12 mar. 2017

Top 5 ecranizări realizate după cărți cunoscute


Știu că filmele nu vor bate niciodată cărțile. Știu că niciodată nu vom putea compara un film cu o carte.
Majoritatea ecranizărilor nu respectă acțiunea din cărți și se produc schimbări majore, de aceea uneori preferăm să nu mai vizionăm filmele, din respect pentru cărți.
V-am pregătit un top 5 cu filme care mie mi-au plăcut și care au respectat în mare parte firul epic al cărților.

1.Jocurile foamei



Am devorat cărțile, dar trebuie să recunosc că mai întâi am vizionat filmele. Marea mea surpriză a fost că acțiunea din filme e în mare parte similară cu cea din cărți și nu am întâlnit schimbări atât de mari. După ce am citit cărțile, m-am mai uitat încă o dată la filme și consider că sunt ecranizări reușite.


TRAILER :



2. Nerve



Sincer, la cât de mult mi-a plăcut filmul, aveam așteptări mari de la carte. Cred că e singurul caz pe care l-am întâlnit eu, în care cartea e praf, dar filmul e bun. Acțiunea din film e mult mai interesantă și te ține cu sufletul la gură, dar cea din carte pare scrisă de un copil mic. 


TRAILER :



3. Fantastic Beasts and where to find them



Categoric e cel mai bun film pe care l-am văzut în ultimul timp. E uimitor universul în care intri odată cu începutul filmului, iar când îl termini, simți că vrei să rămâi acolo. Filmul e atât de bun, încât nu am cuvinte să îl descriu. Cartea încă nu am citit-o, dar din câte am înțeles, e de fapt scenariul filmului. Cred că o voi cumpăra și o voi citi, pentru că sunt atrasă de animăluțele acelea ciudate.

TRAILER :



4. A walk to remember



A walk to remember e filmul meu preferat de dragoste. L-am vizionat de cel puțin 10 ori și de fiecare dată am plâns. Nu am găsit încă filmul de dragoste care să îl detroneze, dar știu că niciodată nu îl voi putea înlocui cu altul. Cartea lui Nicholas Sparks mi-a plăcut, de asemenea, dar filmul mi s-a părut mai bun.

TRAILER :



5. Me before you



După ce am terminat cartea și am bocit vreo oră, m-am gândit să-mi lungesc suferința și să urmăresc și varianta ecranizată a cărții. Cum actorii aleși sunt printre preferații mei, filmul a ajuns repede în sufletul meu. Filmul respectă cartea și chiar dacă anumite scene au fost tăiate, finalul a fost același. Am plâns iar și iar și iar. Încă nu mi-am făcut curaj să citesc volumul 2, pentru că simt că l-aș trăda pe Will.


TRAILER :



Voi ce filme preferate aveți ? 




19 comentarii:

  1. Mie mi'au placut Jocurile Foamei, Me before you...sunt superbe ❤❤❤❤

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu am plâns foarte mult la "Me before you". Este una dintre cărțile mele preferate iar filmul este unul reusit.😍😍Eu am vizionat deocamdata doar filmele la "Jocurile foamei". In viitorul apropiat o sa citesc si cărțile ❤

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lectură plăcută ! Cu siguranță îți vor plăcea cărțile :)

      Ștergere
  3. Si eu stau departe de "Me before you" pana la nesfarsit. Nu mi-am facut curajul sa incep, nici filmul, nici cartea::))
    The fantastic beastes cred ca ma voi uita la el chiar astazi :D
    Jocurile foamei. Ador filmele.
    De ce toata lumea spune despre cartea Nerve ca nu este buna? Eu nu am citit-o, dar filmul m-a cucerit de la inceput.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu neapărat că nu este bună. Doar în comparație cu filmul am catalogat-o așa.
      Dar nu e cea mai rea carte pe care am citit-o :D

      Ștergere
  4. Seria Twilight, cu siguranta. Dupa care urmeaza filmul meu preferat Love, Rosie ecranizarea cartii Suflete Pereche de Cecilia Ahern.♥

    RăspundețiȘtergere
  5. Ultimele doua filme le-am vazut si eu si mi-au placut. Nu stiu de ce dar filmul "Me before you" m-a facut sa plang pe cand cartea nu :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Toate cele cinci ecranizări sunt foarte frumoase şi merită văzute

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu am avut o problemă cu filmul 'The hunger games', mi s-a părut foarte proastă interpretarea actorilor, iar de 'Nerve' am tot auzit lucruri bune :)

    RăspundețiȘtergere
  8. " Jocurile foamei" cred ca este preferatul meu dintre filmele prezentate. 😉

    RăspundețiȘtergere
  9. Jocurile Foamei este, intr-adevar,unul dintre cele mai bune filme pe care le-am vizionat vreodata <3 Si, probabil, unul dintre putinelefilme care chiar respecta firul actiunii din carte <3
    Nerve chiar a fost un film bun, cartea nu am citit-o, dar planuiesc sa fac si lucrul acesta. Nu inteleg de ce toata lumea spune ca nueste atat du buna precum filmul.
    A walk to remember nu l-am vizionat pana acum, spre rusinea mea. Habar n-am despre ce este vorba :))
    Filmul Me Before You l-am vazut, l-am adorat si am plans cat pentru toata viata, dar, din pacate, cartea nu ma atrage :))
    Fantastic Beast and Where to Find Them nu am vazut inca, dar ceamai buna prietena a mea mi-l tot recomanda :)) Poate ca am sa-l vizionez si eu vreodata :))

    RăspundețiȘtergere
  10. Sunt de acord cu tine ca filmul de la A walk to remember a fost mai bun decât cartea. În schimb la jocurile foamei mie nu mi-au plăcut filmele. Poate și pentru faptul ca îmi imaginam lucrurile, personajele și mai ales monștrii diferit. Cred ca singura persoana care s-a potrivit cu imaginația mea a fost Snow.

    RăspundețiȘtergere
  11. Am vazut filmele si am citit cartile Jocurile foamei

    RăspundețiȘtergere
  12. Fantastic Beasts and where to find them a fost extraordinar, mai bune decat ma asteptam.

    RăspundețiȘtergere
  13. A walk to remember este genial și ai dreptate, filmul este mult mai bun decât cartea. (Am trăit s-o spun și pe asta)
    Deși nu am citit cărțile, am auzit că Twilight respectă mare parte din ce se întâmplă în cărți.

    RăspundețiȘtergere
  14. Am văzut toate filmele ! Bestiale !

    RăspundețiȘtergere
  15. De ce multe persoane se țin departe de,,My before you"e tristă? Eu nu am citit-o dar cred că e o carte foarte bună

    RăspundețiȘtergere
  16. Vreau sa mentionez The Fault in our stars, insa nu pot spune nimic despre film, deoarece am fost asa daramata dupa ce am terminat cartea incat nu am fost in stare sa ma uit la el. Sunt de acord cu Jocurile Foamei si A walk to remember, doua ecranizari fantastice, iar Me before you,trebuie sa ajung sa citesc cartea,ceea ce nu am reusit inca.

    RăspundețiȘtergere
  17. careva prin 2019? :))) oricum, filmul nerve a fost genial, superb, nu am cuvinte pentru el... abia astept sa citesc cartea

    RăspundețiȘtergere