14 mar. 2017

Recenzie - „Doamna de la Miezul Nopții”, de Cassandra Clare



  • Numele cărții : Doamna de la Miezul Nopții
  • Autoare : Cassandra Clare
  • Editura : Leda
  • Nr. de pagini : 656



Descriere :


Lang-o mare cu ape argintii…
Intr-o lume tainica, unde razboinici pe jumatate ingeri sunt legata prin juramant sa lupte impotriva demonilor, parabatai e un cuvant sacru.
Un parabatai e partenerul tau in lupta. Un parabatai e cel mai bun prieten al tau. Doi parabatai pot reprezenta totul unul pentru celalalt - dar nu au voie sa se indragosteasca.
Emma Carstairs este o razboinica, un vanator de umbre, cel mai bun din generatia sa. Ea traieste doar pentru a lupta. Umar la umar cu parabatai-ul ei, Julian Blackthorn, patruleaza pe strazile din Los Angeles, unde vampirii isi fac de cap pe Sunset Strip, iar spiritele naturii - cele mai puternice dintre creaturile supranaturale - sunt in pragul unui razboi deschis cu vanatorii de umbre. Cand incep sa apara trupurile unor oameni si elfi omorati la fel cum fusesera ucisi si parintii Emmei cand ea era copil, este creata o alianta nesigura.
Aceasta este sansa Emmei de a se razbuna - si sansa lui Julian de a-l recapata pe fratele sau Mark, tinut prizonier la Curtile Elfilor. Tot ce au de facut Emma, Julian si Mark este sa rezolve misterul crimelor in doua saptamani… si inainte sa fie luati in vizor de catre asasin. Cautarile lor o poarta pe Emma de la o pestera de langa mare, plina de magie, pana la o loterie intunecata, unde ceea ce se castiga este moartea. Si fiecare indiciu pe care il descopera duce la alte secrete. Ce i-a ascuns Julian in toti acesti ani? De ce Legea vanatorilor de umbre le interzice parabatailor sa se indragosteasca unul de altul? Cine este asasinul real al parintilor ei – si poate Emma sa accepte adevarul?


Părerea mea : 


       Magică, intensă, romantică și palpitantă, Doamna de la miezul nopții este o poveste uluitoare în care sunt valorificate iubirea, speranța, compasiunea, loialitatea și încrederea. Este o poveste care m-a captat și m-a ținut captivă până la sfârșitul ei și am putut să mă bucur de personaje complexe și un stil autentic și unic, cum ne-a obișnuit Cassandra Clare

       Pătrundem din nou într-o lume fermecătoare, întunecată și plină de mister, de care cu greu ne mai putem desprinde. Lumea vânătorilor de umbre nu îmi este deloc străină, deoarece am citit și celelalte două serii scrise de aceeași autoare, Dispozitive Infernale și Instrumente Mortale.

       Cassandra Clare a reușit să mă surprindă și de această dată cu o lectură minunată, plină de acțiune și am stat cu sufletul la gură de la început până la sfârșit, asistând la cele mai emoționante scene, cele mai șocante răsturnări de situație ,cele mai tensionante momente și cele mai crunte și brutale bătălii.



       

       Inteligentă, agilă, amuzantă, cu o tărie de fier, Emma Carstairs este un personaj minunat, cu o personalitate puternică și un caracter special, fiind o luptătoare, un vânător de umbre curajos. Ea este capabilă de orice sacrificiu pentru cei dragi, mai ales pentru membrii familiei Blackthorn. Este o tânără independentă și încrezătoare în forțele proprii. 

       Provocările și amenințările cu care se confruntă eroina noastră, fac din Emma o razboinică neînduplecată, ce nu ezită să își asume responsabilități. Chiar dacă încalcă legea, o face în scopuri altruiste, punând familia pe primul loc, mai presus de toate. 




       Carismatic, protector, blând și un războinic iscusit, Julian Blackthorn întruchipeaza un erou neînfricat, un luptător onorabil și îndrăzneț, ce nu se teme să țină piept pericolelor. Talentul său în ceea ce privește arta, replicile pline de umor, carisma sa, devotamentul, loialitatea față de Emma și față de familia sa, îl transformă pe Julian în unul dintre cele mai fermecătoare personaje masculine întâlnite vreodată de către mine în literatura pentru adolescenți.




       Pe parcursul acestui volum, pătrundem în sufletele și gândurile personajelor, descoperindu-le sentimentele, felul lor de a fi în spatele armurii de vânători de umbre. Măcinați de suferința pierderii persoanelor dragi, mânați de răzbunarea ce clocotește în venele lor, Emma și Julian vor căuta răspunsuri cu privire la moartea apropiaților și vor lupta contra unei cu totul neașteptate chipuri din umbră, un dușman la care nu m-aș fi putut aștepta vreodată.

       


       Un volum spectaculos, o lectură fascinantă, uimitoare, încărcată la fiecare pagină de emoție și suspans, Doamna de la Miezul Nopții te tulbură, te induioșează, te face să râzi cu lacrimi, dar și să suferi alături de personajele îndurerate. Mister, secrete primejdioase, alianțe neașteptate și scene cutremurătoare, se armonizează perfect într-un roman epic, memorabil. Recomand din suflet orice operă de-a Cassandrei Clare, pentru că vă veți îndrăgosti de stilul ei și fiecare personaj creat de aceasta.




Nota mea pentru această carte este 5/5.


10 comentarii:

  1. Recenzia e foarte drăguţă, felicitări. Se poate citi chiar dacă n-am citit TMI?

    RăspundețiȘtergere
  2. Cartea am primit-o cadou de curand, însă nu am citit-o încă. O sa o încep zilele acestea ❤

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu am citit cartea inca, dar aceasta recenzia mi-a reactualizat interesul pentru ea :). O voi incepe cat de curand posibil.

    RăspundețiȘtergere
  4. o carte foarte frumoasa si dupa finalul pe care l-a avut cred ca in vol 2 o sa am parte de mai multe scene cu Mark :* :* :*

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu am citit cartea, dar merita cu siguranta ❤❤❤❤

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu am citit cartea. Momentan nu ma tenteaza ;)

    RăspundețiȘtergere
  7. Încă nu am citit cartea pentru că am tot încercat să citesc TMI, dar chiar nu pot. M-a cam plictisit, aşa că nu ştiu ce să fac... să o citesc fără să fi citit TMI?

    RăspundețiȘtergere