2 mar. 2017

Top 4 cărți scrise de autori români contemporani care merită citite

Cum am primit destul de multe întrebări cu privire la cărțile scrise de autorii noștri contemporani, m-am gândit să fac un top 4, în care să vă prezint câteva lecturi pe care trebuie să le încercați neapărat. 
Nu vă feriți de autorii noștri! 
Nu faceți asta! 
Chiar dacă v-au dezamăgit unii scriitori, nu trebuie să îi băgați pe toți în aceeași oală. 


Cărțile pe care le-am ales sunt cele pe care le-am savurat și mi-au plăcut la nebunie. Vreau să precizez că ordinea lor a aleatorie. Toate sunt pe același loc.

1. I.R.En, de Sandra Coroian


Vă plac cărțile SF ? Vă plac cărțile cu un subiect original, care să vă surprindă ? Atunci trebuie să citiți neapărat romanul scris de Sandra Coroian, pentru că e absolut minunat. Nici nu veți simți cum trece timpul, deoarece o veți devora, cum am făcut-o și eu. Nu mai spun de copertă, care mi se pare și ea foarte atractivă. Consider că este unul dintre cele mai bune romane SF pe care le-am citit vreodată. Și credeți-mă, am citit ceva SF-uri.


Atunci când afli că viața pe care ai trăit-o nu îți aparține, ce ai de gând să faci?
Într-o lume în care oamenii se ghidează după 5 coduri, sunt conduși de 5 Supremi, iar visele sunt interzise, Cehel Ynue, o tânără ce pornește în viață ca fiind un copil prodigy, se zbate să descopere adevărul, încălcând regulile.
Pe parcursul călătoriei sale, Cehel se întâlnește de mai multe ori cu termenul necunoscut I.R.En., care îi obsedează subconștientul și care o împinge spre aflarea adevărului.
O singură lume, fenomene bizare greu de explicat, un Healer și un Mediator care refuză să accepte realitatea oferită de către sistem.
I.R.En., romanul care împinge cititorul să se îndoiască de propria realitate în care trăiește, făcându-l să întoarcă pagină după pagină pentru a afla răspunsul la toate întrebările pe care este constrâns să și le pună.

Mai multe detalii puteți afla citindu-mi recenzia. Click aici.



2. Zilele noastre care nu vor mai fi niciodată, de Cristina Nemerovschi


Vă recomand orice carte scrisă de Cristina Nemerovschi, pentru că stilul ei este impresionant. Nu ai cum să citești o carte scrisă de ea și să nu îți rămână în minte mult timp după ce ai terminat-o. Mie mi s-a întâmplat cu romanul Zilele noastre care nu vor mai fi niciodată. Vă spun sincer că mi-a plăcut absolut tot la cartea asta. Am simțit un gol în stomac atunci când am terminat-o și trebuia să mă despart de personajele pe care le-a creat Cristina. 
V-o recomand din suflet! 
Abia aștept să citesc și alte cărți scrise de ea.



În ziua în care se internează în sanatoriu pentru a-și depăși tulburările de anxietate și pentru a se împăca odată pentru totdeauna cu o traumă din trecut, Anei nici nu-i trece prin cap că se va îndrăgosti fulgerător de un tânăr misterios și fascinant, dar cu care nu poate fi împreună. În timp ce vara se apropie de sfârșit, în decorul uneori idilic, alteori gotic al sanatoriului, Ana se vede prinsă într-un vârtej sofisticat și îndrăzneț, care va deveni și mai tulburător odată cu evenimentul tragic care le schimbă tuturor viețile. O scriitoare depresivă cu tendințe de sinucidere, un fotomodel narcisist, o adolescentă bipolară, un puști rebel și… Ana, care nu-și dorește decât să se regăsească. Împreună sunt Învingătorii.


Mai multe detalii puteți afla citindu-mi recenzia. Click aici.



3. Seria Am murit, din fericire, de Theo Anghel


Chiar dacă încă nu am terminat de citit primul volum, pot spune că sunt captivată de tot ce ține de universul creat de Theo Anghel. Sunt sigură că toate cele 4 cărți (+încă una, ce va apărea în curând) vor fi la fel de bune, dacă nu chiar mai bune. Trebuie să citiți seria asta neapărat ! Mai multe vă pot spune după ce termin de citit primul volum. Voi reveni cu o recenzie cât de curând.



Tanara Oriana moare intr-un accident, chiar in ziua nuntii ei. Pentru oricine, acesta ar parea sfarsitul. Nu si pentru ea. Se intoarce ca recuperator de suflete, insa nu la vechea viata si familie, pentru care trebuie sa ramana moarta, ci la una cu totul noua. Rasfatul si confortul, considerate garantate mai inainte, se duc acum pe Apa Sambetei. Va trebui sa lupte pentru a-i salva pe ceilalti, dar si pe sine. Apar noi prieteni, noi dusmani si… prima iubire?
Exista viata dupa moarte? Unii vor spune ca da, altii ca nu. Dar exista un raspuns la care cu siguranta nu v-ati gandit. Exista recuperatorii de suflete. Smulsi din existentele lor, sunt aruncati in altele, neintrebati de nimeni, fara sa li se ceara acceptul. Trebuie doar sa se supuna legilor celor de Dincolo. Iar unii aleg razvratirea…


4. Fata de la nord de ziuă, de Alexandru Voicescu


Vă plac cărțile pline de mister ? Dacă da, Fata de la nord de ziuă e cartea potrivită potrivită pentru voi. Te ține în suspans până la final și chiar și după aceea. Pentru mine a fost o adevărată provocare să citesc această carte. 


Mai multe detalii puteți afla citindu-mi recenzia. Click aici.


Voi ce alte cărți scrise de autori contemporani români ați citit?

18 comentarii:

  1. Am iubit I.R.En, pe restul nu le-am citit! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu zic să le încerci și pe restul. Poate îți vor plăcea la fel de mult cum mi-au plăcut și mie ! :)

      Ștergere
  2. Am citit seria "Am murit, din fericire" si mi-a placut enorm. Urmeaza sa citesc si I.R.En, in curand. In rest, am citit deja cativa autori romani contemporani si am ramas placut surprinsa, chiar avem autori buni, cu potential. Nu doar ca nu ii evit, ba chiar in ultimele luni, am cam uitat de cartile scrise de autori straini, in favoarea celor romani.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. În sfârșit aud și eu pe cineva care apreciază literatura noastră. Sunt tristă când văd că unii nu dau importanță autorilor noștri și fug doar spre cei străini !

      Ștergere
  3. Am citit Intoarcerea e superba seria, restul as vrea sa le citesc mai ales prima carte de pe primul loc❤❤❤❤ am auzit atatea despre ea si chiar imi place mult!!!❤❤

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am exagerat când am spus că e una dintre cele mai bune cărți SF pe care le-am citit vreodată :D Chiar e :*

      Ștergere
  4. Nu am citit cărțile dar toate sunt pe lista mea. Am auzit numai lucruri bune despre ele❤❤

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar sunt niște cărți bune. Sunt promovate pentru calitatea lor, nu după faptul că sunt scrise de autori români ! Eu zic să încerci măcar una din ele și dacă îți place să revii cu o părere :D

      Ștergere
  5. Nu am reusit sa citesc niciuna😢😢😢

    RăspundețiȘtergere
  6. Din pacate nu am citit nici o carte din cele 4. E adevarat ca aveam tendinta de a alege romane scrise de straini si nu de autori romani dar in ultimul timp mi-am schimbat parerea. Daca noi cititori romani nu cumparam cartile autorilor romani atunci cine...
    Din cele 4 carti nr. 2 si 3 au intrat in wish list. 😊

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur ! Trebuie să promovăm și cărțile noastre, nu doar cele străine :)

      Ștergere
  7. Seria "Am murit, din fericire" am citit-o si mi-a placut mult. Restul nu, dar nu se stie ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuie să le încerci ! Nu vei rămâne dezamăgită :D

      Ștergere
  8. Am citit doar una dintre aceste carti, iar restul par destul de "apetisante" :)

    RăspundețiȘtergere