20 iul. 2017

Recenzie - „Talismanul norocos”, de Nicholas Sparks



Titlu: Talismanul norocos
AutorNicholas Sparks
EdituraRao
Nr. de pagini: 352
Disponibilăaici.
Sponsorizare: Târgul Cărții

Un fost puşcaş marin american pe nume Logan Thibault găseşte în deşertul irakian fotografia unei femei zâmbitoare, care va deveni un fel de amuletă în perioada în care rămâne în Irak. La puţin timp după aceea, el începe să aibă noroc: câştigă la pocher sau chiar supravieţuieşte unui atac cu bombă în care îşi pierd viaţa doi dintre cei mai buni camarazi ai lui. La întoarcerea în Colorado, Thibault nu-şi poate scoate nici poza, nici pe femeie din minte, aşa că îşi propune să o găsească. O sensibilă poveste de dragoste care va emoţiona pe oricine o citeşte.
Talismanul norocos este o carte cu o poveste sensibilă, presărată cu adrenalină și pericolul ce se iscă în urma războaielor. Nicholas Sparks este un scriitor fără egal, care transformă simple personaje în adevărate modele în viață. Logan și Beth sunt protagoniști de care aș mai vrea să aud, deoarece au fost prezentați și puși în situații pe care cei doi le-au trecut cu brio.



Beth, frumoasa și inteligenta Beth, este o mamă singură care îl crește pe fiul său Ben, cu foarte mare grijă și atenție. Își dorește tot ce e mai bun pentru el, dar nu poate să facă nimic să împiedice tristețea pe care acesta o capătă de fiecare dată când merge la tatăl său. Clayton este fostul soț al lui Beth și chiar dacă s-au despărțit cu mult timp în urmă, acesta nu vrea și nu-şi dorește ca Beth să-şi refacă viața.

Însă atunci când fermecătorul și deșteptul Logan apare și nu se lasă deloc intimidat de el, acesta devine recalcitrant și va face orice pentru a-i îndepărta. Oare va reuși?

Logan Thibault este un fost pușcaș marin american, care a găsit în deșertul irakian o fotografie cu o femeie, o fotografie care a devenit în timp Talismanul său norocos, care îl protejează de orice. După multe luni în care a fost înconjurat de moarte, acesta decide să o caute pe femeia misterioasă din fotografie. Alături de Zeus, câinele său, Logan pornește la drum pentru a o găsi, iar atunci când o găsește, Logan este fermecat de frumusețea ei și își dorește un nou început alături de ea. Însă atunci când minciunile ies la iveală, atunci când Clayton face tot posibilul să-l îndepărteze pe Logan de Beth, Logan se vede nevoit să-şi riște din nou viața.


Din iubirea pe care i-o purta odată, s-a transformat în obsesie, iar de fiecare dată când aceasta ieșea cu cineva, el își băga insigna în treburile ei și îi alunga pe toți cei se apropriau de ea. Logan este un pic nebun în ochii tuturor... cum să mergi atâția kilometri pe jos, acompaniat doar de câinele său, Zeus? Mie mi se pare un exercițiu pentru el și chiar dacă așa l-a perceput și Beth, pe parcurs Logan a cucerit-o și pe ea, dar și pe fiul acesteia.

Cred că această carte ne oferă o adevărată lecție: lupta pentru ceea ce vrei în viață cu adevărat, indiferent de câte sacrificii vei face sau câte provocări vei întâlni de-a lungul drumul tău.
La final totul se termină cu bine. Într-un război nu se întâmplă mereu așa, chiar dacă nu vrem, acolo mor oameni care se luptă pentru a menține pacea, iar asta este extraordinar.
Recomand această carte tuturor celor care vor să descopere o poveste inedită de iubire și pentru cei care vor să cunoască unele secrete ale marinei. Lectură plăcută!


 TRAILER FILM 



Această carte a fost oferită spre recenzare de către Târgul Cărții, un anticariat online unde puteți găsi o mulțime de cărți la prețuri extrem de mici! 
Accesați site-ul lor și cumpărați-le cărțile! 
Sigur veți găsi măcar o carte care să vă facă cu ochiul

15 comentarii:

  1. Cred ca am mai auzit de aceasta carte de vreo doua ori, dar nu m-am oprit niciodata sa vad despre ce este vorba! Acum ma bucur ca am facut-o! Povestea este minunata! La fel si lectia de viata pe care ne-o ofera. totusi, as fi vrut ca in film, in rolul lui Logan, sa nu fie Zac Efron (nu-s prea mare fana a lui :(( ) <3 <3 <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))Ma bucur ca ti-a placut recenzia. Mie mi-a placut mai mult carte decat filmul♥

      Ștergere
  2. Aproape că ma-ți emoționat cu recenzia despre Taliamanul norocos , dar pe primul loc rămâne Înainte să te cunosc. Foarte frumoasă recenzia , aproape că am crezut că intru în lumea personajelor din carte. Eu sinceră să fiu n-am auzit despre această până azi , dar îmi place lecția de viață şi povestea personajelor pe care o oferă această carte . Sper s-o cumpăr cât mai curând .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ti-a placut recenzia mea♥, cat despre cartea pot sa spun doar ca merita achizitionata.☺

      Ștergere
  3. Aproape că ma-ți emoționat cu recenzia despre Taliamanul norocos , dar pe primul loc rămâne Înainte să te cunosc. Foarte frumoasă recenzia , aproape că am crezut că intru în lumea personajelor din carte. Eu sinceră să fiu n-am auzit despre această până azi , dar îmi place lecția de viață şi povestea personajelor pe care o oferă această carte . Sper s-o cumpăr cât mai curând .

    RăspundețiȘtergere
  4. Tirnoveanu Bianca20 iulie 2017 la 22:47

    Stiu ca nu trebuie sa judecam cartea dupa coperta dar numai vazand coperta m-am indragostit de aceasta carte.Pana acum,pe primul loc din lista mea de cumparat se afa cartea Eleanor&Park dar citind recenzia si vazand coperta m-am indragostit iremediabil.De obicei,pentru ca o carte sa ma captiveze trebuie sa-i citesc intai descrierea si cateva pagini ca sa-i aflu actiunea dar cartea asta m-a cucerit de la primele cuvinte.Cred ca cel mai mult imi place lectia de viata le care mi-o ofera.Cred ca am mai spus intr-un comentariu ca mie imi plac mai mult cartiile datorita lectiilor de viata pe care ni le ofera.Datorita tie mor de pofta acum.Multumesc pentru recenzie:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu iti multumesc ca ai impartasit cu mine opinia ta, ma bucur ca ti-a placut cartea, o gasesti pe site-ul targulcartii la un pret foarte bun. Lectura placuta si spor la cumparaturi♥:))

      Ștergere
  5. Sunt destul de pretențioasă la cărțile romantice, asta e una dintre puținele care mi-au ajuns la inimă, e o idee diferită și îmi place. Frumoasă recenzie!🤗

    RăspundețiȘtergere
  6. comentariul meu nu are legatura cu recenzia. doar ma intrebam cum pot oameni, care citesc, sa faca greseli de gramatica grave, cum ar fi dezacordul dintre subiect si predicat. oricat de light ar fi o carte, cred ca putem invata ceva din ea. aproape ca nu inteleg. :D

    RăspundețiȘtergere
  7. Atat cartea cat si ecranzirea au fost superbe. Nu cred ca se punea problema sa nu imi placa mai ales ca e scrisa de Nicholas Sparks, care inca o data a reusit sa ma surprinda cu o poveste de iubire superba.Zeus, cainele lui Logan a fost preferatul meu si cred ca atat el, cat si poza pe care acesta a gasit-o pe front, au avut un rol foarte important in relatia pe care acesta o sa o aiba cu Beth.Felicitari pentru recenzie si la cat mai multe carti scrise de Nicholas citite

    RăspundețiȘtergere
  8. Ador recenzia ! Ador cărțile scrise de Nicholas Sparks ! După ce o să citesc cartea am să vizionez și filmul. Deja știu că-mi va plăcea !

    RăspundețiȘtergere
  9. mie chia rmi se pare o carte care poate sa iti schimbe perceptia asupra vietii. felul in care logan s a agatat de acea fotografie in timpul razboiului, de acea farama de viata.locul unde el duce razboiul, e desertic si mie mi se pare o realizare daca nu iti pierzi mintile. iar dupa mai si are norocul ala cu castigurile si dupa mai gaseste si fata din poza. mie mi se pare genial cum a fost inchegat firul epic. iar lupta lui pentru dragostea vietii lui, beth e de a dreptul geniala. mie imi arata a psihopat clayton, sincer, puteam sa jur ca e un sot/ fost sot care are apucaturi dubioase. imi place tare mult recenzia ta, nu dai prea multe detalii, ma inspiri la citit, din punctul meu de vedere, e tot ceea ce ar trebuii sa aiba o recenzie, intrebari a caror raspunsuri le aflam abia dupa ce citim cartea. x

    RăspundețiȘtergere