1 mai 2017

Recenzie - „Nemuritoarea Starling”, de Angela Corbett


Titlu: Nemuritoarea Starling
Autoare: Angela Corbett
Editura: Leda
Nr. de pagini: 352
Seria/trilogia: Emblema Eternității




O dragoste atat de puternica, incat nici eternitatea nu ii poate desparti
 Evie Starling a dus o viata relativ obisnuita, iesind cu prietenele, vorbind despre baieti si conducandu-si Mustangul din 1966. Toate acestea se schimba atunci cand se muta in Gunnison, Colorado, pentru a incepe colegiul, si cand cunoaste doi barbati misteriosi.
 De secole, Alex Night si Emil Stone au dorit-o pe Evie, dar fiecare a avut propriile lui motive pentru a vrea sa fie cu ea. Cand amandoi sustin ca sunt sufletul ei pereche si ii povestesc despre un trecut incredibil, Evie afla ca este cu totul alta persoana decat credea. Curand, Evie se trezeste in mijlocul unui razboi vechi de cand lumea intre Societatea Amaranthine, protectorii sufletului, si Rezistenta Daevos, distrugatorii sufletului.
 Cu un trecut pe care nu il intelege si un viitor plin de pericole, Evie trebuie sa decida in cine sa aiba incredere. Dar Alex si Emil nu sunt singurii care o vor pe Evie, iar sufletul ei urmeaza sa devina miza intr-o confruntare pe viata si pe moarte.


Încă de când am aflat că apare această carte și am văzut coperta splendidă, am știut că trebuie să fie a mea. Nici măcar nu am citit descrierea când am comandat-o, am preferat să păstrez misterul și să-l descopăr singură. Trebuie să recunosc că mă simt vinovată să judec o carte după copertă. 

Ei bine, se pare că nici subiectul nu a fost unul dezamăgitor. Mă declar vrăjită de universul creat cu măiestrie de Angela Corbett, o autoare cu mult potențial de care nu am știut până acum. 

Mai jos, o să vă prezint câteva aspecte legate de această carte, fără a vă da spoilere sau prea multe detalii. 



În centrul acțiunii o avem pe tânara Evangeline Starling (poreclită Evie), care se mută într-un orășel nou, departe de familie pentru a-și continua studiile universitare. Deși nu este împreună cu părinții ei, Evie nu este singură. Locuiește împreună cu prietena ei cea mai bună, Jasmine și din când în când este prezent și iubitul celei din urmă, Zach.

Sună ca o poveste banală până acum, nu-i așa ? 
Dar aveți răbdare, pentru că după ce Evie îl va întâlni pe Alex Night, un tânăr carismatic, dar plin de mister, nimic nu vi se va mai părea banal. Din acest punct mi-a crescut pofta de lectură. Începe să fie din ce în ce mai palpitant cu fiecare pagină răsfoită.

Totul decurge bine între cei doi, până la apariția unor tipi misterioși care se pare că o urmăreau pe Evie. Și ce face Alex ? Se desparte de Evie, ca "să o protejeze", în loc să rămână alături de ea. În timp ce Evie este despărțită de Alex, întâlnește un alt tip, pe nume Emil Stone, poate chiar mai caristmatic decât primul și bineînțeles că Evie se îndrăgostește și de acesta.

Dar cei doi cunosc lucruri despre Evie pe care nici măcar ea nu le știe. 
Ce sunt ei și cu ce se ocupă de fapt ? 
Veți afla numai dacă citiți cartea. 
Nu, nu vă spun. Vreau să descoperiți voi totul.







    Evangeline Starling sau Evie este puștoaica ce stă în centrul romanului, o adolescentă puțin cam naivă (după părerea mea). Mi se pare extrem de nehotărâtă, ba se îndrăgostește de Alex, ba de Emil. Nu o condamn, amândoi sunt extrem de sexy (nu, nu i-am văzut, doar mi i-am imaginat) și se pare că o vor în disperare pe Evie.
Și totuși frumusețea ei nu este ca în basme. 
Se pare că cei doi sunt atrași mai ceva ca un magnet de aceasta din alte cauze.
Dacă nu aspectul fizic este motivul, atunci care e ?
Hmm, ce o fi așa special la Evangeline ?
Citiți și aflați.


Sunt îndrăgostită de fostul meu iubit, care probabil e nebun și crede că e sufletul meu pereche și care insistă să rămână în viața mea, ca să mă protejeze de actualul meu iubit, care ar putea sau nu să fie periculos. Și nu știu dacă pot să am încredere în vreunul din ei. Nimic în neregulă, chiar nimic.



Alex Night este un tânăr de 21 ani (aparent), care se pare că e îndrăgostit de Evie de ceva mai mult timp decât vrea să recunoască. Este un tip care mi-a atras atenția datorită stilului și comportamentului său. Îi place adrenalina, adoră să o sâcâie pe Evie și câteodată se dă a-tot-știutor. Nu m-a impresionat ceva anume la acesta, dar cu siguranță atrage atenția.

   Alex face parte din Societatea Amaranthine, iar el este desemnat Protectorul sufletului lui Evie. Trebuie să citiți ca să înțelegeți mai multe detalii.

-Până la urmă, probabil vei fi îndrăgostită de mine.
Am rămas cu gura căscată.
-Ăsta e un țel impresionant, Alex.
Nu mai fusesem niciodată îndrăgostită de nimeni.
-Vrei să punem un pariu? a întrebat el.
Am mijit ochii.
-Te-am cunoscut acum o săptămână, am răspuns. Nici măcar nu știu dacă o să-mi mai placi sâmbăta viitoare, deci nici nu se pune problema să mă îndrăgostesc de tine în șapte zile.
-Ai dreptate, a fost el de acord și colțurile gurii i-au zvâcnit. Probabil că se va întâmpla mai devreme.



 Ultimul, dar nu cel din urmă, Emil Stone, un personaj cu adevărat intrigant. Cred că dintre cei doi bărbați din viața lui Evie, îl aleg pe Emil. Este descris ca fiind un bărbat sexy și întunecat, iar eu cu siguranță prefer genul acesta. 
Deși Emil pare să fie răul întruchipat, se pare că sufletul lui este plin de bunătate și mai ales iubire față de Evie.

La rândul lui, Emil face parte din gruparea total opusă din care face parte Alex, numită Rezistența Daevos. Așadar cei doi sunt dușmani de moarte.
Cu ce se ocupă de fapt gruparea din care face parte Emil ? Are oare scopuri rele în ceea ce o privește pe Evie
Vom afla pe parcursul cărții.

Mi-am simțit inima bătând mai tare cu fiecare mișcare și căldura a început să-mi cuprindă spatele - o căldură pe care nu o mai simțisem de când mă atinsese Alex. Faptul că pătrunsese în spațiul meu m-ar fi supărat - dacă aș fi putut să mă mișc.




  • Subiectul original, valorificat cum trebuie de autoare;
  • Personajele bine individualizate și caracterizate complex;
  • Universul captivant care m-a ținut conectată la acțiune până am terminat cartea.

  • Prezența triunghiului amoros Alex-Evie-Emil. Nu sunt fană a poveștilor de acest gen;
  • Tendința spre clișeic. Unele scene au fost previzibile, altele penibile. Iar unele replici dintre personaje mi-au dat impresia că au fost puse acolo doar pentru a face să fie cât mai multe pagini;





Per total a fost o carte bunicică și aproape i-aș fi dat 5 stele. Dar din cauza punctelor slabe enumerate mai sus, am decis să mai scad o steluță.

Voi ați citit-o ? Cum vi s-a părut ?








4 comentarii:

  1. o carte pe care mi-o doresc foarte mult...felicitari pentru recenzie

    RăspundețiȘtergere
  2. am reusit si eu sa citesc aceasta carte si recunosc ca nu m-a dat asa rau pe spate...Evie a avut foarte multe momente in care pur si simplu m-a scos din sarite

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu am citit-o si nici nu cred ca o voi face. Pare intersanta, dar prezenta triunghiului amoros ma dispera si ma da inapoi :))
    Nu am o problema cu cliseul, atata timp cat este bine scris si nu o da in penibil :)) Dar am o problema, o MARE problema cu triunghiul amoros. Ma disperaaa :))Probabil pentru ca ea nu ramane niciodata cu cel care imi place mie :))
    Coperta cartii este superba, dar nu stiu ce sa zic despre poveste :))
    Poate o voi citi, nu zic nu :))

    RăspundețiȘtergere