5 iul. 2017

Recenzie - „Crimă la timpul trecut”, de Adina Speteanu



Titlu: Crimă la timpul trecut
Autoare: Adina Speteanu
Editura: Tritonic
Colecție: Casmir
Nr. de pagini: 200
Disponibilă: aici.
Sponsorizare:Tritonic
A te indragosti de persoana nepotrivita nu este cel mai sanatos lucru. Dar cand acea persoana se dovedeste a fi si cea mai potrivita, lucrurile iau o intorsatura ciudata, aproape mortala.
Dupa noua ani in care Ema a incercat sa uite ceea ce a distrus-o si sa duca o viata normala, o veste ingrozitoare o aduce inapoi "acasa", locul in care toata tragedia a inceput. Nimic nu mai este ca inainte. Durerea creste cu fiecare secunda, iar Adela, sora si unicul ei sprijin, este moarta. Prinsa intre furie si tristete, Ema cade in capcana domnului Predescu si porneste in cautarea criminalului Adelei. Condusa doar de propriile ei puteri si de o dorinta fierbinte de razbunare, ajunge intr-o lupta in care supravietuirea este unicul scop. Iar dragostea pare sa-i ingreuneze misiunea cu fiecare clipa. Constransa de indoieli si remuscari, speriata de amintirile trecutului ei intunecat, trebuie sa aleaga intre a lupta pentru ceea ce simte, sau a fugi din calea posibilei ei fericiri pentru totdeauna. Dar ezitarea complica lucrurile si aproape ca ii pune viata in pericol...
Crimă la timpul trecut reprezintă un joc periculos în care Ema se avântă fără să știe ce va descoperi dincolo de aparențe. Totul doar pentru a descoperi cine a ucis-o pe sora sa.
Ema este o femeie ce cunoaște semnificația cuvântelor durere și suferință. Cunoaște ce înseamnă să fii exclus din propria familie pentru o greșeală ce nu ai comis-o. Un viol ce i-a schimbat viața pentru totdeauna, o mamă care nu-şi suportă fiica, o sarcină nedorită, dar tot odată un copil nevinovat pe care și-l dorește, deși a fost conceput într-o noapte pe care vrea să o uite, construiesc un roman care vă va alerta simțurile, vă va ajuta să înțelegeți mintea unui om care susține că iubește, însă iubirea sa s-a risipit undeva pe drum, iar obsesia își face ușor loc în golul pustiu din sufletul unui om.
Barcelona este un oraș frumos, în care domnișoara Ema, psihologul ce repară inimi, însă pe a ei mereu refuză să o consulte, merge să vadă în ce stadiu a ajuns "boala" ei.

Atunci când primește un telefon din România, care o anunță că sora sa a pierit, Ema este cuprinsă de amintirile pe care și le dorește să le uite, însă și așa a decis fără să stea pe gânduri să-și înfrunte trecutul din nou.
Victor este un bărbat atrăgător, impunător și încrezut, are tot ceea ce-i trebuie pentru a cuceri o femeie, însă moartea soției sale de care se învinovățește, îl transformă într-un bărbat cu un singur principiu: "O noapte nu înseamnă nimic pentru mine".
După înmormântarea surorii sale, după ce a fost întâmpinată de mama sa, care nu o suportă, Ema se luptă să afle adevărul despre sora sa. Cine a omorât-o și de ce ar face așa ceva, dar și pentru ce. Iar atunci când ea face pe detectivul, fiind angajată de firma la care lucrează presupușii ucigași, Emei nu-i rămâne decât să investigheze totul.
Dar ce va face atunci când Victor o va face să simtă din nou că trăiește? Oare îl va reclama dacă se va afla că el este cel vinovat de moartea surorii sale? Când la baza piramidei stau sute de morți, iar în vârful acesteia stă dragostea, totul este posibil.
Iar Ema și Victor se aruncă în tunelul fricii și atunci tot ceea ce trebuie să facă cei doi este să lupte pentru a supraviețui.
Recomand cartea tuturor, pentru că este o lectură relaxantă, ce te ține în suspans.
Această carte a fost oferită spre recenzare de către Editura Tritonic, cărora le mulțumesc mult!Vizitați site-ul lor și vedeți ce cărți vă fac cu ochiul.
Cartea Crimă la timpul trecut poate fi achiziționată de aici.

8 comentarii:

  1. Asa cum ai zis si tu, o lectura captivanta. Imi suna putin a roman politist, dar nu in sensul rău deloc; ema e un personaj cu un trecut si o noapte tulburatoare.imi pare foarte rău ca mama ei o priveste in acel fel doar din cauza ca a păstrat copilul, amintirea acelei nopti marcante. Si Victor, ughhhh cum adica responsabil de moartea Adelei?!?!?! O recenzie care te invita la lectura❤

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, e o combinatie..are si romantism, dar si crime.☺ Iar Victor este cireasa de pe tort:))

      Ștergere
  2. Sinceră să fiu, coperta nu atrage spre lecturarea romanului. Dar descrierea este excepțională; este genul acela de carte care îți pune capac și te face să îți dorești să o cumperi și să te și apuci de ea. O poveste încâlcită și un trecut dureros ce nu îi dă pace Emei. Sunt curioasă să aflu povestea în întregime și îți mulțumesc pentru această recenzie care te face să vrei să citești mai repede cartea. Felicitări! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc♥ Ma bucur ca ti-a placut recenzia, sper doar ca te-am inspitit suficent incat sa o descoperi...

      Ștergere
  3. daca as fi vazut carte fara sa citesc nicio recenzie sau prezentare siguranta as zice pas. Stiu e gresit sa judeci o carte dupa coperta, dar spre rusinea mea de cele mai multe ori o fac si se pare ca uneori pierd din veder carti chiar foarte bune pe care mi-ar placea sa le citesc. O recenzie foarte frumoasa si chiar m-ai facut foarte curioasa sa descopar impreuna cu Ema criminalul surorii ei

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    2. Asa e, dar si eu fac acest lucru, desi e gresit... Coperta e foarte importanta pentru mine, daca nu ma atrage, nu cumpar cartea:))

      Ștergere
  4. din nefericire, eu nu as citit aceasta carte, nici macar acum, dupa ce am citit recenzia. am o oarecare doza de superficialitate si tin cont si de coperta. aceasta nu imi trezeste niciun fel de emotii. banuiesc ca vrea sa arate cate de delicati si fragili sunt oamenii, dar e total neinspirata. in recenzie sunt cateva intorsaturi de situatie si pare o carte interesanta, dar coperta pare...ieftina. nu imi place cand un autor nu investeteste si in detalii si doar arunca o imagine acolo. sigur ca, vina o poarta si editurile comode, mai ales cele care publica mici scriitori.

    RăspundețiȘtergere