29 iul. 2017

Recenzie - „Te văd!”, de Marina Neagu


Titlu: Te văd!
Autoare: Marina Neagu
Editura: Quantum
Colecția: Fantasy Fanatic
Nr. de pagini: 214
Serie/Trilogie: Urlet în tăcere
Disponibilăaici.
Sponsorizare: Editura Quantum
Fără să știe, Sara, o adolescentă a zilelor noastre, suferă de pe  urma unor legăminte făcute în urmă cu 2000 de ani, când cea  din care avea să se deschidă linia familiei lor, marea preoteasă a dacilor,  jură să-și reîntâlnească iubirea pierdută.  Este atrasă în jocuri periculoase a căror inițiere nu-i  aparține, dar ale căror consecințe zguduie cu totul micul ei univers. Când violența îmbracă țesuturi umane, viața Sarei este salvată  în mod misterios.  Dar supraviețuirea vine cu un preț mult prea mare.  În cel de-al doilea volum, povestea Sarei continuă, răspunzând unor întrebări și născând altele. Dragoste ce dăinuiește peste vremuri, mister, personaje
bine clădite,  tensiune și un ritm ce nu-ți permite să lași cartea din mână,  te vor transforma în fanul acestei serii.Fără să știe, Sara, o adolescentă a zilelor noastre, suferă de pe  urma unor legăminte făcute în urmă cu 2000 de ani, când cea  din care avea să se deschidă linia familiei lor, marea preoteasă a dacilor,  jură să-și reîntâlnească iubirea pierdută.
Este atrasă în jocuri periculoase a căror inițiere nu-i  aparține, dar ale căror consecințe zguduie cu totul micul ei univers. Când violența îmbracă țesuturi umane, viața Sarei este salvată  în mod misterios.  Dar supraviețuirea vine cu un preț mult prea mare.  În cel de-al doilea volum, povestea Sarei continuă, răspunzând unor întrebări și născând altele. Dragoste ce dăinuiește peste vremuri, mister, personaje bine clădite,  tensiune și un ritm ce nu-ți permite să lași cartea din mână,  te vor transforma în fanul acestei serii.

La fel de bine scris ca primul volum, poate chiar mai bine, Te văd! de Marina Neagu a fost lectura captivantă de care nu m-am putut desprinde timp de patru ore. Mi-a plăcut încotro se îndrepta acțiunea, tot misterul în care este învăluit cititorul și doza de suspans prezentă la fiecare pagină făcând din acest roman unul memorabil. 

Coperta îți fură privirea, atât de frumoasă e! Deși se zice că nu trebuie să judecăm o carte după coperta sa, adeseori eu mă uit întâi la aspectul fizic, cum sunt sigură că o faceți și voi. Stilul autoarei este unul atractiv, fără descrieri inutile care să te adoarmă, profund, dar și amuzant pe alocuri. 

Acțiunea acestui volum este mai alertă decât a volumului întâi, asta datorită faptului că în primul a trebuit să ne acomodăm cu personajele și cu firul narațiunii. Am avut parte (iarași) de o călătorie fantastică până în Dacia lui Decebal și înapoi și am reușit să fac mai multe conexiuni cu privire la legătura protagonistei cu trecutul.

Eu recomand lecturarea ambelor volume, Urlet în tăcere și Te văd!, deoarece este o serie fantasy promițătoare, unică prin subiectul ales și relaxantă prin modul în care a fost scrisă. 


După sacrificiul final de la sfârșitul primul volum, Sara trăiește clipele acelea de groază în fiecare zi. Fiind întrăgostită de Markus și acceptând să se sacrifice în numele iubirii, sentimenele și încrederea Sarei vor fi spulberate atunci când apare nimeni alta decât Marea Preoteasă a dacilor, Sarula, pentru a-și revendica sufletul pereche. 

      Mă ascundeam în spatele unei măști, expunând veselie și dezinvoltură, în timp ce mintea îmi era acăpărată de întrebări fără răspuns, iar sufletul ducea o luptă cruntă cu sentimente ce se răfuiau cu ura de care mă agățam pentru a mă întări.
Apariția Hypei, zeița nopții/somnului, împreună cu planul ei de a scăpa lumea de coșmaruri și de a restabili ordinea o pune pe gânduri pe Sara. Până să afle ideea ei, Sara era conștientă că pentru a aduce totul la normal era nevoie ca ea însăși să moară. Dar să îl omoare pe Markus, cel de care s-a îndrăgostit, dar și cel care a trădat-o, este o opțiune pentru ea?

Se va răzbuna pentru durerea pe care i-a pricinuit-o sau va rămâne slabă în fața iubirii pe care o poartă?

    Ca o adolescentă neinițiată, m-am lăsat amăgită de aroma unei iubiri imposibile și am suferit consecințele trădării. Markus intrase în viața mea cu finețea unui tanc și dărâmase totul în dorința lui de înaintare. El nu fusese niciodată ceea ce crezusem că este, și aveam să îi arăt că nici eu nu eram ceea ce spera el că sunt.
Dacă nu poate să treacă așa ușor peste o despărțire, măcar să fie o schimbare în ceea ce privește aspectul fizic. Protagonista noastră se decide să se tundă scurt și să se vopsească brunetă, schimbare radicală față de volumul întâi, unde avea părul lung și blond. Sara va avea ghinionul de a fi părtașa mai multor răpiri, trăind adevărate clipe de groază. Dar se pare că răpitorii ei nu corespund aceleiași tabere și are mai mulți dușmani decât spera ea să aibă. Ce interese ar putea avea fiecare dintre ei? Ce o face pe ea atât de specială?
Când trădătorul ce poartă chipul bărbatului pe care credea că îl cunoaște și pentru care ar fi băgat mâna în foc apare în fața ei, va mai fi ea în măsură să facă alegerea corectă? 
Iar când dușmanii sunt pretutindeni, în cine ar mai putea avea încredere vreodată?


Aparențele înșală întotdeauna. Asta mi-am dat seama când am terminat acest volum. Deși aveam concepții și teorii diferite cu privire la final, am fost plăcut surprinsă când am văzut că nimic nu a fost previzil (cel puțin pentru mine) și autoarea a reușit să mă lase uimită din nou. Acum am nevoie de al treilea volum, pentru că acțiunea s-a terminat iarăși când devenea totul mai interesant. 

Dacă nu ai citit încă primul volum, iată recenzia realizată de mine - click aici.


Deoarece Urlet în tăcere mi se pare una dintre cele mai bune serii apărute la noi, ofer 5/5 steluțe și acestui volum, care te ține în priză pe tot parcursul lui.

Această carte a fost oferită spre recenzare de către Editura Quantum, cărora le mulțumesc mult! 
Accesați site-ul lor pentru a fi la curent cu noutățile și promoțiile lor.
Sigur veți găsi cel puțin o carte care să vă atragă.

Achiziționează Te văd!, de Marina Neagu de aici.

7 comentarii:

  1. Wooooooooow! Cred că e așa de superbă cartea mai ales dacă ai pomenit de zeițe și preotese.Nu știu unde găsești atâtea cărți superbe, de când m-am abonat pe blog si urmăresc pagina am descoperit o mulțime de cărți, mulțumesc pentru că existați. 😇😘😘

    RăspundețiȘtergere
  2. Minunată coperta. Felicitări autoarei. Are talent ! Dar nu mă prea atrage genul.

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest volum dupa parerea mea este cea mai buna continuare a unei serii. Are tot ce ii trebuie: actiune, rasturnari de situati, o poveste de iubire care la sfarsit cand credeam ca in sfarsit am ajuns pe drumul cel bun s-a dus naibii tot si nu inultimul rand uun final care lasa loc de foarte multe interpretari si tine cititorul cu sufletul la gura pana la aparitia urmatorului. Coperta este superba, dar deja ne-am obisnuit ca toate cartile publicate de aceasta editura sa aiba asfel de coperti. Felicitari pentru o recenzie superba.

    RăspundețiȘtergere
  4. coperta este intr adevar superba! desi nu suna bine, eu ti si la acest aspect, nu doar pentru ca imi incata privirea, dar asta inseamna ca, autorul a tinut la copilul lui si a avut grija de el, sa fie aranjat si frumos. ritmul din volumul acesta pare a fi mai dinamic si promite mai multe rasturnari de situatie. cred ca este o carte care imi va placea.

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu inca nu pot realiza ce bine conturata e actiunea in aceasta serie. E absolut geniala, la fel ca primul volum, iar Te vad! sigur iti va fura mintile. Cum spuneai si tu, coperta efectiv e foarte ochioasa, aproape de neobservat. Si da, eu sincer ma uit la coperti, pentru ca pur si simplu e mai atractiv din punctul meu de vedere.:)) revenind la carte, sara sigur trece printr o multime de schimbări inca de la prima pagina a cârtii întâi, pana la sfârâitul cârtii a doua. Pe langa cea fizica, cu tunsoarea, cea interioara, are mai mare importanta întrucât e la ea trebuie sa invatam multe. O recenzie din punctul meu de vedere buna, atinge toate punctele importante ale romanului, te lasa cu sufletul la gura si te invita la lectura. Observ imbunatatiri de la o recenzie la alta.x

    RăspundețiȘtergere
  6. Cred ca foarte multe persoane judeca cartile dupa aspectul lor fizic. Si eu o fac si nu mi-e rusine sa o recunosc! Uneori trebuie ca mai intai sa te atraga si exteriorul! Mie uneia imi palce sa-mi expun prin camera cartile a caror coperta imi place!
    Inca nu am citit nimic de Marina Neagu si vad ca aceasta carte este vol 2 al unei serii si pare destul de interesant. Nu stiu sigur daca ar fi genul meu, dar coperta, cel putin,m-a dat gata!
    O mica intrebare in afara subiectului. Ai citit pana acum vreo carte care sa merite mai putin de 3 stelute?

    RăspundețiȘtergere
  7. Îmi doresc cartea aceasta de foarte mult timp și tot uit să o cumpăr, recenzia aceasta foarte frumoasă mă face să o cumpăr cât de curând .

    RăspundețiȘtergere