11 iul. 2017

Recenzie - „Ephialte. Începutul unui coșmar”, de Cristinne C.C.



Titlu: Ephialte. Începutul unui coșmar
Autoare: Cristinne C.C
Editura: Quantum
Nr. de pagini: 228
Serie/Trilogie: Ephialte
Disponibilăaici.
SponsorizareEditura Quantum
Ne aflăm într-o Nouă Lume ce se zbate să supraviețuiască în urma unui eveniment cataclismic ce a avut loc cu mai bine de cinci sute de ani în urmă, o lume în care oamenii încearcă pe de-o parte să reconstruiască, iar pe de altă parte, să lupte împotriva unei boli cumplite și misterioase. Însă există și alte creaturi ce trăiesc printre ei, Ephialte și Umbre.
Alisia Iacob, o tânără impulsivă, non-conformistă, un Ephialt novice, abia trecută de Inițiere, se trezește aruncată dintr-o banală coincidență într-o serie de evenimente ce o plasează în mijlocul unui adevărat conflict între ephialte și dușmanii acestora, Umbrele.
Descoperind din întâmplare intrigile țesute de unul dintre cei mai importanți și puternici oameni, secrete ce pun în pericol atât viața oamenilor, cât și a Ephialtelor, Alisia devine ținta principală a mai multor dușmani.
Pentru a supraviețui, se vede nevoită să lege alianțe neașteptate, dar și să-și descopere abilități surprinzătoare și periculoase.
În mijlocul tuturor acestor evenimente ce se succed cu rapiditate, la fel de neprevăzută este și descoperirea primelor atingeri ale pasiunii, pentru ca, la fel de brusc, să fie curmate de resentimente vechi și înrădăcinate.


Nu credeam că o voi spune vreodată, dar avem autori români foarte talentați, care scriu calitativ. Cert este că tot ceea ce am citit de la Editura Quantum (o editură ce publică manuscrise scrise de scriitori români) a fost pe placul meu și se vede cu ochiul liber, de la copertă, până la conținutul cărții că dau dovadă de profesionalism. Astăzi vă recomand cu drag primul volum dintr-o trilogie fantasy, ce îmi amintește vag de câteva cărți străine ce au fost traduse la noi. 

Cristinne C.C. are un stil unic, ce te atrage inevitabil încă de la primul capitol. Sunt sigură că dacă volumul Ephialte ar fi fost lansat în străinătate, s-ar fi bucurat de un succes enorm, pentru că povestea este foarte atrăgătoare, suspansul crește la fiecare pagină răsfoită, iar finalul te face să vrei mai mult. Dacă încă aveți dubii cu privire la cărțile scrise de autori români, eu vă recomand această carte cu drag și sunt sigură că vă veți schimba părerea radical!

Ideea centrală a cărții mi s-a părut fascinantă. Autoarea a reușit să contureze ceva nou, inedit, care să atragă cititorul, iar eu mă bucur că am descoperit această lume, în care ephialtele, ființele care se hrănesc din coșmarurile oamenilor au reușit să îmi trezească o mulțime de emoții.
Coperta este una reușită, în concordanță cu conținutul cărții, iar faptul că este și hard mi se pare un plus. 
Aș putea compara cartea cu seria Lux, de J.Lynn, deoarece găsesc câteva elemente asemănătoare: Ephialtele și Luxenii, cu dușmanii lor Umbrele și Arumii

Dacă vă recomand cartea? 
Din tot sufletul!
Este o carte ce nu trebuie să lipsească din biblioteca voastră, atât pentru aspectul frumos, cât și pentru povestea din interior. 

Alisia nu este o fată oarecare. Este o ființă ce se hrănește din energia oamenilor, din frica și spaima pe care le emană. Aceasta este novice în ceea ce privește statutul de ephialt și chiar dacă recent a trecut de Inițiere, se pare că se descurcă precum cei mai în vârstă decât ea.
    Oamenii ne considerau pe noi, ephialtele, făpturi frumoase, ispititoare, dar nu cred că eram foarte diferite de ei ca înfățișare. Poate doar pentru că nu ne îmbolnăveam și nu mâncam toate prostiile, pielea noastră își păstra frumusețea naturală.
Aflându-se într-un bar de noapte, Alis este acostată de un străin chipeș, pe nume Max, care se pare că are intenții nu prea bune în ceea ce o privește. După tentativa eșuată de a-și da seama dacă este sau nu o umbră, Alisia este lăsată inconștientă de către acesta (lucru ce este imposibil pentru ephialte). 
Alis se trezește într-o închisoare, unde îl întâlnește pe Andreas, un bărbat ținut prizonier de ceva timp. Aceștia încep să comunice, să facă schimb de informații și să pună la cale un plan de evadare. Nu va fi ușor, însă, pentru cei doi. 
Cu ce se vor confrunta cei doi? 
Cine se află în spatele acelei organizații care capturează ephialte și oameni pentru a face experimente pe ei? 
Și cum au reușit să se alieze cu Umbrele?

Citiți cartea și aflați singuri. Nu vreau să vă dau prea multe detalii, pentru că asta ar strica tot farmecul.

Alisia este protagonista cărții, din perspectivă căreia ne sunt narate evenimentele, o tânără ephialt, proaspăt trecută prin procesul de Inițiere, care este constant dezamagită de ea însăși. Se consideră a fi cea mai neatrăgătoare ființă în ceea ce privește aspectul fizic și și-ar dori să fie precum frații ei: să arate la fel de bine ca sora ei Dania, să fie sedicătoare ca Felix și să fie blândă și calmă precum fratele ei mare, Marcus. Însă Alisia are o abilitate unică, de care nu știa. Să fie ea oare cea mai specială ephialt din câte există?

       Probabil că avusesem Inițierea cam devreme. Încă arătam prea tânără. Normal că nimeni nu mă prea lua în serios. 

Normal că am oferit 5/5 steluțe acestei cărți.
Acțiune și mult suspans veți găsi în Ephialte, de Cristinne C.C.


Această carte a fost oferită spre recenzare de către Editura Quantum și le mulțumesc mult! 
Accesați site-ul lor pentru a fi la curent cu noutățile și promoțiile lor.
Sigur veți găsi cel puțin o carte care să vă atragă.

Achiziționează Ephialte, de Cristinne C.C. de aici.

7 comentarii:

  1. Coperta cărţii este de-a dreptul GENIALĂ. Îmi place mult şi poate în viitor o să o citesc şi eu; sunt sigură că o să îmi placă, fiindcă am observat că editura Quantum Publishers publică nişte cărţi superbe, cel puţin asta cred eu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Înainte sa încep aici un comentariu foarte lung, iti atrag atentia la doua chestiuni in special.
    1. S A TERMINAT BRUUUSC cum adica personaje Alisia si dupa rating si pa pa?! ce feeel de om facee astaaaaaa
    2. Coperta e absolut mirifica si fantastică,sincera sa fiu, la quantum nu sunt cine stie ce coperti, adică sunt făcute frumos dar uneori nu se gandesc ca fontul textului ala chiar NU e ok pus acolo sau culoarea pe el. Pentru mine asta e o problema. :))
    Recenzieee scurtaaaaa daaar mie mi a plăcut mult. Ai reusit sa comentezi un roman fara a da prea multe spoilere, ne ai explicat pe acolo de cuvântul acela ephialt, pe care sa stii ca l am stalcit de fiecare data cand il regaseam. Suna putin a divergent cu toata initierea si treburile alea, dar antiteza dintre umbre si ei nu am mai regăsit o, sau daca da, nu imi aduc eu aminte bine. Chiar mi ar plăcea sa vad cum evoluează Alisia, daca scapa din închisoarea aia si il bate putin pe Max si ce se intampla.cu Andreas si de ce e si el închis acolo
    Prea multe întrebări la care se răspund doar cititnd cartea si o sa o fac, datorita recenziei.

    RăspundețiȘtergere
  3. eu sunt o fiinta atat de superficiala uneori, incat cumpar carti doar pentru ca imi place titlul sau coperta. in cazul acesta, imi plac ambele, dar, cel mai mult, imi plac aceste creaturi inedite, ephialtele.

    RăspundețiȘtergere
  4. Da,nu prea am o parere buna de scriitorii de fantasy români.Nu ca as avea ceva cu ei personal,dar n-am incredere ca poate iesi ceva de calitate de la ei.
    Mi se pare o carte foarte interesanta si daca garantezi pentru aceasta carte atunci ii voi da candva,repede poate,o sansa.
    Insasi noutatea povestii e magnifica.Eu pun mare accent pe originalitate,iar daca o carte bate cu alta atunci nu ma sfiesc sa scad.
    Ephialtele par a fi niste creaturi monstruos de frumoase.Asa o fi oare?

    RăspundețiȘtergere
  5. Daca tu zici ca se aseamana macar cu 1% cu seria Lux, atunci trebuie sa pun cat mai repede mana pe aceasta carte. Oricum mi-am propus sa citesc toate cartile aparute la aceasta editura, dar nu stiu in ce ordine si orice recenzie, orice lucru nou pe care il aflu ma ajuta sa fac o mica diferentiere intre ele, pentru ca bineintele daca mi-as permite le-as cumpara pe toate o data si as rezolva orice dilema. Felicitari pentru recenzie

    RăspundețiȘtergere
  6. Ma bucur ca ti-a placut asa de mult. Si eu citesc carti de la Quantum pentru ca imi plac scriitori romani contemporani. Insa aceasta carte nu am citit-o pana acum, sunt foarte curioasa in privinta ei, desi sunt sigura ca imi va placea.
    Frumoasa recenzie, multumim ca ti-ai impartasit opiniile cu noi. :*

    RăspundețiȘtergere
  7. editura Quantum incepe sa publice tot mai multe titluri interesante.

    RăspundețiȘtergere