29 apr. 2017

Recenzie - „Între pământ și apă”, de Raluca Andreea Chiper


  • Numele cărții : Între pământ și apă
  • Autoare : Raluca Andreea Chiper
  • Editura : Quantum
  • Nr. de pagini : 370
  • Disponibilă : aici


 


Karina Baldin, o tânără balerină ce promite să lumineze cele mai cunoscute scene ale lumii cu talentul său, se îndrăgostește de noul fotograf al Academiei de balet. Pentru inima ei neîncercată până atunci de astfel de sentimente, emoțiile acestei iubiri se dovedesc covârșitoare, mai ales că legătura dintre cei doi nu este dintre acelea pe care societatea să le vadă cu ochi buni.

Scriitoarea Raluca Andreea Chiper, un talent indiscutabil al literaturii contemporane, ne poartă cu a sa măiestrie magică în mânuirea cuvântului scris, în lumi care ne captivează în totalitate. Între pământ și apă este o lectură la care cititorul se va gândi multă vreme după ce a întors și ultima pagină.





        Nu știu de ce pățesc asta, dar când încep o carte de dragoste, nu am așteptări prea mari de la ea. Se prea poate ca motivul central să fie acela că, dragostea nu e subiectul meu preferat. Însă, această carte pur și simplu m-a atras. M-a făcut să savurez fiecare cuvințel, m-a făcut să fiu dependentă de ea și să nu o pot lăsa din mână. 

       De data aceasta nu m-a atras povestea în sine, cum pățesc cu alte cărți, ci stilul autoarei. Îți mângâie sufletul prin cuvintele pe care le așterne pe hârtie. Este vizibil încă de la primele pagini talentul pe care îl are, așa că nu ai să poți scăpa fără să o citești dintr-o răsuflare. Am pățit-o! 

       Din punct de vedere estetic, coperta este una simplă, dar semnificativă. Titlul ales mi se pare genial și cred că veți fi la fel de tentați ca și mine să descoperiți povestea din interior.

       Ca în oricare altă carte, vom întâlni un personaj principal, în jurul căruia se va desfășura acțiunea. Karina Baldin este protagonista cărții noastre, o balerină devotată pasiunii sale. Vom fi martorii trăirilor și emoțiilor micuței balerine, care se pare că este mistuită de cel mai profund sentiment posibil : iubirea. 

"Oamenii intră în viețile noastre pe neașteptate, mai întâi ca străini, mai apoi ca obligație, ca să ne transforme, să scoată la iveală adevărata ființă din noi, să ne cioplească, să ne schimbe pentru totdeauna."

       Nu am putut să nu observ contrastul dintre esență și aparență. Ce viață ar fi vrut Karina să aibă și ce viață are ea de fapt relevă faptul că aceasta trăiește în două universuri paralele : așteptări vs realitate. 

       Personajul masculin, pe nume Dragoș Ahtum este un personaj plin de mister și abia la sfârșit am reușit să descifrez mai multe despre el. 

       Iubirea interzisă nu e un subiect care m-ar incita, deoarece este întâlnit cam peste tot, dar citind această carte, care este o adevărată artă, mi-am dat seama că nu subiectul stă la baza unei cărți, ci felul prin care autorul îl valorifică. 

"Când ești înconjurat de îngeri, o știi pentru că le simți prezența. Curentul provocat de veșmintele lor vaporoase îți mângâie fața și te aduc într-o stare de pură fericire și de adâncă melancolie. Le simți prezența ce emană parfumuri, hrană pentru suflet, ai vrea să îi atingi, însă nu poți."

       Prea multe detalii strică, așa că vă las pe voi să citiți și să descoperiți povestea celor doi. Vă recomand din suflet Între pământ și apă, de Raluca Andreea Chiper, pentru că este o lectură impresionantă, emoționantă și captivantă. 



Nota mea pentru această carte este 5/5.




Cartea poate fi comandată de aici.

Intrați pe site-ul Editurii Quantum pentru a urmări noutățile și reducerile.

Un comentariu: