8 iul. 2018

„Revertis” ― Cum au apărut vampirii?

Titlu: Revertis
   Autoare: Laura Nureldin
   Editura: Herg Benet
Colecție: Cărțile Arven
   Nr. de pagini: 272
   Disponibilă: aici
   Rating: ★★★

Cărțile cu vampiri au fost plăcerea mea vinovată acum vreo trei ani și chiar dacă acum mi-am schimbat gusturile, niciodată nu refuz o carte cu și despre vampiri. Când am auzit că Laura Nureldin a scris o carte pe acest subiect am fost foarte entuziasmată și nerăbdătoare. Chiar dacă nu a adus o perspectivă nouă cu privire la aceste ființe nemuritoare din literatura fantasy, am savurat cartea și am citit-o în doar câteva ore.

Ce îmi place mie cel mai mult la cărțile Laurei este că mereu voi găsi lecturi ușoare și relaxante, cu subiecte interesante și cu un umor nemaipomenit. Dacă vrei să râzi cu lacrimi și să te bucuri de cărți savuroase, Laura este alegerea perfectă întotdeauna. 

Revertis este un roman de dimensiuni mici, dar care are concentrat între paginile sale o poveste mai mult decât interesantă care, cu siguranță, vă va plăcea.

Universul supranatural este destul de bine construit, cu descrieri minuțioase care nu tind să te plictisească, ci din contra, îți alimentează curiozitatea și setea de a afla cât mai multe. Personajele sunt simpatice și, deși nu am reușit să mă conectez cu ele prea mult, au fost bine conturate de către autoare. 

În ceea ce privește originalitatea cărții, nu aș putea spune despre Revertis că a fost o carte în care să găsesc un subiect neabordat, dar a avut și elemente inedite pe care nu le-am găsit în alte cărți. De fapt, dacă stau să mă gândesc mai bine, cel mai mult la o carte nu contează neapărat subiectul, ci modul de scriere. Am citit cărți clișeice foarte bine scrise și cărți cu un subiect nemaiîntâlnit dar cu un stil oribil de abordare. 

Dialoguri spumoase, acțiune alertă, flash-back-uri interesante și o iubire nemuritoare care dăinuiește de secole, sunt doar câteva elemente care conturează o lume fantastică, cu vampiri și vrăjitoare, perfectă pentru o evadare de câteva ore din atemporalitatea obișnuită.

Recomand Revertis, cât și celelalte romane ale Laurei Nureldin, nu numai iubitorilor de fantasy, ci și cititorilor care caută a citi povești interesante, perfecte pentru o zi de vară în care vrei să citești cărți cât mai light.

Revertis are o construcție amplă și este scrisă din mai multe perspective, cu numeroase întoarceri în trecut, fapt care ajută la înțelegerea prezentului. Deși acțiunea pare grăbită și nu se insistă prea mult pe detalii, nu pot spune că acest lucru a reprezentat un minus. Totul a fost scurt și la subiect. 

Lauren B. Callis, protagonista romanului, este o femeie-vampir care încearcă să lase trecutul în urmă și să uite momentele care au dus la transformarea ei în ființa din prezent. Amintirile ei din perioada în care era o ființă umană coincid cu momentele în care aceasta era îndrăgostită de Victor, un vampir de a cărei natură nu știa. Aflând la un moment dat că Victor este un vampir, Lauren (care pe atunci avea numele de Beatrice) încearcă să se sinucidă, însă fără succes. Ironia sorții este că, încercând să scape de un vampir, aceasta care în brațele altuia. Jerome, cel care o salvează pe Lauren, o va condamna la o viață nemuritoare transformând-o în vampir.

În prezent, Lauren locuiește în New York, lăsând amintirile din vremea când locuia în Paris în urmă. Acum este un organizator de evenimente de succes și are o viață cât se poate de liniștită. Însă nu pentru mult timp. Când deodată apare Victor, primul bărbat pe care l-a iubit, aduce împreună cu el și trecutul. Dar asta nu reprezintă cea mai mare problemă în viața lui Lauren. În circumstanța organizării unei petreceri „speciale” pentru doamna Royalston, o femeie bogată din New York, Lauren își dă seama că acest eveniment s-ar putea să ascundă intenții nu prea bune. 

Vampiri și vrăjitoare luptă împreună pentru îndepărtarea ființei care amenință ordinea și pacea printre oameni. 

Va reuși Lauren să facă față provocărilor la care este supusă?
Pe cine va alege ea între Victor și Jerome?
Achiziționează Revertis de Laura Nureldin de aici. 
Pentru a fi la curent cu noutățile și cu promoțiile Editurii Herg Benet, vizitați site-ul lor printr-un simplu click.
                                                                                                                 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu