14 feb. 2017

Recenzie - „O minciună nevinovată”, de K.A. Tucker

  • Numele cărții : O minciună nevinovată
  • Autoare : K.A. Tucker
  • Editura : Epica
  • Nr. pagini : 368

Descriere :

Livie Cleary a fost dintotdeauna catalogata drept Perfectiunea Intruchipata, dar pe parcurs isi da seama ca aceasta perfectiune nu este tocmai o fericire si ca pe drumul sinuos catre autocunoastere este mai mult ca sigur ca va face si greseli.
 „— Intotdeauna te voi face sa fii mandru de mine, tati.” Acestea au fost ultimele cuvinte pe care Livie i le-a adresat tatalui ei.
In cei sapte ani care s-au scurs de la moartea tragica a parintilor, Livie s-a straduit din rasputeri sa se mentina la acest standard prin fiecare alegere facuta, prin fiecare cuvant rostit si prin fiecare actiune intreprinsa, in vreme ce avea grija de sora ei, dand dovada de tarie de caracter si de maturitate. Dar studentia bate la usa, aducand odata cu ea provocari neasteptate care ii vor pune la incercare hotararea – si inima.
 Livie ajunge la Princeton avand un plan solid in minte, pe care vrea sa il puna in aplicare fara sovaire: sa ia examenele cu brio, sa se pregateasca pentru facultatea de medicina si sa intalneasca un baiat bun si respectabil cu care sa se marite intr-o buna zi. In mod categoric, planul ei nu include shot-uri cu vodca, nici o colega de camera cam petrecareata si nici pe Ashton, arogantul – dar extrem de atragatorul – capitan al echipei masculine de canotaj. Acesta din urma o face pe Livie, care de obicei este atat de stapana pe sine, sa arda in flacari. Si, de parca toate astea nu ar fi fost indeajuns, el este cel mai bun prieten si colegul de apartament al lui Connor, care se pare ca intruneste la perfectiune criteriile lui Livie. Si atunci, de ce gandurile ei se tot indreapta spre Ashton?


Părerea mea : 


O minciună nevinovată este o carte pe care trebuie să o citiți. Primul volum, intitulat Zece respirații scurte a fost excepțional, dar nici nu acesta nu mi-e rușine. K.A Tucker continuă povestea surorilor Cleary, de data asta din perspectiva lui Livie, sora lui Kacey. Mi-a fost dor de personaje, de stilul autoarei, de povestea tristă a vieții celor două adolescente, iar citind această carte am simțit aceleași emoții ca atunci când am citit primul volum. 

Livie Cleary, o puștoaică în vârstă de 18 ani, s-a decis să se despartă o vreme de mica ei familie din Miami și să urmeze studiile la Princeton, vestita Universitate pe care a urmat-o tatăl ei. Aceasta are planuri mărețe în ceea ce privește cariera sa de viitor și dorește să le ducă la bun sfârșit  : de a avea note excepționale și de a ajunge medic pediatru.  


Bineînțeles că planurile ei vor fi date peste cap după apariția carismaticului 
Ashton și a vieții lui zbuciumate. Deși Livie neagă în fața sinelui că nu simte nimic pentru băiatul desfrânat, în prezența lui se simte o altă persoană, mai energică, mai plină de viață, mai fericită ca niciodată. Dar oare se va lăsa Livie cucerită de tipul despre care nu cunoaște nimic ? 



O să ne reîntâlnim cu doctorul psihiatru Stayner, "salvatorul de vieți" după cum l-am poreclit eu, care după ce a reușit să o readucă cu picioarele pe pământ pe Kacey, va încerca același lucru și cu Livie. Sfaturile acestuia mi s-au părut părintești, de parcă Stayner nu ar fi doctorul ei, ci mai degrabă propriul ei tată. Veți vedea că unele convorbiri dintre cei doi vă vor stârni râsul.

După prima ei petrecere studențească, unde Livie a fost însoțită de sora ei și de noua colegă de cameră Reagan, totul va căpăta mici schimbări în viața ei. Nu își amintește mai nimic, de aceea când se trezește cu un bărbat dezbrăcat în camera ei de cămin, care avea tatuat pe fund Irlandeza, Livie intră în panică. 

"Cu mișcări surprinzător de grațioase, se rostogolește jos din pat și se ridică în picioare. Aerul îmi șuieră printre dinți când îl trag în piept, mutându-mi privirea spre fereastră, dar nu înainte de a-l vedea în față  în toată splendoarea.Mă întreabă, râzând pe înfundate :  -Ce s-a întâmplat, Irlandezo ? "


STAI ! CE ? De ce îi spune străinul atrăgător din fața ei "Irlandezo" ? Cât a putut bea încât să nu își aducă aminte ? Veți afla la sfârșitul cărții motivul pentru care Ashton a poreclit-o în felul acesta. 

De aici începe adevărata acțiune. Deși nu vrea să se mai intersecteze vreodată cu Ashton, acest lucru este inevitabil. Livie îl va cunoaște în prima ei zi de facultate pe Connor, băiatul perfect în viziunea ei și a părinților. Întâmplător, se pare că acesta este cel mai bun prieten al lui Ashton. Oriunde va merge Livie, până și la cursuri, va da ochi în ochi cu Ashton. Deși va încerca relația cu Connor, drumurile ei vor duce tot spre Ashton, cel care i-a furat inima cu adevărat.



Însă Ashton are propriii săi demoni. Propriul său trecut dureros. Cred că acest volum s-a bazat mai mult pe povestea tristă a lui Ashton, decât cea a lui Livie. Dar momentele triste vor fi puține. 

Dacă citind prima carte m-am simțit tristă, citind-o pe a doua am râs în hohote. 
Veți vedea câte întâmplări amuzante vor fi. Vă las pe voi să savurați cartea. Prea multe detalii ar strica farmecul.







Va deveni Ashton un băiat mai bun ? Se va îndrăgosti cu adevărat de "Irlandeza" lui? 


Nota mea pentru această carte este 5/5.



                                                                                                                           Kisses, 
                                                                                                                                                 Dweenie

10 comentarii:

  1. Ador seria, mai ales primul volum din serie, Zece respiratii scurte m-a cucerit😍😍
    Iar o minciuna nevinovata e un adevarat deliciu si e foarte buna sa o citesti de valentin's day😍day
    ❤❤❤
    Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  2. Am citit primul volum. Sper sa reusesc in curand sa iau si cartea aceasta. Imi place cum scrie autoarea.

    RăspundețiȘtergere
  3. ambele volume sunt minunate si merita citite..felicitari pentru recenzie

    RăspundețiȘtergere
  4. Felicitarile mele pentru recenzie, este foarte buna! Cuprinde toate aspectele incitante ale cartii ;).

    RăspundețiȘtergere
  5. mi-a placut mai mult acest volum, dar ambele merita

    RăspundețiȘtergere
  6. Acelaşi lucru ca şi la primul volum 😂😂
    O să descopăr singură... Dacă nu sunt prea tentată să citesc ce e aici aşa frumos aşternut! 😚

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce mi-o mai placut cartea asta :)) Ce-i drept, primul volum a fost, din punctul meu de vedere, mai sensibil, mai emotionant, mi-a placut mai mult. Dar, asa cum si tu ai spus, nici cu acesta nu mi-e rusine :))
    Au fost momente in care am ras cu lacrimi, dar si momente care m-au terminat pur si simplu :)) Momente in care am plans ca un copil mic:))
    Eu recomand cartea,o ador <3

    RăspundețiȘtergere
  8. Mi-a plăcut mult primul volum, dar cum ai spus şi tu, nici cu ăsta nu mi-e ruşine. Am râs cu lacrimi la cartea asta, dar am avut şi lacrimi în ochi la anumite scene. Mai ales la acea scenă de la final (când Livie vede brăţara la mâna lui Asthon după ştim-noi-ce).
    Abia aştept să aflăm şi povestea băieţilor, Cain şi Ben.

    RăspundețiȘtergere
  9. OFFF. K.A. Tucker ne mai lovește cu încă o poveste surprinzătoare ! Am citit-o pe prima și de-abia aștept să văd povestea din perspectiva surorii. Stilul autoarei o ridică printre scriitorii mei preferați ! ;)

    RăspundețiȘtergere