11 iul. 2017

Recenzie - „Dragă John”, de Nicholas Sparks



Titlu: Dragă John
AutorNicholas Sparks
EdituraRao
Nr. de pagini: 280
Disponibilăaici.
Sponsorizare: Târgul Cărții
John, un tanar rebel si confuz, renunta la scoala si se inroleaza in armata, nestiind ce altceva sa faca in viata, pana cand o intalneste pe fata visurilor sale, Savannah. Atractia reciproca se transforma rapid intr-o dragoste puternica, iar Savannah hotaraste sa-l astepte pe John sa-si indeplineasca datoria fata de tara. Dar tragedia din 11 septembrie schimba totul. John simte ca trebuie sa ramana alaturi de camarazii lui in aceste momente si se inroleaza pentru inca doi ani. Din nefericire pentru el, intre timp, viata merge mai departe pentru Savannah care se indragosteste de altcineva. Scrisoarea care incepea cu "Draga John" frange o inima si schimba pentru totdeauna doua vieti. Intors acasa, John trebuie sa se obisnuiasca cu ideea ca Savannah, acum o femeie maritata, este dragostea lui adevarata si sa ia cea mai dificila decizie din viata lui.".
Romanul Dragă John vă va oferi o poveste de dragoste dintre o studentă și un soldat care luptă între a menține flacăra iubirii sau a lupta pentru patrie.
Atunci când ești pus în fața unor decizii, iar tu alegi ceva care te face fericit pe moment, dar care te distruge pe interior de fiecare dată când te gândești că ai putea să fii în acele clipe în brațele femeii iubite, atunci în sufletul tău se aștern praful și regretele: uneori trebuie să alegem ce ne face fericiți, nu doar pe moment, ci pentru totdeauna.Dragă John îl are în centru pe Jonh Tyree , rebelul adolescent care nu suportă școală și nu-şi mai dorește să trăiască pe spatele altora. Își dorește să facă ceva cu viața sa, așa că mica lui idee este să se înroleze în armată și exact asta face.


John este crescut încă de când era mic de către către tatăl său care colecționeză monede. Fiind marea lui pasiune, acesta a investit mai mult timp în găsirea altor monede, decât în nevoile lui John, iar acest lucru l-a determinat să ia decizia: de a intra în armată.Adolescentul rebel s-a transformat într-un bărbat frumos și matur, într-un timp relativ scurt, care știe să discerne binele de rău, care a luptat pentru a face bine, deși i-a fost greu, însă atunci când revine acasă din armată și o întâlnește pe Savannah , totul se schimbă, iar John cunoaște pentru prima dată dragostea adevărată.

Savannah, fata dulce și cuminte care ajută pe toată lumea, care cunoaște doar binele, se îndrăgostește de Jonh încă de când l-a văzut. A ajutat-o să-şi recupereze geanta, iar de acolo până la avea o relație a fost doar un pas.
Cei doi încep treptat să se cunoască, împărtășindu-şi unul altuia prin tot ceea ce au trecut de-a lungul vieții. Orele devin zile, zilele săptămâni, iar Jonh trebuie să se intoarcă din nou in armată pentru 16 luni.


Dragostea Savannei îl va face să reziste, iar scrisorile ei sunt medicamentul de care el a devenit dependent, încă de când a plecat.Însă data de 11 septembrie schimbă tot.
Timpul zboară și devine o fiară ce sfâșie inimile ce tânjesc după contopire, iar magia fericirii și visele ce le aveau cei doi s-au spulberat. Tot ce si-au dorit să clădească împreună s-a prăbușit, iar Jonh a fost nevoie să accepte decizia Savannah: de a se despărți.
În definitiv el a ales să mai rămână încă 2 ani în armată, lângă ceea ce iubește mai mult, iar ea a ales să-și trăiască viața departe de omul în care a avut încredere.

Oare cei doi se vor regăsi? 
 Vor putea sa fie fericiți, chiar dacă încă pentru doi ani vor mai fi despărțiți? Își va reface Savannah viața și-l va uita pe John?

Nicolas Sparks a devenit autorul meu preferat încă de când am pus mâna pe acest roman. Deși știu că e renumit pentru romanele sale cu final trist, această carte mi-a oferit o senzație plăcută de adevăr.

        NU vei putea trece niciodată la un alt capitol din viața ta, dacă îl vei citi mereu pe    cel care s-a încheiat.
 Romanul oferă o lecție de viață: Să alegi mereu ceea ce te face fericit, să gândești mai degrabă cu inima, decât cu mintea, deși în unele cazuri trebuie sa ne lăsăm ghidați de rațiunee, astfel riscăm să pierdem tot ceea ce am devenit sau ceea ce am construit. 
Această carte de dragoste este tot ce aveți nevoie pentru două zile de liniștite. O recomand cu încredere și sunt sigură că nu vă va dezamăgi.
După această carte s-a realizat și un film, care transmite aceleași emoții precum cartea. 

 TRAILER 



Această carte a fost oferită spre recenzare de către Târgul Cărții, un anticariat online unde puteți găsi o mulțime de cărți la prețuri extrem de mici! 
Accesați site-ul lor și cumpărați-le cărțile! 
Sigur veți găsi măcar o carte care să vă facă cu ochiul

Achiziționează Dragă John, de Nicholas Sparks la prețul de doar 11,99 lei, de aici.

12 comentarii:

  1. Ah stiam eu ca ini suna cunoscut! Văzusem un poster al filmului, dar nu credeam ca e despre asa ceva si nici nu m a captivat, nici măcar 0,00001 %. Dar recenzia ta sa stii ca mi a captat toata atentia. Imi place sa citesc lucruri care se leagă de evenimente reale, care au marcat omenirea. Iar evenimentul de la 11septembrie a marcat multe generatii de oameni. E ceva aparte in relatarea unei povesti a unei persoane care a fost cumva implicata in acel eveniment, doar o mica piesa dintr un puzzle cu zeci de mii de piese. Asta e tot farmecul zic eu. Dar revenind la recenzia cârtii "Draga John". Pe mine chiar m a convins sa ma apuc de citit. Tot timpul mi s a părut foarte admirabil ca soldatii sunt dispusi sa isi dea viata pentru patrie, isi sacrifica viata lor propriu zisa, cu familie si prieteni, pentru natiunea lui de bastina. Iar decizia Savannahei de a se despartii o inteleg si nu prea. John si a ales drumul de mult iar ea cand a intrat in relatie cu el trebuia sa stie ce se va intampla, ca se va ajunge in momentul in care s-ar putea sa aleagă intre iubirea ei si iubirea de tara. Si pe cealaltă parte a baricadei, fata se plictisea, bărbatul era plecat cu lunile si e greu cand esti îndrăgostit sa faci fata unui asemenea eveniment. Cred ca acest roman nu e doar despre cum cei doi se pot regasii, vi mai degrabă cum ii schimba despartirea si fundalul acesteia, însemnând ca nimeni nu va mai fii la fel. Probabil ca si iubirea pentru patrie, devotamentul lui John, e ceea ce a facut o pe Savannah sa se îndrăgostească de el si totodată sa se despartă de el. O sa citesc cartea si vad ce părere mai completa imi fac. Dar oricum, mi se lare foarte frumos romanul si cred ca merita citit. Si tie iti multumesc ca ai facut recenzia atât de bine structurata si usor de digerat, fără a da spoilere multe si totusi, pastrand misterul .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu iti multumesc ca mi-ai spus parerea ta.. sper sa citesti cartea pentru ca e chiar frumoasa. O poti achizitiona de pe targulcartii la un pret foarte bun☺♥

      Ștergere
  2. am vazut filmul si mi a placut mult. tarziu am aflat ca este inspirat din acest roman. pana acum nu am citit nimic scris de Sparks. am retineri, pentru ca stilul lui nu prea este genul meu. ma atrag subiectele, dar ma cam sperie descrierile prea...siropoase.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar nu sunt descrieri siropoase:))mai deloc chiar..deci poti sa incerci o carte de a lui, sunt sigura ca-ti va placea☺, Nicholas nu e cu romantismul:))

      Ștergere
    2. o sa incerc un pdf. stiu, este urat sa zic asta. :(

      Ștergere
  3. Nicholas Sparks si povestile lui siropoase de care nu ma satur niciodata. Chiar daca uneori incep cu teama o carte scrisa de el, dar nu teama ca nu o sa imi placa ci teama ca unul dintre personaje nu va avea un final prea fericit, cu toate astea imi doresc si mai multe. Preferata mea ramane O plimbare de neuitat care a fost si ecranizata sub numelel de O iubire de neuitat

    RăspundețiȘtergere
  4. Sparks este un autor sensibil din cate am auzit, are un mod aparte de a scrie. Sunt foarte curoasa.
    Am vazut filmul "Dear John" care m-a lasat oarecum rece, nu prea mi-a placut. Dar intotdeauna cartea e mai buna decat filmul, sunt sigura ca aceasta carte va ajunge la asteptarile mele.
    Am si eu in biblioteca o carte de la acest autor, pe care tot aman sa o citesc. Este vorba de "Jurnalul unei iubiri" care din cate am inteles este una dintre cele mai bune carti ale lui. Fain
    Multumim mult pentru recenzia frumoasa si pentru ca ne ispitesti mereu cu titluri interesante.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ti-a placut recenzia, ar trebui sa citesti aceea carte☺

      Ștergere
  5. intre timp, mi am facut curaj si am citit Jurnalul unei iubiri, scrisa tot de acest autor. curajul a venit din faptul ca imi place foarte mult sa citesc despre personaje care sufera de boli mintale (hm, cred ca am mai spus asta undeva). a fost o carte care m a tulburat si mi a trezit un amalgam de sentimente, dar tot am nevoie de curaj, ca sa citesc si aceasta carte, oticat de bine ar suna recenzia.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ai citit-o si ca ti-a placut... Fa-ti curaj si citeste si aceasta carte, sunt sigura ca va fi pe placul tau☺

      Ștergere
  6. Nici nu mă așteptam la altceva ! Nicholas Sparks ! Poveștile lui sunt pansament pentru inimă ! Oare autorul e așa romantic și în realitate ? ;)

    RăspundețiȘtergere