13 dec. 2017

„Vrăjitorul vântului” (Tărâmul vrăjitorilor #2) de Susan Dennard / Recenzie

    
   Titlu: Vrăjitorul vântului
    AutorSusan Dennard
    Editura: Nemira
    Colecția: YoungAdult
    Nr. de pagini: 488
    Disponibilă: aici
    Rating★★★★


Nu avea nicio logică. Safi nu era genul de ființă care să moară. Era genul care putea modela lumea după propria voință. Care săruta la fel cum trăia: cu pasiune, cu înflăcărare, cu însuflețire. Care zâmbea în fața morții, citindu-i-se provocarea în priviri, și apoi ocolind-o, râzând înainte ca mixinele s-o poată doborî.



Fiind impresionată de primul volum, Vrăjitoarea adevărului, mă așteptam ca și continuarea să fie pe măsură și să-mi placă cel puțin la fel de mult. Fapt ce s-a întâmplat.

Susan Dennard a continuat să mă surprindă, să mă vrăjească și să mă țină captivă într-o lume magică din care cu mare greutate te mai poți desprinde.

Am avut parte de o călătorie minunată alături de personaje deja familiare și îndrăgite de mine, întâlnind în acest volum și altele noi. A fost ca o excursie într-un basm, unde ești atras mai ales de locurile pe care le vizitezi. Autoarea se pricepe destul de bine în ceea ce privește imaginile vizuale și a reușit să îmi formeze o viziune asupra spațiului creat cum nimeni nu a mai făcut-o. 

Deși citisem păreri împărțite despre această carte, mie mi s-a părut extraordinar de bine construită și cu o acțiune concentrată. Personajele au fost la fel de bine individualizate și valorificate și am simțit o evoluție față de primul volum, care începuse destul de încet. În acest volum am fost ancorată încă de la început în acțiune și totul a fost mai intens.

Ca să descriu Tărâmul vrăjitorilor în doar câteva cuvinte, aș putea spune că a fost o continuare promițătoare, un amestec de suspans, mister, tensiune, întorsături de situație și alianțe neașteptate. Iar umorul și schimburile acide de replici între personaje au fost niște bonusuri binevenite. 

Citește și recenzia primului volum - Vrăjitoarea adevărului: click aici.



Acest volum îl are în centru pe MERIK NIHAR, prințul Nubrevnei, care este un Vrăjitor al Vântului. După evenimentele de la sfârșitul primei cărți, Merik se va schimba radical și va deveni o cu totul altă persoană față de primul volum. Singurele sale gânduri sunt de a se răzbuna pe cei care au încercat să-l distrugă și de a o revedea pe Safiya fon Hasstrel. 

Rivalitatea dintre el și sora sa, Vivia, este și mai contrastantă decât în primul volum. Vivia conduce Nubrevna cu ajutorul Înaltului Consiliu, iar Merik este o amenințare pentru ea cât timp trăiește. De aceea, primul gând de după explozia navei lui este acela că Vivia a pus la cale un atentat la viața acestuia.


Deși cartea se învârte mai mult în jurul său, nici celelalte personaje nu vor fi neglijate și autoarea are grijă de a ne oferi câte puțin din fiecare perspectivă.

Safi este alături de Vaness, regina Marstokului, pe care la început păruse că o disprețuiește, dar cu care va lega un fel de prietenie. Se vor proteja una pe cealaltă și își vor avea propriile interese în alianța lor. 


Iseult este despărțită pe tot parcursul cărții de prietena și Sora ei de Fir, Safi, și abia la final se vor reuni. Trebuie să recunosc că am fost puțin dezamagită de faptul că cele două nu vor fi împreună și nu se vor proteja reciproc, așa cum au făcut-o în primul volum. 

Dar Iseult are acum pe altcineva care să o protejeze. Cineva care ar fi omorât-o în alte circumstanțe. 

Împreună cu Aeduan pleacă în găsirea prietenei sale și deși au făcut o înțelegere, între cei doi începe să înflorească o legătură puternică și sentimente. 



Dar nu trebuie oare să te aliezi cu dușmanul pentru izbândă?



Vrăjitorul vântului te va uimi și mai tare decât Vrăjitoarea adevărului. Iar dacă îți plac cărțile cu vrăjitori și multă magie, nu trebuie să ratezi cele două volume apărute la Editura Nemira

Achiziționează Tărâmul vrăjitorilor de Susan Dennard de aici.

LECTURĂ PLĂCUTĂ! 😊


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu