13 feb. 2017

Recenzie - „Mila 2.0”, de Debra Driza

  • Titlul cărții : Mila 2.0
  • Autoare : Debra Driza
  • Editura : Nemira
  • Nr. de pagini : 400

Descriere : 


Mila nu ar fi trebuit sa isi aminteasca niciodata trecutul ei sau sa afle ce se ascunde inauntrul ei. Ea nu ar fi trebuit sa descopere niciodata ca s-a „nascut“ intr-un laborator secret si ca a fost dotata cu puteri supraomenesti. Dar cand la usa ei apare un grup de oameni mascati care vor sa fure tehnologia ascunsa in ea, nu are alta sansa decat sa fuga pentru a ramane in viata. Nu poate avea incredere in nimeni. Ei vor face orice pentru a o captura si viata tuturor celor care ii sunt dragi este pusa in pericol.


Părerea mea :

       Romanul Mila 2.0 este un roman plin de suspans, palpitant, de care abia te poți desprinde. Acesta îmbină într-un mod fascinant elemente SF și fantasy care ne trimit spre un viitor destul de interesant. 
       Povestea este captivantă, introdusă printr-o intrigă ingenioasă, tensiunea se află la fiecare pas, la fiecare pagină.Autoarea abordează teme precum descoperirea propriei indentități, a trăirilor umane, a ceea ce înseamnă să fii om. 

       Romanul Mila 2.0 o are ca protagonistă pe Mila, un android cu cunoștințe umane, dornică să își dezvolte capacitatea de a trăi ca un om, de a avea sentimente,lucruri ce caracterizează ființa umană.
       În aparență, Mila este o adolescentă obișnuită, care tocmai s-a mutat împreună cu mama ei într-un nou orășel după moartea tatălui său într-un incendiu. În realitate, Mila este bântuită de pierderea tatălui ei, de durerea că nu-și poate aminti nimic din ceea ce s-a întâmplat în acea noapte îngrozitoare și de teama că nu-și va recupera niciodată trecutul.


       Protagonista noastră este un personaj puternic, care nu se lasă doborât nicicum de circumstanțe. Aceasta trăiește intens fiecare sentiment, ca și cum ar fi om și nu un robot, dar putem observă cum luptă pentru libertate, pentru șansa la o viață normală. Mila impresionează prin curajul și determinarea de care dă dovadă, prin devotamentul față de mama ei și încrederea în forțele proprii, fiind unul dintre cele mai complexe personaje pe care le-am întâlnit vreodată. 




       Chiar dacă viața sa este și a fost doar un experiment, acest lucru nu o descurajează, ci îi întărește voința de a lupta, de a supraviețui într-o lume plină de minciuni și pericole iminente. Deși captivă într-un corp mecanic,robotizat, Mila evoluează pe parcursul cărții și devine dintr-o adolescentă timidă, fragilă și vulnerabilă, într-o fată care are curajul de a schimba ceva. Alături de ea am trăit fiecare emoție, am râs împreună, dar am și plâns împreună.
       La fel ca și Mila, Nicole este o femeie puternică, devotată întru totul să o salveze pe Mila de acea viață crudă. E răbdătoare, tandră, blândă, dar când vine vorba de Mila se transformă într-o persoană cu totul nouă. 


       Aceste personaje unice, detaliile semnificative, imaginația și stilul ireproșabil al autoarei, creează din Mila 2.0 un roman plin de sensibiltate și profunzime. În acest roman va exista și un triunghi amoros.
      Mila 2.0 este o poveste de care nu te poți despărți prea ușor, chiar și după ce ai terminat de citit cartea. V-o recomand din suflet !


Nota mea pentru această carte este 5/5.


                                                                                                      Lectură plăcută ! 
                                                                                                                                     Ioana

6 comentarii:

  1. Din pacate nu am citit nici primul volum. Asa ca acesta mai are de asteptat.

    RăspundețiȘtergere
  2. Am tot auzit de cartea asta, am vazut recenzii, dar nu stiu nimic de ea, acum am citit informatii pentru prima data si chiar imi place ideea... Acum nu ma dau in vant pentru carti de acest gen, eu sunt doar cu dragostea, dar incerc😍😍
    Incercare moarte nu are!!!😍

    RăspundețiȘtergere
  3. am aceasta carte in laptop pdf, dar parca nu ma atrage sa o citesc daca nu o tin eu in mana, sa dau cu degetele mele paginiile...Sper ca in viitorul cat mai apropiat sa imi cumpar cele doua volume care au aparut pana acum la noi si sa tai si aceasta carte de pe lista DE CITIT

    RăspundețiȘtergere
  4. Mila 2.0... câte lucruri bune am auzit eu despre tine. :D Momentan nu mă atrage foarte mult, dar poate se va întâmpla în viitor. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. mi-am cumparat ambele volume si d abia astept sa le citesc

    RăspundețiȘtergere
  6. uneori distopiile sunt subapreciate si subestimate. mie mi se pare fascinant cu o simpla carte, ca aceasta, despre roboti, te poate face sa iti pui atatea intrebari si sa simti atatea emotii.

    RăspundețiȘtergere