10 mar. 2017

Recenzie - „Nu te împiedica de mine, te implor!”, de Georgiana Vâju



  • Numele cărții : Nu te împiedica de mine, te implor!
  • Autoare : Georgiana Vâju
  • Editura : Quantum
  • Nr. de pagini : 200
  • Disponibilă : aici


O relație pasională, ce o consumă și o intoxică, dar de care a căpătat o dependență periculoasă, o aduce pe Ana în pragul confuziei. Dându-și seama că derapează, se internează de bunăvoie într-un sanatoriu pentru a-și trata suferințele sufletului.

Aici îl cunoaște pe Iv, medicul ei curant…




       Înainte să încep această carte, mă gândeam că e vorba despre o poveste de dragoste tipică și credeam că nu mă va atrăgea atât de tare. Sunt foarte pretențioasă în ceea ce privește poveștile de iubire, urăsc clișeele și nu mă las impresionată atât de ușor de o carte de dragoste. Însă, cartea Georgianei Vâju m-a captivat cu totul. Am trăit alături de personajul principal și m-am implicat emoțional, ceea ce rar se întâmplă în cazul meu.

       Citind, mi-am dat seama că autoarea are un talent deosebit, acela de a așeza pe foi gânduri și sentimente, descrise cu atât de multă emoție și trăire, încât simți fiecare cuvințel în parte. Deși este cartea de debut a autoarei, nici nu se observă acest lucru. M-am simțit ca și cum aș fi citit o carte a unui scriitor cu o vastă experiență. Nu te impiedica de mine, te implor! este o carte în care se pune accent pe sentimente și nu pe acțiune, ceea ce mi-a plăcut tare mult. Și nu vă mai zic câte citate frumoase am găsit și le-am notat în carnețelul meu.

„Nu există „te iubesc mult”, nu există „te iubesc până la stele… și         înapoi” și „dincolo de ele”. Există „te iubesc” și atât. Simplu.                                                          Curat.”


       Povestea Anei m-a făcut să realizez că nu merită să ne lăsăm conduși de suferință, indiferent care ar fi cauza, ci trebuie să luptăm și să nu ne lăsăm pradă depresiei. Ana reprezintă pentru mine o luptătoare și m-a transformat chiar și pe mine într-o persoană mult mai pozitivă. 

       "Bolnavă de iubire", tânara Ana se internează într-un sanatoriu pentru a fugi de sentimentele sale și pentru a-și vindeca sufletul. Chiar dacă iubirea nu are leac, ea își va găsi sprijinul și alinarea în doctorul care o va îngriji, Ivan. Am fost intrigată de relația celor doi. Încă de la primul contact părea să fie mai mult decât o relație strict profesională și toată cartea am așteptat ca cei doi să-și recunoască sentimentele unul față de celălalt. 

        Am savurat schimbul de email-uri dintre Ana și prietenul ei virtual. M-am simțit ca și cum aș fi citit un monolog al protagonistei, deoarece ea părea că scrie pentru a se descărca de toată suferința acumulată și nu pentru a primi un răspuns înapoi.


        Confesiunile Anei m-au făcut să privesc lumea cu alți ochi, m-au ajutat să mă redescopăr pe mine și mai ales, m-au învățat să nu mă las călcată în picioare de nimeni. Nu trebuie să renunțăm la pasiunile noastre sau la ceea ce ne face fericiți doar pentru că persoana de lângă noi o spune. NU! Cine ne iubește, ne iubește așa cum suntem și nu va încerca să ne schimbe cu nimic.

       

        Umorul este un alt punct forte al cărții. Nu ai cum să nu râzi la schimbul de replici al personajelor.

-Auzi frumoaso?

-Cu cratimă?
-Fără.
-Aud.

Oare sufletul Anei va putea fi vindecat ? Oare există un leac pentru suferința provocată de persoana iubită ? 

Vă las pe voi să citiți și să aflați mai multe despre ce se va întâmpla cu protagonista cărții. Mi-am exprimat părerea într-un mod vag, fără a da prea multe detalii despre conținut, deoarece aș strica tot farmecul, nu-i așa ? 
 Recomand cartea aceasta din tot sufletul ! Nu vă va dezamăgi, ci din contra. O veți devora și veți reciti unele fragmente. 

Cartea poate fi comandată de aici.


Intrați pe site-ul Editurii Quantum pentru a urmări noutățile și reducerile.


Nota mea pentru această carte este 5/5.






19 comentarii:

  1. Super recenzia! Pare o carte amuzantă! Palatul din spatele cărții este cel de la Iași? Am trecut și eu pe acolo o săptămână și pare cunoscut.

    RăspundețiȘtergere
  2. Câte lucruri frumoase am auzit despre carte...de mult timp vreau sa o citesc , sper sa reusesc❤😍😍. Felicitări pentru recenzie😍

    RăspundețiȘtergere
  3. Frumoase cuvinte..., am auzit doar lucruri bune despre carte! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ma scuzati, nu stiu ce fac aici, sunt neinitiata in bloggerit. Am vrut sa va multumesc pentru frumoasele cuvinte, atat autoarei recenziei cat si celor care ati lasat comentarii.
    Am scris, am sters... acum sper ca e ok. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mare drag ! <3
      Mi-am exprimat părerea sinceră despre această carte minunată și consider că merită descoperită de mai multă lume ! :)

      Ștergere
  6. Ma scuzati, nu stiu ce fac aici, sunt neinitiata in bloggerit. Am vrut sa va multumesc pentru frumoasele cuvinte, atat autoarei recenziei cat si celor care ati lasat comentarii.
    Am scris, am sters... acum sper ca e ok. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte frumoasa cartea, are tot ce ii trebuie pentru o carte de succes❤❤❤ mai ales acel citat faimos cu "Frumoaso" 😂😂😂😂

    RăspundețiȘtergere
  8. Interesanta cartea... si frumos peisajul din spate... Iasul meu iubit 😇

    RăspundețiȘtergere
  9. Interesanta cartea... si frumos peisajul din spate... Iasul meu iubit 😇

    RăspundețiȘtergere
  10. Am auzit numai lucruri frumoase despre aceasta carte...trebuie neaparat sa o citesc

    RăspundețiȘtergere
  11. Imi doresc foarte mult cartea. O am pe lista si sper sa o iau in viitorul apropiat. Imi place mult si coperta ;)
    Frumoasa recenzia!

    RăspundețiȘtergere
  12. De-abia astept sa citesc cartea, mai ales dupa o recenzia ca asta 😉

    RăspundețiȘtergere
  13. mi-a palcut foarte mult cartea si de abia astept volumul 2 pentru ca se anunta destul de incitanta

    RăspundețiȘtergere
  14. Wow ! Singura carte care m-a impresionat de la Quantum a fost Felinare stinse. Restul nu mă atingeau. Asta însă a reușit !!! Bestială !

    RăspundețiȘtergere