19 sept. 2018

„Teoria inocenței” de Florentina Pandelea ― Recenzie

  


   Titlu: Teoria inocenței
   Autoare: Florentina Pandelea
   Editura: Celestium
   Colecția
: Passion
   Nr. de pagini: 410
   Disponibilă: aici
   Rating: ★★★




Atunci când am primit cărțile de la Editura Celestium eram super nerăbdătoare să le citesc, dar singura problema pe care o aveam în acel moment era faptul că nu ştiam pe care să o aleg. Aşa că am decis repede: coperta mov cu o fată în mijlocul unui câmp cu flori? Hell yeah.

Pe parcursul lecturii am fost rapid câștigată ca cititor. Cum înaintam mai mult și mă adânceam și mai mult în în taina poveştii, cu atât nu mai puteam lăsa acest roman din mâinile mele. Simțeam o foame de nestăvilit și nu o puteam ameliora decât citind mai departe.

Când iubeşti cu adevărat, iertarea nu mai e o opțiune. E o certitudine!

Vă puteți imagina şocul unui copil care a fost părăsit de unul dintre părinți încă de când era în burta mamei? Ei bine, Sophie a simțit asta, dar s-a conformat alături de mama sa. Însă micuța noastră se îndragosteşte de mentorul ei și fuge de orice ar putea să-i ofere acesta. Viața ei se schimbă în momentul în care el reapare din nou în viața ei, dar de data aceasta nu e singur sau aşa crede ea. Dragostea poate schimba o persoană?

Sophie e o fată firavă cu un stil de viață aparte şi o educație bună, dar oare e de ajuns pentru a şti cum să gestionezi o posibilă relație în această realitate? A citi cărți nu înseamnă neaparat că te vei descurca mereu în orice situație te-ai afla şi nici faptul că totul în viață ți se va aşeza după bunul plac. Aşa că ajunge în sfârşit la facultate.

Cu prietenii alături de ea se simte confortabil, însă profesorul ei actual şi în acelaşi timp, fostul ei prieten din copilărie, îi cam dă batăi de cap. Dar altceva o nedumăreşte pe Sophie: cine e cel ce-i trimite mesaje? Cine e anonimul după care tânjeşte?

Însă în viața ei reapare şi tatăl care a dat-o uitării, iar împreună cu el un băiat misterios pe nume Hunter, care e genul omului pervers, dar şi ambițios. Între Sophie şi Hunter se naşte ceva frumos, dar gelozia îşi face prezența.

Mi-ar fi plăcut să simt nu doar drama ei atunci când a pierdut-o pe mama sa, ci şi cum a evoluat relația sa cu misteriosul bărbat anonim. Dar trecând peste toate aceste mici detalii, a fost o lectură minunată, care m-a ținut în suspans și mi-a alimentat curiozatatea până la final.


Editura Celestium

Mulțumiri Editurii Celestium pentru exemplarul oferit pentru recenzare! 
Pentru a fi la curent cu noutățile editurii, vă invit să le accesați site-ul printr-un simplu click aici.


                                                                                                                              


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu