectează intr-un mod dureros, dar totodată necesar, pentru a reuși să depășească sobrietatea războiului, pentru a-și vindeca sufletele distruse de atrocitățile săvârșite pentru conservarea unei superiorități rasiale. Dar cel mai important, pentru împlinirea unui destin care va dăinui veșnic în amintirea celor care au supraviețuit unei perioade sumbre în care secretele plutesc abia perceptabil, dar amenință să spulbere orice iluzie a siguranței.

Acestea au fost recomandările mele. 
Voi ce alte cărți de la Editura Epica îmi recomandați?
Ce cărți au reușit să se strecoare printre preferatele voastre?


9 comentarii:

  1. preferata mea de la Epica este Printre tonuri cenusii. de fapt, este printre cartile mele preferat. <3

    RăspundețiȘtergere
  2. Pur și simplu ador editura Epica, fiindcă au cărți YA și de dragoste și sunt cărți cu genurile mele preferate. Eu vreau să citesc Hopeless și Vocea lui Archer în mod special din topul tău. Ador toate cărțile de la această editură și prima carte pe care am citit-o de la ei este Ugly love, pe care ți-o și recomand cu tot sufletul! Asta dacă nu ai citit-o deja.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ughhh atâtea carti interesante si atât e putni bani:))) vocea lui archer m a captivat de la recenzia ta, iar o mare de lacrimi trebuie sa am destul curaj si serverele pe langa mine ca sa ma pot apuca de ea, caci tot ce tine de acea perioada ma cam zguduie sentimental. Nu stiu exact ce carti imi plac de la epica, cred ca Ugly love, Ten tiny breaths si mai tot ce ai scris tu mai sus, deci pe mine m ai nimerit :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Ah da si the duff care pe mine m a uimit. A fost aproape ca la nerve. Filmul si cartea păstrează o anumita conexiune. Dar au acel ceva aparte fiecare dintre ele.

    RăspundețiȘtergere
  5. Topul tău pur și simplu mi-a furat respirația. Toate cele 5 cărți ... le ador pe toate. 1,3 și 5 sunt clar pe lista de dorințe ! Pe 2 și 4 le-am citit și sunt MINUNATE. Am să mă apuc de ele cât mai rapid <3<3

    RăspundețiȘtergere
  6. editura Epica este preferatamea si pe langa cele 5 eu as mai adauga in topul meu seria Destine la limita, o serie pe care as reciti-o la orice ora cu cea mai mare placere.

    RăspundețiȘtergere
  7. Editura Epica este una dintre preferatele mele.
    Am in jur de 10 carti de la ei, insa vreau sa le am e toate.
    Mie cel mai mult mi-a placut cartea "Zece respiratii scurte" care este absolut superba, o recoma cu tot dragul.
    Un loc in inima mea il au si cartile:
    -Ugly love
    -Urgia si zorile

    Care la fel, mi-au placut enorm.
    Sper ca in viitor sa citesc cat mai multe epice, ca sunt superbe. 😍😍

    RăspundețiȘtergere
  8. nu as putea spune ca imi place foarte editura aceasta. majoritatea titlurilor au prea mult romantism in ele pentru gust mult, dar au si titluri care mi au placut foarte mult, cum ar fi cartile scrise de Ruta Sepetys si Urgia si zorile. abia astept continuarea.

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu pot spune ca am prea multe carti de la Epica, dar romanul care mi-a placut cel mai tare de la aceasta editura e "Simon si planul Homo Sapiens". Recomand!

    RăspundețiȘtergere