27 iun. 2017

Reading Challenge - Tema #1: O care inspirată din viața reală


Pentru prima noastră temă, cititorii au votat în urma unui sondaj. Cele patru cărți alese de către ei au fost cele afișate în imaginea de mai sus. 
Am reușit să întocmim o discuție pentru fiecare carte, în colaborare cu Ioana de la Din dragoste pentru cărți
Vreți să vedeți ce a ieșit?
Apasă click pe cartea care te interesează.

#1 Sub aceeași stea, de John Green - Discuție

#2 Băiatul cu pijamale în dungi, de John Boyne - Discuție

#3 Printre tonuri cenușii, de Ruta Sepetys - Discuție

#4 O mare de lacrimi, de Ruta Sepetys - Discuție


6 comentarii:

  1. fara sa dau click, pot spune ca prima nu se compara cu ultimele 3, in niciun caz cu cele scrise de RS. este printre scriitoarele mele preferate.

    RăspundețiȘtergere
  2. Printre tonuri cenusii e o carte tare tulburatoare, recenzia acesteia a fost pe gustul meu si chiar m a facut foarte interesata de ea. Clar, TFIOS m a marcat, am plâns si la carte si la film, la carte chiar de la prima pagina. Urmăresc cu drag filmul din nou iar cartea o citesc cu si mai mare drag. Abia astept sa citesc si celelalte carti de aici, propuse

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce bine! O idee minunata sa faci asta, imi place mult ca ai adus ceva nou pe blog. Probabil o sa faci mai multe asa ca abia astept sa le vad pe urmatoarele. Tema "O carte inspirata din viata reala" este geniala, incomparabila, as putea spune. Ador faptul ca ai facut echipa cu cineva pentru a avea un plus de idei noi. Ai adus in atentia nostra unele din cele mai bune carti ale unor autori contemporani, insa dupa parerea mea cea mai buna este "Printre tonuri cenusii" de Ruta Sepetys. Aceasta carte imi ofera o stare de neliniste, dar si de mila, melancolie. Actiunea este una tulburatoare, deprimanta si provocatoare. Si restul cartilor sunt foarte bine scrise, interesante, atrag cititorii asupra lor, insa aceasta este cea care m-a impresionat cel mai mult. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  5. Imi place foarte mult aceasta inițiativă, cred că aduce oameni pasionați de lectură împreună, care își pot împărtășii această pasiune și pot avea discuții superbe, în cadrul unui asemenea proiect! Sub aceeași stea a fost pentru mine o lectură foarte emoționantă, poate prea emoționantă, dacă aș putea spune așa. Am petrecut câtea clipe bune după lecturare, întrebându-mă dacă nu cumva scriitorul a cam exagerat, deoarece am trăit o stare nesfârșită de mult prea mult pe tot parcursul cărții: prea multă resemnare și părere de rău, prea multe pagini în care nu se trasmite niciun conflict interior interesant, ci doar o stare de durere și resemnare.
    Printre tonuri cenusii si O mare de lacrimi mi se par două cărți extrem de reușite, care merită orice laudă adusă la adresa lor și care nu sunt în niciun caz comerciale sau promovate fără merit. Pot spune cu mâna pe inimă că sunt cărți care te schimbă, pe care le cumperi pentru capriciile sufletului, ci nu pentru o simplă plăcere nevinovată, și eu mă bucur și acum că le-am citit și am trăit acel amalgam de emoții pe care nu îl voi uita prea curând.
    Băiatul cu pijamale în dungi este o carte pe care vreau să o experimentez de mult și voi face asta cât mai curând!

    RăspundețiȘtergere
  6. O idee minunata si imi pare rau ca nu am participat si eu la o asfel de discutie. Din cele patru am citit O mare de lacrimi si chiar m-a impresionat. Razboiul si dragostea mereu au fost u subiect aparte pentru mine, un subiect care m-a atras. Mult succes pe viitor cu asfel de proiecte.

    RăspundețiȘtergere