19 feb. 2017

Tag - Leapșa printre cărți

Am fost nominalizată de Cărți Zburătoare să realizez acest tag drăguț. 


1. Când faci o pauză de la citit, folosești un semn de carte sau îndoi colțul paginii?

Nu am îndoit niciodată colțurile unei cărți și nici nu o voi face vreodată. La cât de mult țin la cărțile mele, aș face o criză de nervi doar dacă aș îndoi din greșeală vreo pagină. Mereu am grijă să am un semn de carte la îndemână, dar folosesc și alte lucruri dacă e nevoie.


2.Ai primit în ultima vreme o carte? Care a fost aceasta ?

Nu prea primesc cărți în general, deoarece îmi cumpăr mai mereu toate noutățile editoriale din propriul buget. Dar, am primit o carte pe care nu am mai reușit să o găsesc nicăieri și pe care mi-o doream în bibliotecă, alături de celelalte două volume. Este vorba de Alegerea, de Kiera Kass și am primit-o de la o colegă de facultate.


3.Citești în baie ? 

Deși citesc oriunde și îmi iau cu mine peste tot câte o carte, nu citesc în baie. Consider că nu își are niciun rost. Și la cât de neîndemânatică sunt, sigur s-ar întâmpla ceva cu cartea mea.


4.Te-ai gândit vreodată să scrii o carte ? Dacă da, despre ce ?

Cred că fiecare a încercat măcar o dată să scrie. Eu una am încercat. Am început să scriu pe Wattpad o poveste despre doi tineri care se întâlnesc întâmplător, dar a căror destine vor fi legate pe viitor. Evident că m-am lăsat de meseria asta, pentru că nu am talent.
Descrierea cărții :
 Andrew Harrison, băiatul singuratic şi carismatic, se mută într-un alt oraş departe de toți prietenii săi, unde o va întâlni pe Aceline Wilson, una dintre cele mai populare, bogate şi atrăgătoare fete din Liceul Lowell. Deşi sunt atât de diferiți şi nu au nimic în comun, un secret mistuitor pe care va trebui să-l păstreze şi să îl ia cu ei în mormânt, îi va apropia, dar tot acesta le va putea aduce şi sfârşitul.
El : " - Mereu eşti aşa figurantă ? Sau azi e doar o zi specială, domnişoara perfecțiune ? "
Ea : " Iar tu eşti mereu aşa îngâmfat ? Sau doar când vorbeşti cu domnişoare drăguțe, aşa ca mine ? "
5.Care este cartea ta preferată ?
Cred că această întrebare este cea mai grea dintre toate. Nu o să am probabil niciodată o singură carte preferată. Aveți aici un top 10 la seriilor/trilogiilor mele preferate. 
6.Îți place să recitești cărți ? 
Depinde de cât de mult mi-a plăcut o carte. Dacă mi-a plăcut extrem de mult, o recitesc după ceva timp. Foarte rar mi se întâmplă asta, pentru că prefer să descopăr povești și lumi noi.
7.Ce părere ai despre o întâlnire cu autorii cărților pe care le apreciezi și ce le-ai spune ? 
Îmi doresc din tot sufletul să întâlnesc câțiva dintre autorii mei preferați. Cu siguranță le-aș cere un autograf și le-aș spune cât de mult le apreciez munca și ideile pe care le au pentru a crea minunățiile care m-au captivat.
8.Îți place să vorbești despre ceea ce citești ? Și cu cine ?
Da, îmi place să împărtășesc și cu alte persoane obsesia mea pentru anumite cărți sau personaje, dar din păcate nu prea am cu cine. De când am pagina, simt că mi-am făcut o mulțime de prieteni care au aceeași pasiune ca a mea și mă simt tare bine știind că nu sunt singura din această lume care citește.
9.Care sunt lucrurile care te determină să alegi o anumită carte?
Sincer, eu prima dată mă uit la copertă. Deși nu ar trebui. Conținutul contează bla bla bla. Dar în aceeași măsură contează și descrierea, de unde îmi pot da seama dacă vreau să citesc cartea sau nu. Câteodată, dar foarte rar, caut și recenzii despre cartea respectivă.
10. Care crezi că este o lectură "obligatorie", o carte pe care toată lumea trebuie să o citească ? 
Nu știu dacă ar trebui să existe o lectură obligatorie, pentru că până la urmă fiecare citește ce-i place, iar gusturile nu se discută. Dar dacă ar fi să recomand o carte care merită citită este Zece respirații scurte, de K.A. Tucker. E emoționantă și sigur vă va plăcea.
11.Care este locul tău preferat pentru lectură ? 
În pat. All the time. Mă simt relaxată și pot să mă concentrez pe povestea cărții, să intru în pielea personajelor. Dar citesc oriunde.
12.Când citești, asculți muzică sau preferi liniștea ? 
Dacă aș asculta muzică, nu m-aș putea concentra suficient, deoarece eu mereu sunt atentă la versurile melodiilor și le fredonez. Deci, prefer liniștea.
13.Ai citit cărți în format electronic ? 
Nu sunt fană a cărților în format electronic. Mă obosesc îngrăzitor și nici nu am aceeași senzație. Prefer cărțile în format fizic. Am citit la un Reading Challenge două cărți în format electronic : Toate acele locuri minunate și Băiatul cu pijamale în dungi.
14.Citești numai cărți cumpărate sau citești și cărți împrumutate?
Deși eu nu împrumut cărți și prefer să mi le cumpăr pentru că îmi place să am biblioteca mea, consider că nu conteză dacă o carte este cumpărată sau împrumutată, atâta timp cât citești.
15.Fă un top al celor mai bune 5 cărți/serii pe care le-ai citit vreodată.
Am realizat un top 10 al seriilor/trilogiilor mele preferate aici.
Și un 5 al distopiilor mele preferate aici.
Acestea au fost răspunsurile mele. Vă invit și pe voi să realizați acest tag.  La rândul meu nominalizez pe Miha de la The Cemetery of Books și pe Ioana de la Din dragoste pentru cărți.

14 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. foarte interesante raspunsurile tale si in multe dintre ele ma regasesc si eu

    RăspundețiȘtergere
  3. Interesante raspunsurile tale..la majoritatea as raspunde la fel..La partea cu scris carti nu ma prea regasesc .nu am incercat niciodata asta ,dar nu cred ca ar iesi ceva bun..in schimb imi place sa le citesc pe altora.Asa ca as fi dispusa sa citesc ce voiai sa scrii..Poate o continui <3 .Recenzia e uluitoare.Am experienta cu cititul de la altii..de exemplu am o colega care mereu scrie poezii si pot sa spun ca sunt mandra ca sunt prima care i le citeste cu toate ca uneori nu le prea inteleg( colega mea e cam filozofica :)) ) Asa ca sper ca te-am convins..sigur toti de pe pagina am fi dispusi sa-ti citim cartea si sper ca atunci cand vei avea timp nu vei uita de ea! <3

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi place mult de tot...ce frumos a iesit.. Si super interesante intrebarile si raspunsurile tale sunt pe masura

    RăspundețiȘtergere
  5. 1. Cand iau o pauza de la citit, caut peste tot un semn de carte. Si folosesc orice. Daca nu am nimic la dispozitie, in cel mai urgent caz indoi pagina. Stiu, mi-e rusine cu mine.
    2. Nu primesc carti in general. Ultima carte primita a fost de Secret Santa, cand am primit Furia Rosie.
    3. Nu citesc carti in baie. Mai mult ca sigur as distruge cartea.
    4. Da, de cate ori nu am avut idei, si inca am. As vrea sa ma apuc in viitor de scris. Imi pastrez ideile pana le voi putea pune pe hartie (sau pe wattpad). Apropo, povestea ta suna bine. Poate te vei intoarce la ea.
    5. Nu pot sa raspund la intrebarea asta. Daca as raspunde cu un singur nume, m-as simti de parca mi-as trada sufletul.
    6. Da, imi place sa recitesc carti, atunci cand imi aduc aminte de anumite scene din carte, si devin iarasi curioasa in privinta ei. Mai mereu mi se intampla asta.
    7. Mi-ar placea sa imi intalnesc autorii preferati. Nici macar nu stiu ce le-as spune.
    8. Da, imi place sa vorbesc cu cineva despre cartile pe care le-am citit. Nu ma mai pot opri din vorbit, de fapt.
    9. Descrierea, si uneori mai caut citate pe net. De foarte putine ori m-a influentat coperta. Interiorul conteaza.
    10. Sunt prea multe. Banda celor sase ciori, Zece respiratii scurte, PJO, Ingerul noptii, Culorile dragostei, Academia Vampirilor, Hotul de carti, Oscar si Tanti Roz, si lista continua.
    11. Patul. Imi place sa citesc in pat. Am citit undeva ca patul este poarta dinte realitate si lumea viselor, si de aceea ne simtim mai bine cand citit acolo. Suna destul de bine.
    12. Eu ascult muzica. Ma linisteste, si ma ajuta sa ma concentrez mai bine.
    13. Majoritatea cartilor pe care le-am citit au fost pdf, si nu m-au deranjat.
    14. Mai citesc si carti imprumutate. Nu ma deranjeaza.
    15. Pai, topul meu este: Banda celor sase ciori, Ingerul noptii, Culorile dragostei, Regina rosie, Ingeri cazuti. Nu le pot pune in ordine, pentru ca nu pot sa aleg.

    A fost un tag foarte interesant :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Frumoase răspunsuri ! Câteva cărți dintre preferatele tale sunt și preferatele mele :D

      Ștergere
  6. 1.Folosesc un semn de carte, pentru mine cartiile sunt cea mai mare comoara a mea asa ca tin foarte mult la ele
    2.Nu am primit nicio carte in ultima vreme, am castigat una la un concurs si anume Amor la Paris nu stiu daca asta se incadreaza in categoria primita, dar eu asa o consider
    3.Nuuu, asa cum am spus mai inainte tin foarte mult la cartiile mele
    4.Am incercat, dar am realizat ca nu ma pricep prea mult la asta asa ca ma multumesc sa citesc ce scriu altii
    5.Aerul pasiunii – de Brittainy C. Cherry
    6.Da, am cateva carti pe care le-am recitit, cum ar fii Naluca si naucul,Te doresc si Cu el pentru totdeauna. Acestea imi vin acum in minte , dar e posibil sa mai fie altele
    7.Mi-ar placea foarte mult sa ma intalnesc cu scriitorii mei preferati chiar daca nu sunt sigura ca le-as spune foarte multe din cauza emotiilor, dar sa fiu acolo fata in fata cu ei ar fii pentru mine vis implinit.
    8. Da imi place si in ultima perioas=da port destul de multe asfel de discutii pe pagini\blogg-uri cu si despre carti
    9. De obicei urmaresc anumite edituri si vad ce carti au aparut noi., iar apoi citesc descrierea lor si daca aceasta imi surade atunci imi cumpar respectiva carte.
    10.De curand am citit cartea Cea mai norocoasa fata si m-a marcat pur si simplu, povestea Anei din pacate se intampla multor tinere de 14-16 ani din zilele noastre. Este o adevarata lectie de viata.
    11.In pat cu o cana de ceai
    12.In liniste, daca aud zgomot nu ma pot concentra si nu pot sa ma concentrez
    13. Da ,desi nu e acelasi sentiment uneori curiozitatea a invins si am preferat sa citesc o carte electonic decat sa astept pana fac rost de ea.
    14. Ambele variante sunt foarte bune, nu ma intereseaza cum fac rost de o carte atata timp cat pot sa o citesc/
    15.1.Aerul pasiunii
    2.Doamna de la miezul noptii
    3.Urgia si zorile
    4 Cea mai norocoasa fata
    5.Nascuta din fum si os

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce răspunsuri frumoase ! Mă bucur că ai făcut tag-ul :)

      Ștergere
  7. 1. Folosesc semn de carte, chiar dacă aparţine altei cărţi.
    2. Nu primesc cărţi, sunt nevoită să mi le cumpăr singură. Concursuri nu prea câştig, aşa că ultima carte cumpărată este Inferno, împreună cu Născută din fum şi os.
    3. Nu, niciodată.
    4. Am scris deja o carte, despre o fiinţă, opusul omenirii, care produce diferite dezastre, mai precis masacre. Acum o scriu pe a doua.
    5. Nu pot alege.
    6. Nu am recitit cărţi până acum, dar cu siguranţă o s-o fac, pentru că am vreo două-trei cărţi superbe în bibliotecă.
    7. Nu m-am întâlnit cu niciun autor până acum, în afară de profesoara mea de limba română. Am doar o carte semnată de un autor. :) Le-aş mulţumi pentru minunăţiile create.
    8. Da, cu alţi cititori.
    9. Descrierea şi coperta. + câteva pagini citite de pe site-uri care au ''Răsfoieşte''
    10. Codul lui Da Vinci de Dan Brown, o avalanşă de informaţii noi.
    11. În pat.
    12. Prefer liniştea.
    13. Da, pe wattpad.
    14. Am citit şi cărţi împrumutate.
    15. Topul: 1. Codul lui Da Vinci
    2. Născută din fum şi os
    3. I.R.En
    4. Nimic după noi
    5. Inferno

    RăspundețiȘtergere
  8. Îmi plac atât de mult tag-urile pe care le-ai postat până acum și sper să postezi un alt tag cât de curând!💓

    RăspundețiȘtergere