12 feb. 2017

Top 5 cărți care m-au dezamăgit

M-am gândit să fac un top în care să vă arăt ce cărți m-au dezamăgit pe mine. Vreau să precizez că e strict opinia mea, mie nu mi-au plăcut, dar vouă poate vă vor plăcea. Gusturile nu se discută. 

1.Mincinoșii, de E.Lockhart



O familie frumoasa si distinsa.
       O insula privata.
O fata vulnerabila si indragostita.
Un baiat curajos, plin de pasiune.
Un grup de patru prieteni, Mincinosii, a caror prietenie se dovedeste a fi distructiva.
O revolta. Un accident. Un secret.
Minciuna dupa minciuna.
Dragoste adevarata.
Adevarul.
„Bine-ati venit la minunata familie Sinclair.
N-avem niciun criminal.
N-avem niciun dependent.
N-avem niciun ratat.
Familia Sinclair e compusa din indivizi atletici, inalti si frumosi. Suntem democrati, cu avere, din tata in fiu.
Nu conteaza daca unul dintre noi e indragostit pana la disperare, absolut pana la disperare.
Atat de indragostit incat trebuie luate masuri la fel de disperate.
Nimeni n-are nevoie de nimeni.
Nimeni nu greseste vreodata.
Traim, cel putin pe durata verii, pe o insula privata, in apropiere de linia de coasta din Massachusetts.
Poate ca asta este tot ce trebuie sa stiti.“
Citeste Mincinosii. Si daca te intreaba cineva cum se sfarseste, minte, pur si simplu!

Părerea mea

Descrierea cărții te face atât de curios, încât nu poți rezista să nu o citești. Am auzit păreri diverse despre această carte și am zis să o încerc și eu. Trebuie să recunosc că povestea mi-a plăcut, iar finalul a fost unul neașteptat. Dar.. întâmplările sunt narate într-un mod atât de plictisitor, cu multe detalii care nu își au rostul, încât am citit-o cu dificultate. Stilul autoarei e de vină și nu cartea. 


2.Nerve, de Jeanne Ryan



Cand Vee este aleasa pentru a juca in NERVE, un joc anonim de provocari transmis live online, ea descopera ca jocul o cunoaste. O tenteaza cu premii luate din pagina ei AstaSuntEu si o pune sa faca echipa cu baiatul perfect, Ian cel super-sexy. La inceput este palpitant ― fanii lui Vee si Ian ii incurajeaza sa raspunda unor provocari tot mai riscante, cu mize tot mai mari. Dar jocul ia o intorsatura malefica atunci cand sunt trimisi intr-un loc secret impreuna cu cinci alti jucatori pentru runda Marelui Premiu. Dintr-odata, este un joc de totul sau nimic, cu insasi viata lor pusa la bataie. Oare cat de departe va merge Vee inainte sa cedeze, inainte sa piarda NERVE?

Părerea mea : 

Nu credeam vreodată că voi spune că filmul bate cartea. Dar în acest caz, ecranizarea după această carte a fost de o mie de ori mai bună. Când am aflat de această carte eram foarte entuziasmată, mai ales că auzisem că se face și film după ea. Dar am avut așteptări prea mari. Acțiunea cărții s-a derulat prea repede și nu a avut acel farmec pe care îl așteptam. Parcă totul a fost scris grăbit. 

Trailerul filmului : 




3.Magia lucrurilor simple, de Estelle Laure



Tatal ei si-a pierdut mintile si este internat intru-n spital de boli mintale. Mama ei a parasit orasul.
Lucille il place foarte mult pe Digby Jones, dar are multe alte probleme grave pe cap decat sa se indragosteasca de fratele geaman al celei mai bune prietene a ei. Are facturi de platit si o sora mica, Wren, de care trebuie sa aiba grija. La doar 17 ani, Lucille trebuie sa se descurce cumva si sa tina familia, cat a mai ramas din ea, unita. 

Părerea mea : 

Cartea asta a fost atât de plictisitoare.. Mi-a plăcut mult coperta și de aceea i-am dat o șansă. Nu veți găsi nimic nou citind-o, ci doar o simplă, banală aș putea spune, poveste de iubire. Nici stilul autoarei nu este unul formidabil. Am mai citit cărți clișeice care mi-au plăcut datorită stilului autorului, dar această carte m-a dezamăgit profund.


4.Frenezia, de Francesca Lia Block



Cand a implinit treisprezece ani, lui Liv i s-a intamplat ceva care i-a schimbat complet viata. Din acest moment, se simte pierduta…nu se mai regaseste in nimic. Singurele clipe in care este cu adevarat ea insasi sunt cele petrecute alaturi de prietenul ei, Corey, in padurea din jurul orasului in care cei doi locuiesc. Dar lucrurile continua sa se complice: in padure, Liv este urmarita de o femeie misterioasa, un grup de baieti ciudati o pandesc... si tot aici afla de blestemul ce pare ca o va bantui pentru totdeauna.
Blestemul care, cu patru ani in urma, i-a provocat Frenezia. Si care i-o poate provoca din nou, cat de curand…

Părerea mea : 

Am cumpărat cartea după copertă. Din nou. Greșeala mea. Cartea aceasta nu mi-a plăcut din toate punctele de vedere posibile. Nu m-a atras cu nimic povestea, personajele puține și prost construite, iar finalul lăsat în aer. Nu v-o recomand.



5.Requiem, de Lauren Oliver



A treia parte din trilogia Delirium.
Poate ca o luam razna din cauza sentimentelor noastre.
Poate ca dragostea chiar e o boala si ne-ar fi mai bine fara ea.
Dar am ales un alt drum.
Si, in fond, acesta e rostul evitarii operatiei: sa fim liberi sa alegem.
Liberi sa alegem inclusiv ce e gresit.

Părerea mea : 

Acesta este al treilea volum din trilogia Delirium, de Lauren Oliver. Pe cât de mult mi-au plăcut primele două volume, pe atât de mult m-a dezamăgit ultimul. Autoarea s-a grăbit să termine trilogia, altfel nu îmi dau seama de ce și-a bătut joc de cartea asta. Acțiune grăbită, final deschis. După ce am terminat cartea aveam mai multe întrebări decât atunci când am început-o. Păcat. Trilogia asta mi-a plăcut mult prea mult.


Acestea au fost cărțile care m-au dezamăgit pe mine cel mai mult. Asta nu înseamnă că nu sunt persoane cărora le-au plăcut. Este doar părerea mea personală. 
Pe voi ce cărți v-au dezamăgit? Mai ales cele de la care aveați așteptări mari.
Aștept răspunsurile voastre în comentarii.


                                                                                                                                 

20 de comentarii:

  1. Complet de acord cu Mincinoșii. =(

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulțumim pentru părerile sincere (și utile)! Eu am început „Magia lucrurilor simple” și am abandonat-o pentru că m-a plictisit, mă bucur să aud că nu era cine știe ce.

    RăspundețiȘtergere
  3. "Magia lucrurilor simple" m-a dezamăgit și pe mine; eram atât de entuziasmată când mi-am luat-o și când am citit-o am rămas dezamagită, pentru că a fost mult prea simplă și clișeică. Vreau și eu să încerc seria Delirium, deși am auzit într-adevăr că finalul nu este unul concret, este genul care te lasă cu întrebări (ceea ce e destul de enervant).

    Spor la citit! ^^

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu am citit nici una dintre cartile mentionate de tine. Oricum , nr. 1 si 2 nu sunt pe gustul meu si le spusesem deja pas ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. 14 februarie 2017.
    Cartea "Mincinoşii" nu e pe gustul meu!

    RăspundețiȘtergere
  6. Am citit 3 din cele prezentate, iar acelea mi-au placut la nebunie, nu imi voi da cu parerea cand nu stiu despre celelalte carti nimic.

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu mă gândeam să citesc Nerve... dar dacă nu e okay cartea, am altele mult mai sus în wishlist.

    RăspundețiȘtergere
  8. "Mincinosii" o incepusem si eu, dar am abandonat-o. Nu era pe gustul meu, mi s-a parut plictisitoare, asa ca am lasat-o :))
    "Ingerul Intunericului", de Sidney Sheldon, este una dintre cartile care m-au dezamagit celmai mult. Nupot spune ca aveam mari asteptari de la ea, dar mi-ar fi placut sa regasesc in carte povestea aia de iubire pe care mi-o promitea autorul :))
    "Pecetea Mortii", de Veronica Roth, este, probabil, cea mai dezamagitoare carte pe care am citit-o anul acesta. Ma asteptam la ceva exploziv, avand in vedere ca vorbim de Veronica Rorh, autoarea (mult prea) apreciatei serii Divergent, cea despre care unii vorbesc de zici ca vorbesc de Dumnezeu :)) Ma asteptam la actiune, la personaje curajoase si bine construite. N-am avut parte de asa ceva. Din pacate!
    "Misterul Gemenelor", de Adi Rule, este o carte care, iar, m-a dezamagit. Coperta este superba, asta e si motivul pentru care am cumparat-o, dar povestea, cel putin din punctul meu de vedere, lasa mult de dorit. Ca sa nu mai spun de finalul ala care m-a lasat in aer.
    Cat despre cartile din lista ta, eu sunt curioasa cu privire la "Magia lucrurilor simple". Chiar daca pe unii i-a dezamagit, eu tot vreau s-o citesc :))La fel si in situatia cartii "Nerve" :))

    RăspundețiȘtergere
  9. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  10. „Fata din tren” de Paula Hawkins m-a „dezamăgit”. Nu pot spune dezamăgit, fiindcă, deși aveam așteptări mari și citisem o recenzie bună de la o autoare pe care o respect și ador, cartea nu e pe gustul meu. Iar acțiunea și personajele m-au enervant atât de rău încât nu cred că voi putea să-mi schimb părerea despre ea. Ăsta e locul 1. Locul 2 e ocupat de „Magicianul” de John Fowels. De această dată, cartea m-a dezamăgit. Având atâtea descrieri pasive despre camere și obiecte, era inevitabil să nu mă plictisesc repede de ea.

    RăspundețiȘtergere
  11. Mie mi-a placut Mincinosii, dar Nerve a fost mai slaba decat filmul.

    RăspundețiȘtergere
  12. Mie nerve mi a plăcut foarte tare. Ma bucur ca si cartea si filmul mi au depasit asteptarile. Da. Nu sunt la fel, da, poate filmul e mai bun. Dar cartea, ideea initiala este una foarte interesanta. Se derulează actiunea repede din cauza ca nu ai răbdare,ca ai vazut filmul înainte sau din alt motiv. Mie nu mi s a părut ca actiunea se grabeste, mi a plăcut chiar mult. Iar prologul a fost exceptional, nu mai zic de final, exact ultimele câteva rânduri:))

    RăspundețiȘtergere
  13. am citit ceva de Lockhart si m a dezamagit. limbajul prea pueril, temele pline de clisee. dupa cateva pagini, deja stiam cum va decurge intreaga actiune.

    RăspundețiȘtergere
  14. Bianca Andreea5 iulie 2017 la 20:55

    Sunt de acord cu cartea Mincinoșii.. și eu am fost foarte dezamăgită de carte.si de Magia lucrurilor simple.. însă Nerve chiar mi.a plăcu

    RăspundețiȘtergere
  15. Îmi place că spui lucrurilor pe nume și ni te ferești din a-ţi exprima opinia ta! Nu am citit nimic din lista ta, însă am auzit de la o bună prietenă că Mincinoșii este o carte super și vreau să o citesc și eu ca să văd cum mi se pare mie. Până acum nu prea s-a întâmplat să fiu dezamăgită de o carte, fiindcă în general nu am așteptări prea mari, tocmai din cauza asta. Dar s-a întâmplat cu Cele treisprezece motive; din punctul meu de vedere serialul este mult mai interesant și mai captivant decât cartea. Și spun asta după ce am citit cartea și apoi am văzut serialul. :)

    RăspundețiȘtergere
  16. Nerve. Filmul chiar e mai bun decât cartea. Nu mă așteptam la așa ceva. Nu mă așteptam. Și Before I Fall are speranțe. Aștept să citesc mai întâi cartea. Care e mai bun ? Filmul sau cartea în cazul celei de-a doua ?

    RăspundețiȘtergere
  17. Viața mea a fost oribilă și plină de dezamăgire până când am contactat Lord Bubuza prin Whatsapp: +1 505 569 0396. Am fost într-o relație de ani buni cu iubitul meu și avem 3 copii împreună, am trăit fericiți până când iubitul meu a încetat să aibă grijă de mine și copiii noștri, nu va veni acasă zile întregi și dacă mă plâng va spune că mă plâng prea mult. Am continuat așa luni întregi, până într-o zi când mi-a spus că este îndrăgostit de altcineva. Mi s-a rupt inima și am plâns, am alergat la prietenul meu pentru ajutor și ea mi-a spus cum Lord Bubuza a ajutat-o să-și oprească soțul să înșele, așa că l-am contactat imediat pe Lord Bubuza prin Whatsapp: +1 505 569 0396. Îi explic totul. Am făcut exact ceea ce Domnul Bubuza mi-a spus și spre cea mai mare surpriză iubitul meu venind acasă, a căzut în genunchi plângând și implorându-mă să-l iert. Sunteți inima frântă sau aveți nevoie de ajutor? Lordul Bubuza este o soluționare a problemelor. Contactați-l prin e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com sau prin WhatsApp: +1 505 569 0396

    RăspundețiȘtergere