12 mar. 2017

Recenzie - „Am murit, din fericire. Întoarcerea”, de Theo Anghel

  • Numele cărții : Am murit, din fericire. Întoarcerea
  • Autoare : Theo Anghel
  • Editura : Quantum
  • Nr. de pagini 298
  • Disponibilă : aici
Tânăra Oriana moare într-un accident, chiar în ziua nunții ei. Pentru oricine, acesta ar părea sfârșitul. Nu și pentru ea. Se întoarce ca recuperator de suflete, însă nu la vechea viață și familie, pentru care trebuie să rămână moartă, ci la una cu totul nouă. Răsfățul și confortul, considerate garantate mai înainte, se duc acum pe Apa Sâmbetei. Va trebui să lupte pentru a-i salva pe ceilalți, dar și pe sine. Apar noi prieteni, noi dușmani și… prima iubire?

Există viață după moarte? Unii vor spune că da, alții  că nu. Dar există un răspuns la care cu siguranță nu v-ați gândit.
Există recuperatorii de suflete. Smulși din existențele lor, sunt aruncați în altele, neîntrebați de nimeni, fără să li se ceară acceptul. Trebuie doar să se supună legilor celor de Dincolo. Iar unii aleg răzvrătirea… 

       Mi-am propus de mult timp să citesc această serie, despre care am auzit doar cuvinte de laudă, însă nu știu de ce tot am amânat. Îmi pare rău că nu am citit mai devreme creațiile scriitoarei Theo Anghel, deoarece consider că dânsa are talent cu carul. Nu ai cum să nu iubești modul în care autoarea construiește firul epic, iar stilul inconfundabil al acesteia te va face să savurezi cartea fără să îți dai seama că timpul zboară.

       Cum genul fantasy mereu m-a atras și e preferatul meu, cartea aceasta a avut tot ceea ce mi-am dorit eu să întâlnesc într-o carte de genul acesta. Acțiune, suspans și mister, îmbinate cu un umor de nedescris, este ceea ce vă promit că o să găsiți în primul volum din seria Am murit, din fericire. Mă declar vrăjită de povestea pe care a gândit-o Theo Anghel, ideea de viață după moarte fiind valorificată într-un mod original.

       Cartea o are în prim-plan pe Oriana, din a cărui perspectivă sunt relatate întâmplările. La începutul cărții aflăm că dânsa urmează să se căsătorească cu Damir, convinsă că el este alesul inimii ei, dar ceea ce urmează pot spune că e mâna destinului : stând rezemată de o balustradă, aceasta se prăbușește în gol și moare chiar în fața mirelui. Tragic, nu-i așa ? Să vedeți prin ce aventuri va trece Oriana de acum încolo ! Moartea ei este abia începutul.


Oriana

       Ajunsă pe lumea cealaltă, Oriana vede trei uși mari : în dreapta ei Raiul, în stânga ei Iadul, dar ușa din mijloc rămâne un mister. Iritată de cele văzute, Oriana nu știe pe ce cale să o ia, dar este întâmpinată de un bătrânel, pe nume Amadeus, care îi explică tot ceea ce ea nu înțelegea. Ea a fost sortită să fie recuperatorum.
Ce este un recuperatorum ?
Recuperator de suflete. Oameni speciali, deosebiți ce sunt înzestrați de la naștere cu acest dar, iar când aceștia sunt sortiți să moară și devin recuperatori, misiunea lor este de a ajuta persoanele ce merită salvate. Fiecare recuperator primește doi salvatorem, care să îl îndrume. 

       Oriana va fi acompaniată de cei doi salvatorem, care o vor însoți pretutindeni : îngerul blând care îi va da sfaturi bune, pe nume Ama și drăcușorul blond care se ține mai mereu de șotii, pe nume Abel. Chiar dacă cei doi sunt total opuși, unul de partea Binelui, celălalt de partea Răului, eu i-am văzut ca doi prieteni foarte buni care și-au unit forțele pentru a o ghida pe Oriana.

"Cei mai mulți oameni sunt nefericiți pentru că ignoră ușurința cu care pot ajunge să fie. Fericirea costă mult, întotdeauna mai mult decât pot sau sunt dispuși să plătească. O întrezăresc cu ochi miopi de partea cealaltă a prezentului lor. Se află în lucrurile mult dorite, niciodată în cele avute deja. Pentru mine, lucrurile se simplificaseră, dintr-odată chiar în acel moment. Fericirea se afla în umerii celor doi prieteni, lipiți de ai mei. Atât de simplu era."
Ama (în viziunea mea)

Abel (în viziunea mea)


       Oriana va primi un ceas, dar nu orice fel de ceas, ci unul special. Cu ajutorul lui ea va ști când trebuie să plece în diferite misiuni și va fi pusă la diverse încercări de-a lungul cărții. Își va găsi prieteni noi, de care încearcă din răsputeri să aibă grijă și va încerca să ducă o viață normală ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

       Apariția misteriosului recuperator Marc o va bulversa pe Oriana și  va începe să se simtă atrasă de el. Presimt în următoarele volume că va fi o relație între cei doi, sau cel puțin asta sper.

       Dacă doriți să citiți o carte cu adevărat bună, plină de acțiune și momente amuzante, vă recomand să încercați cel puțin primul volum din seria Am murit, din fericire. După aceea, veți vrea să citiți și următoarele volume, cu siguranță. 

"- Don Juan va ajunge într-un sfert de oră, așa că te sfătuiesc să mănânci.
 - Don Juan ? am pufnit în râs. Ce dracu sunteți voi? O gașcă de recuperatori care s-au hotărât să pună de-un circ ieftin ?
 - Astea sunt numele noastre conspirative.Clar nu-l cheamă Don Juan.
 - Nu zău ! Ia lasă-mă să ghicesc, numele tău conspirativ e Tarzan.
 - Johnny Bravo, spuse.
 Am izbucnit în râs."

       Eu mor de nerăbdare să aflu ce se va întâmpla mai departe cu Oriana, așa că mă voi apuca imediat de volumul următor. Vă provoc și pe voi să descoperiți povestea Orianei și să vă bucurați de o lectură impresionantă. 

Oare ce se va întâmpla mai departe cu Oriana
Vă las pe voi să citiți și să aflați.



Cartea poate fi comandată de aici.

Intrați pe site-ul Editurii Quantum pentru a urmări noutățile și reducerile.


Nota mea pentru această carte este 5/5.



10 comentarii:

  1. Sincera sa fiu, nu am auzit de aceasta carte, dar mi se pare foarte interesanta. Vreau sa o citesc.
    Felicitari pentru recenzie!❤❤

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi place cum ti-ai imaginat personajele! Recenzia mi se pare foarte bine structurata :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Am citit aceasta carte de mult timp, cred ca atunci cand a fost lansata, oricum sun curioasa de continuare... ❤❤ Felicitari pentru recenzie

    RăspundețiȘtergere
  4. Hm... doar lucruri bune despre serie, ce pot să zic, însă nu mă prea tenzează. Momentan am Miss Peregrine pe primul loc în wishlist <3!

    RăspundețiȘtergere
  5. o carte pe care mi-o doresc foarte mult

    RăspundețiȘtergere
  6. una din cea mai amuzanta carte pe care ma citit-o, pur si simplu m-am indragostit de dracusorul Abel

    RăspundețiȘtergere