6 iul. 2017

Top 5 cărți preferate de la Editura Trei


După ce am făcut topul cărților mele preferate de la Leda Edge, următoarea editură votată de către voi a fost Editura Trei. 
Așadar, să vedem ce cărți de la această editură au intrat în topul meu.

 1. Banda celor șase ciori, de Leigh Bardugo 



Fără a sta prea mult pe gânduri, Banda celor șase ciori ocupă primul loc în topul cărților de la Editura Trei. Este una dintre cele mai bune cărți pe care am avut șansa să le citesc și nu exagerez. Este foarte bine scrisă, personajele sunt complexe, iar firul epic te atrage iremediabil încă de la prima pagină.

        M-a surprins în mod special tema cărții ce se bazează pe jaf, pe hoți, pe acțiunile unor proscriși periculoși, fiind o temă nemaiîntâlnită de mine până acum. Adică, prin simplul fapt că autoarea schițează o lume cu totul și cu totul diferită, ale cărei țări, orașe, mi se încurcau pe limbă de fiecare dată la pronunție, o lume cu personaje având abilități speciale, m-a făcut să iubesc totul la acest volum.

Dacă vrei să afli mai multe despre această carte, citește recenzia completă dând click aici.


 2. Prințesa de hârtie, de Erin Watt 



Deși am citit-o recent, Prințesa de hârtie s-a strecurat rapid printre preferatele mele. Mi-a plăcut cartea enorm de mult și chiar dacă poate părea clișeică, nu este deloc.
Este vorba despre o fată pe nume Ella, care încearcă să se întrețină singură cum poate: la doar 17 ani face streaptease. Fiindcă mama sa a murit, iar tatăl său nu-i este cunoscut, tânăra adolescentă de luptă de pe o zi pe alta pentru a supraviețui. Dar când intervine Callum Royal, unul dintre cei mai bogați și cunoscuți oameni și i se prezintă ca tutorele său legal, viața Ellei este dată complet peste cap. Va fi nevoită să locuiască într-un palat împreună cu acesta și cu cei cinci fii obraznici, dar nemaipomenit de atrăgători. 

Va suporta oare Ella toate jignirile celor cinci royali? 
Sau va lăsa viața perfectă pe care o poate avea și va fugi?

Încă nu am întocmit o recenzie pentru că așa pățesc după ce termin o carte cu adevărat bună, dar v-o recomand cu drag! 


 3. Mara Dyer, de Michelle Hodkin 



Mara Dyer este genul de carte care te obsedează. Încă de la apariția primului volum am știut că îmi va plăcea totul. Deși nu am citit volumul 2 încă (aștept și apariția volumului 3 ca să le devorez) pot spune că deja știu că nu mă va dezamăgi.
Cartea surprinde povestea unei adolescente, pe nume Mara Dyer, care se trezește într-o zi la spital, dar fără să își amintească nimic în legătură cu ceea ce a dus-o acolo. Treptat, amintirile îi vor reveni pe parcurs, imagini vagi cu prietena ei cea mai bună Rachel, iubitul ei, Jude și sora acestuia, Claire într-o clădire veche, gata să se prăbușească. Mutându-se împreună cu familia ei în Florida pentru a începe o nouă viață și pentru a uita de incidentul în care îi muriseră prietenii, îl cunoaște pe carismaticul Noah, care va fi sprijinul Marei în viața ei zmuciumată. Mara începe să aibă tot felul de halucinații și viziuni stranii, totul începând cu imaginea morții unui omuleț, care își agresa animalul de companie. Mara începe să își pună întrebări cu privire la starea ei, începe să își vadă prietenii morți oriunde mergea, mai ales când se privea în oglindă și își dă seama că toți acei oameni muriseră, din simplul fapt că ea își dorise acest lucru și se consideră o ucigașă.

Cine este de fapt Mara? Ce puteri are aceasta?

Dacă vrei să afli mai multe detalii despre această carte, citește recenzia mea completă dând click aici.


 4. Fericirea începe azi, de Jamie McGuire 



Am citit cartea această cu mult timp în urmă și îmi amintesc și acum totul din ea. Da, rar mi se întâmplă asta, deoarece cu timpul uit firul narativ, personajele și mai ales detaliile. Însă cu această carte nu am pățit așa. Am citit-o o singură dată și îmi aduc aminte toate detaliile și acum.
Romanul surprinde povestea de dragoste a doi adolescenți, Abby și Travis, care trec prin diferite încercări pentru a reuși să fie împreună. De la "doar prieteni" ajung să locuiască împreună și să își mănânce unul altuia zilele. Nu vine cu nimic nou, este un roman de dragoste ca și celelalte, dar mie mi-a plăcut și m-a fermecat.
Eu zic să o încercați!
P.s: Mai este un volum, din perspectiva lui Travis (primul este din perspectiva lui Abby) Fericirea mea ești tu, în care găsim aceeași poveste, dar din perspectivă diferită.

 5. Îngeri căzuți, de Susan Ee 



Ultima carte în topul meu este Îngeri căzuți.
Vă plac poveștile cu și despre îngeri? 
Ei bine, în această carte avem parte de o perspectivă puțin diferită cu privire la îngeri.
Oamenii, care de-a lungul vremii îi considerau pe îngeri protectori ai umanității, vor avea o surpriză când vor afla pe pielea lor că cei care se presupunea că erau paznicii lor, sunt de fapt nişte duşmani cu sânge rece. 
       Penryn Young, o adolescentă de 16 ani ajunsă într-o situație critică, ajută unul dintre inamicii ei, pe Raffe,un înger rănit. Fiecare are câte un scop și amândoi sunt dispuși să rişte totul pentru atingerea lui.

       Pe parcursul călătoriei lor, amândoi vor învăța diverse lucruri despre lumile lor, şi implicit despre ei înşişi, realizând că aparențele înşală şi instinctul este esențial supraviețuirii. Relația dintre cei doi, care la început era complet glacială, chiar platonică, se îmbunătățește pe parcurs, cei doi învățând să aibă încredere unul în celălalt, ei rămânând împreună nu doar pentru a-şi atinge scopurile, ci şi fiindcă încep să țină unul la celălalt.

Dacă vrei să afli mai multe detalii despre această carte, citește recenzia mea completă dând click aici.

Acestea au fost recomandările mele. 
Voi ce alte cărți de la Trei îmi recomandați?
Ce cărți au reușit să se strecoare printre preferatele voastre?

11 comentarii:

  1. preferatele mele sunt Teama de moarte, Fata disparuta, Altfel...si totusi Alice, Cotloane intunecate si Sapte zile pentru o eternitate.

    RăspundețiȘtergere
  2. Tirnoveanu Bianca6 iulie 2017 la 18:37

    Eu nu am citit nici-o carte de aici dar imi doresc mult sa citesc Banda celor sase ciori:))

    RăspundețiȘtergere
  3. "Prințesa de hârtie" mi-a lăsat acea idee de interes. Nu am citit cartea, dar aş vrea. Întrebarea de la final chiar m-a pus pe gânduri... ❤

    RăspundețiȘtergere
  4. Încep prin a vă spune că ador topurile voastre! Din păcate nu am citit nicio carte din topul vostru, însă mi-aş dori să citesc în viitorul apropiat Mara Dyer, Prințesa de hârtie și Fericirea începe azi. :) De la editura Trei nu am citit prea multe, cred că am citit doar seria After și mi-am mai luat Casa îngerilor și am primit de ziua mea Sora pierdută. Lecturi frumoase îți doresc!

    RăspundețiȘtergere
  5. Banda celor sase ciori seamana cu Printul Spinilor din cate spui tu,aparuta tot la editura Trei.

    RăspundețiȘtergere
  6. Îmi place foarte mult topul acesta , mai ales că vreau să-mi înoiesc biblioteca cu câteva titluri de la editura Trei. Eu am doar Dulcea Uitare şi vreau şi celelalte cărți de la Jamie McGuire. Mai vreau Prințesa de hârtie şi Banda celor şase ciori. Eu mai ştiu de la o colegă că seria Minți primejdioase este foarte bună.

    RăspundețiȘtergere
  7. Pentru mine cea mai frumoasa carte de la aceasta esitura ramane Aerul pasiunii. O carte pe care o recomand si daca nu ai citit-o si varsta iti permite( desi limbajul nu e absolut deloc vulgar, iar scene intime nu prea exista, chiar daca cartea face parte din categoria eroscop) Ti-o recomand cu cea mai mare placere. Dupa parerea mea este un pic mai buna decat Fericirea incepe azi si cum aceasta ti-a placut eu zic ca merita sa o incerci. Un tot forte frumos din care am bifat 4/5

    RăspundețiȘtergere
  8. Mie de la editura trei mi-a plăcut cel mai mult "Sora pierduta", un roman polițist în care două surori Rachel și Nora sunt despărțite de moarte, cea din urmă fată plecând singura pe urmele ucigasului.
    Faci o treaba foarte buna si pe blog si pe pagina de Facebook, postarile tale mereu imi fac pofta de citit.
    CONTINUA TOT ASA!��

    RăspundețiȘtergere
  9. apar mereu carti super interesante la editura Trei. trebuie modificat foarte des topul. :)) eu am adaugat pe lista cartilor preferate de la Trei si Durerea e o faptura inaripata, de Max Porter, o carte m a tulburat.

    RăspundețiȘtergere
  10. Preferatele mele sunt Fericirea începe azi (chiar și a doua, din perspectiva lui) și Îngeri căzuți

    RăspundețiȘtergere