5 nov. 2017

Recenzie - „Elixirul vieții” de Kenneth Oppel




   Titlu: Elixirul vieții
   Autor: Kenneth Oppel
   Editura: Leda
   Nr. de pagini: 400
   Serie/trilogie: Ucenicia lui Viktor Frankenstein
   Disponibilăaici.
   Sponsorizare: Târgul Cărții
Elixirul necesita doar trei ingrediente. Dar astre nefaste, o alchimie periculoasa si un triunghi amoros nefericit ii pun in pericol, la fiecare pas, reusita stradaniilor lui.
Viktor stie ca nu poate sa dea gres. Insa sortii sai de izbanda depind de cat de departe poate impinge granitele naturii, ale stiintei si ale iubirii - si cat de mult este dispus sa sacrifice!
Cele mai bune intentii pot da nastere celor mai intunecate obsesii.

Magie, magie și iar magie. Asta înseamnă Elixirul vieții. Escaladezi citind această carte ziduri ale necunoscutului, curiozitatea aruncându-te în fața primejdei. Iar tu ca și cititor te lași purtat de senzații noi, până la capătul sfârșitului sau, mai bine zis, al unei vechi lumi pe care cei trei copii o descoperă.

Pot să afirm încă de la început că mi-a plăcut extrem de mult această carte, nu doar pentru simplul fapt ca am călătorit într-o lume care m-a fascinat și în care mi-aș dori să trăiesc, ci și pentru curajul personajelor de a înfrunta totul. Cei trei copii funcționează pe principiul: Toți pentru unul și unul pentru toți.

Viktor și Konrad sunt frați gemeni. Fizic sunt identici -abia îi pot deosebi până și părinții- însă caracterul lor reprezintă un paradox ce m-a uimit. Konrad e genul de persoană calculată, deșteaptă și onestă, iar Viktor e cel îndrăzneț, aventuros și cel care face doar năzbâtii. Nu aș putea să aleg între cei doi, ambii se completează reciproc unul pe celălalt.


Cei trei, Viktor, Konrad și Elizabeth găsesc un pasaj secret în spatele unei biblioteci, iar îndrăznețul Viktor pornește în aventură acompaniat de ceilalți doi care sunt mai rezervați în ceea ce privește acel tunel întunecat. Aceștia locuiesc într-un castel construit de stramoșii lor, iar Château Frankenstein fusese ridicat în urmă cu trei sute de ani în urmă și adăpostea un mare secret.
Biblioteca Obscura cuprindea cărți pentru vrăjitorie, iar Wilhelm a fost un alchimist care practica alchimia ilegal. Și de aici va puteți imagina faptul ca acesta credea în puterea spiritelor, a morților ce încă nu și-au găsit liniștea, a leacurilor care aveau la bază puterea de a salva oamenii. Mai credea că transforma metalele simple în aur pur.

Mi-a plăcut aceste subiectul, faptul că se vorbește de alchimie. Un subiect prea puțin abordat, un subiect fascinant care m-a cuprins cu totul. Eram în ora de istorie când am descoperit că Konrad se îmbolnăvește, nimeni nu știe de ce și ce are de fapt, iar Viktor încearcă să găsească Elixirul vieții pentru a-l salva. Dar oare vor reuși?
Recomand acestă carte atât pentru subiectul abordat, dar și pentru că am observat evoluția unui băiat de șaisprezece ani. Deși la început era pus pe şotii, mai târziu, când s-a văzut în fața faptului împlinit și când fratele său avea nevoie de ajutor, s-a transformat într-un adult. A fost o carte relaxantă, pe care am citit-o extrem de ușor.


Această carte a fost oferită spre recenzare de către Târgul Cărții, un anticariat online unde puteți găsi o mulțime de cărți la prețuri extrem de mici! 
Accesați site-ul lor și cumpărați-le cărțile! 
Sigur veți găsi măcar o carte care să vă facă cu ochiul.
Achiziționează Elixirul vieții de Kenneth Oppel la prețul de doar 4,99 lei de aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu