5 iul. 2017

Recenzie - „Vocea lui Archer”, de Mia Sheridan



Autoare: Mia Sheridan
Editura: Epica
Colecție: EpicLove
Nr. de pagini: 413
Disponibilă: aici.
Sponsorizare: Libris -> intrați pe site-ul lor pentru mai multe detalii.

 Bree Prescot soseste intr-o mica localitate de provincie cu speranta ca aici va fi locul unde isi va gasi linistea sufleteasca pe care o cauta cu disperare, dupa un moment traumatizant petrecut intr-o noapte cumplita, cand tatal ei a fost ucis. In timp ce se instaleaza in noua ei locuinta, soarta i-l scoate in cale pe Archer Hale, un tanar singuratic si misterios, care ascunde in sufletul sau o suferinta profunda.
    Este un om fara voce si discret, care, pentru toti locuitorii orasului, in afara de Bree, trece neobservat.    ,,Vocea lui Archer" este despre intalnirea dintre o fata blocata in amintirea unei nopti terifiante si a unui barbat pentru care iubirea reprezinta cheia vindecarii si libertatii lui. Este povestea unui tanar care traieste cu o rana ingrozitoare si a unei fete care il va ajuta sa-si gaseasca ,,vocea”. E un roman emotionant si captivant despre suferinta, destin si puterea tamaduitoare a dragostei.


Deși încă sunt răvășită din cauza acestei cărți, încerc totuși să realizez o recenzie pentru a vă exprima cât de mult mi-a plăcut și cât de emoționantă a fost.
Deși este o carte de dragoste, mi s-a părut că a ieșit oarecum din tipare, deoarece nu a fost clișeică sau previzibilă, ci a fost ca o furtună de emoții pentru mine, ca cititor. Nu multe cărți romance reușesc să îmi transmită ceva, ci regăsesc cam același subiect peste tot. Dar nu a fost cazul romanului Vocea lui Archer.

Povestea a fost bine scrisă, autoarea reușind să transmită o mulțime de sentimente cititorului. Citind, nu ai cum să nu intri în pielea personajelor, să nu simți suferința pe care-o poartă și nu ai cum să rămâi indiferent pe parcursul evenimentelor ce se vor desfășura. Asta numesc eu o carte bună! Care te atinge exact acolo unde trebuie.

Din această carte am reușit să descopăr ce înseamnă cu adevărat iubirea și cât de puternică este ea.
După atâtea lacrimi șterse, prea mult înghițit în sec, prea multe bătăi alerte ale inimii, vei înțelege că trebuie mereu să te lupți cu viața, indiferent de circumstanțe.
Vei avea perioade când vei străluci de-a binelea, dar și perioade când vei zâmbi doar în poze, pentru un tablou perfect, atunci când sufletul tău dansează în pași lenți, dar siguri spre moarte.


Archer Hale și Bree Prescot este exemplul de cuplu care a renăscut din propria cenușă, fiecare purtând pe piele și în suflet urmele "războiului" cu moartea. Unele lucruri pur și simplu nu se pot uita, altele sunt îngropate adânc într-un cufăr, cheia fiind aruncată, dar în zadar. Amintirile s-au întors mereu ca un bumerang pentru a distruge ultima lor umbră de fericire.
Cei doi cunosc suferința. Au trăit cu ea, unul mai mult decât celălalt, însă suficient de mult pentru a fi marcați la fel de puternic.



Bree este o fată curajoasă, frumoasă și deșteaptă. Își dorește momente de fericire, iar atunci când ea decide să evadeze din orașul natal pentru a-și limpezi gândurile, pleacă fără să mai privească înapoi. Ca și cum ar putea să șteargă tot trecul dureros cu buretele. E hotărâtă să găsească un loc liniștit pentru a uita sau pentru a încerca să uite, chiar și pentru câteva minute, acea seară care i-a răpit cea mai iubită ființă.
Într-o singură noapte, atunci când tatăl său a fost ucis, iar atacatorul a vrut să o violeze, o urmărește și acum. Timp de șase luni, coșmarul reapare dimineața și seara, reamintindu-i fiecare detaliu. Bree a uitat să mai zâmbească, iar praful s-a așternut peste sufletul său, dar atunci când îl întâlnește pe misteriosul Archer, care nu face nimic altceva decât să păstreze tăcerea în preajma ei, viața lui Bree se va schimba radical. În bine sau în rău?




Archer, bărbatul de 23 de ani care a fost captiv în propriul destin crunt, o întâlnește întâmplător pe Bree în fața unei farmacii, unde o ajută să strângă tot ce s-a împrăștiat pe jos, atunci când i s-a rupt plasa.
În urma unui accident care a provocat moarte mamei, tatălui și unchiului săi, corzile vocale i-au fost afectate, asta datorită impactului pe care l-au avut acele întâmplări asupra unui copil de doar 7 ani.
Izolat de lume pentru acest handicap de care dispune încă de mic, izolat din cauza bârfelor neadevărate, izolat pentru că îi e rușine de ceea ce ar spune alții despre el, Archer decide să se retragă într-o căsuță ce îi redă liniștea de care are nevoie, dar Bree apare ca un înger care i-a fost trimis de Dumnezeu sau poate de mama sa, și va încerca să îi trateze și să îi învie sufletul. Treptat, cei doi devin un întreg perfect care nu mai poate fi lovit de nimic din exterior.




Vor reuși cei doi să treacă peste suferințele trecutului?
Va învinge iubirea cum o face de fiecare dată?
Vocea lui Archer este un roman emoționant, plin de scene triste, șocante, iar uneori îți vine pur și simplu să fii lângă Archer și să-l iei în brațe. Recomand acest roman tuturor, indiferent de genul pe care-l preferă, pentru că vă promit că va fi o lectură zguduitoare, care va înmuia și cel mai aspru suflet. Dacă doriți să descoperiți care este de fapt vocea lui Archer, vă invit să puneți mâna pe această carte cât mai repede.

P.S: Archer cu siguranță vă va fura inimile. Lectură plăcută!

Romanul a fost oferit spre recenzare de către librăria online Libris.ro. Le mulțumesc mult pentru exemplarul trimis!

 Vă invit să aruncați o privire pe site-ul lor și vă asigur că veți găsi cel puțin o carte care să fie pe gusturile voastre. Iar prețurile sunt foarte convenabile.

Ce mai așteptați? Intrați și cumpărați-vă ce vă face cu ochiul!
Achiziționează Vocea lui Archer, de Mia Sheridan, de aici.

14 comentarii:

  1. Tirnoveanu Bianca2 iulie 2017 la 15:21

    De cand a aparut cartea am auzit ca este superba dar acum chiar mi-o doresc.Cand i-am vazut prima data coperta am crezut ca este vorba despre o lupta si ceva de vrajitotir si titlul ma indemna sa cred ca Archer este o personalitate cu o influenta mare asupra oamenilor dar acum am aflat ca de fapt,cartea este opusa la cea ce credeam eu.Imi place ca ai scos in evidenta ce e mai important fara sa dai spoiler.Din nou,o sa spun ca imi plac foarte mult numele personajelor."Archer" mi se pare ca este un nume foarte interesant,misterios si convigator.Pare un nume pe care trebuie sa-l poarte doar un luptator cea ce mi se pare ca este.
    Bree mi se pare un nume mai rece dar curajos care imi insufla un aer de mare importanta.
    Povestea asta nu mi se pare un cliseu cea ce ma face sa vreau sa o citesc ca sa descopar si o altfel de lume deoarece m-am cam saturat de stilul ala ca fata se intalneste cu baiatul,dragoste la prima vedere,giugiuleala,copii casatorie,happy end.
    Cartea asta pare misterioasa dar totusi,calda.Cand citeam descrierea si recenzia prin minte deja imi treceau niste imagini de "film".
    As vrea sa-ti si povestesc " filmul" dar ar dura prea mult si te vei plictisi de comenariul meu.Ce mai pot spune?macar peste un an vreau sa citesc aceasta carte si multumesc pentru recenzie:).Bafta��

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ti-a placut recenzia, aceasta carte e intr-adevar foarte diferita si merita descoperita. Deci cumpar-o pentru ca nu vei regreta☺♥

      Ștergere
  2. Când ai dat share pe facebook la aceasta carte, am stiut ca nu era una oarecare. Chiar si din aceasta recenzia a reusit sa ma prindă in mrejele sale, sa ma vrăjească. Dupa cum spuneai si tu, nu este o poveste de dragoste obisnuita, cliseica. Ceea ce nu face altceva decât a ma încânte. Nu citesc des carti de dragoste, dar Vocea lui Archer pare sa ne atragă spre ea, spre cartea aceasta cu atata ardoare! Ambele personaje trec prin întâmplări traumatizante si pentru ei, întâlnirea lor vine ca un nou început. Imi imaginez cat de grea e comunicarea dintre Bree si Archer, dar nu e imposibila. Coperta e geniala iar titlul e unul cu sens de profunzime, caci vocea lui Archer nu sta in corzile lui vocale, ci in sentimentele lui, in gândirea si in felul.cum traieste. O recenzie foarte interesanta care iti dace pofta de citit.

    RăspundețiȘtergere
  3. personaj care sufera de o boala...exact ce mi place mie! <3

    RăspundețiȘtergere
  4. O carte captivanta, un titlu sugestiv ce promite o poveste cuceritoare, cu o coperta atractiva, o recomand la randul meu tuturor! O poveste palpitanta, distruge cu tarie monotonia celorlalte povesti de dragoste. Misterul lui Archer apare ca o provocare pentru mine. A dezlantuit o adevarata curiozitate, indiscrectie, in mintea mea, eram tot mai nerabdatoare sa-l cunosc, sa adlu cum dragostea l-ar putea schimba. Ador la Bree indrazneala, fermitatatea si imi starneste admiratie, puterea ce o are asupra lui Archer este una imbatabila. Dorinta ei de a trece peste acea noapte terifianta si infricosatoare ii dezvolta optimismul, un alt lucru ce trebuie tratat cu stima. Ceea ce mi se pare mai ademenitor in aceasta carte este faptul ca cei doi trec prin adevarate momente inspaimantatoare, desi sunt diferiti au trasaturi asemanatoare, si aceleasi obiective: sa isi gaseasca linistea. O carte cu un sfarsit neasteptat dar placut. Multumim pentru aceasta recenzie, foarte bine structurata, foarte bine scrisa si ador faptul ca ai introdus acele secvente si acele presupuse infatisari ale personajelor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cartea te lasă pur si simplu mască. M-am îndrăgostit de Archer. Un personaj puternic și cuceritor. Iar spre sfârșitul m-a sfâșiat puțin. Și am răsuflat liniștită și împăcată la final. Merită citită ! O capodoperă. Mă bucur că am achiziționat-o !

    RăspundețiȘtergere
  6. Aceasta carte este cartea mea preferata de luna trecuta si cea mai buna dovada ca in dragoste nu vorbele conteaza si faptele, acele mici gesturi fac cateodata cat o mie de cuvinte si declaratii la un loc. Bineinteles pentru Archer asta e un impediment la inceput, dar treptat va reusi sa isi depaseasca temerile si acest lucru m-a bucurat enorm. Felicitari pentru o recenzie superba la o carte care merita.

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu cred că am citit vreodată cărți în care unul dintre personaje să aibă o asemenea diazbilitate şi chiar sunt curioasă de ce se va întâmpla în această carte. Sunt sigură că interacţiunile dintre cei doi îmi vor frânge inima şi cel mai probabil voi sfârşi plângând, dar am să îmi asum acest risc. Trebuie să spun că ador şi numele băiatului, Archer. Sună misterios. Abia aştept să încep această dulcr-tortură.

    RăspundețiȘtergere