13 feb. 2017

Recenzie - „Îngeri căzuți”, de Susan Ee


  • Numele cărții : Îngeri căzuți
  • Autoare : Susan Ee
  • Editura : Trei
  • Nr. de pagini : 344

Descrierea cărții : 
Au trecut sase saptamani de cand Ingerii Apocalipsei au coborat pe Pamant pentru a distruge lumea moderna. Bandele de raufacatori sunt stapanii zilei, iar spaima si superstitiile cei ai noptii. Cand ingerii razboinici rapesc o fetita neajutorata, sora ei Penryn, in varsta de saptesprezece ani, e hotarata sa faca orice sa o salveze.
Orice, in afara de a incheia un pact cu un inger inamic.Impreuna cu Raffe, un luptator ranit si fara aripi, pe care il salveaza, Penryn porneste intr-o calatorie plina de pericole pentru a-si regasi sora si in timpul careia cei doi protagonisti trebuie sa se sprijine unul pe celalalt ca sa poata supravietui.



Părerea mea :

       Oamenii, care de-a lungul vremii îi considerau pe îngeri protectori ai umanității, vor avea o surpriză când vor afla pe pielea lor că cei care se presupunea că erau paznicii lor, sunt de fapt nişte duşmani cu sânge rece. 
       Penryn Young, o adolescentă de 16 ani ajunsă într-o situație critică, ajută unul dintre inamicii ei, pe Raffe,un înger rănit. Fiecare are câte un scop și amândoi sunt dispuși să rişte totul pentru atingerea lui :

-> Penryn vrea să îşi salveze sora cea mică, pe nume Paige, care a fost răpită de îngeri.
-> Raffe își dorește să se răzbune pe semenii săi, pentru că i-au spintecat aripile și l-au abandonat ca pe unul din dușmanii săi.
       Însă, de-a lungul călătoriei s-ar putea ca cei doi duşmani de moarte aduşi împreună de o soartă crudă, să învețe din ce în ce mai mult despre adevăratul motiv pentru care se întâmplă atât de multe.
       
       Pe parcursul călătoriei lor, amândoi vor învăța diverse lucruri despre lumile lor, şi implicit despre ei înşişi, realizând că aparențele înşală şi instinctul este esențial supraviețuirii. Relația dintre cei doi, care la început era complet glacială, chiar platonică, se îmbunătățește pe parcurs, cei doi învățând să aibă încredere unul în celălalt, ei rămânând împreună nu doar pentru a-şi atinge scopurile, ci şi fiindcă încep să țină unul la celălalt.

       Autoarea portretizează eroina cărții extrem de realist : curajoasă şi dispusă să facă orice este necesar pentru a-şi salva sora mai mică, chiar dacă asta înseamnă să se alieze cu însuși duşmanul. Dar să nu uităm însă că Penryn este o adolescentă vulnerabilă, iar asta înseamnă că nu îi este complet imună la farmecele lui Raffe




       Personajul masculin creat de Susan Ee, arhanghelul Raffe, care a fost trădat de proprii frați este la fel de bine construit ca și personajul feminin. Deși la început pare diabolic și de partea răului, pe parcurs ne vom da seama că sufletul lui ascunde multă bunătate. Să se fi schimbat oare și datorită faptului că începe să o placă pe Penryn ? Să se fi îndrăgostit de ea ? Doar nu e posibil așa ceva. Dușmanii sunt dușmani. 



Vom afla pe parcursul întregii cărți aventurile celor doi și cât de departe va ajunge atracția dintre două ființe aparținând unor lumi diferite. Vă las pe voi să descoperiți ce se va întâmpla cu Penryn și Raffe în continuare.

Al doilea volum este în curs de apariție, așa că ne vom putea bucura mai mult de prezența celor doi. Până atunci, citiți primul volum. Dacă sunteți fan al distopiilor, această carte vă va întrece așteptările cu siguranță.


 Nota mea pentru această carte este 5/5.

                                                                                                Ne citim data viitoare, 
                                                                                                                                        Rainbow


13 comentarii:

  1. Oooooo!!! Îmi place! Mi-ar plăcea foarte mult să o adaug la biblioteca mea. Este o poveste foarte interesantă și aș vrea să o parcurg pe toată. 😊😊😊😊

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi-a plăcut la nebunie recenzia...Deja o am în lista mea...Îmi doresc foarte mult sa citesc aceasta carte.😍😍😍Superba recenzie

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu prea ma atrage. Cred ca voi spune pas ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. o carte superba, o recenzie minunata...de abia astept sa apara volumul 2

    RăspundețiȘtergere
  5. 14 februarie 2017, 15:41. Imi dau seama ca este o carte minunata si abia astept volumul 2

    RăspundețiȘtergere
  6. Hmm, mă bucur mult că au păstrat coperta. Cât despre recenzie, ţin să vă felicit. Faceţi recenzii foarte frumoase! Cartea n-am citit-o încă.

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte buna recenzia! Am citit cartea si cred ca este minunata! :)

    RăspundețiȘtergere
  8. de abia astept sa reusesc sa citesc si volumul 2 pentru ca primul mi-a placut foarte mult

    RăspundețiȘtergere
  9. Sincer, am fost cam dezamăgită de carte asta... Adică tipa era ca într-un film horrro - nu te du în pădure! Ea fix într-acolo o ia! Un pic penibiluț... Ar trebui tu ca autor să vii cu ceva imprevizibil.
    Părerea mea...
    Mi-e şi frică să cumpăr volumul 2, şi promit să nu mai cumpăr cărți dupą copertă, căci aşa m-am pricopsit cu primul

    RăspundețiȘtergere
  10. Ahh ! Cărți cu îngeri ! Le ador ! De asta nu am auzit, dar datorită recenziei tale vreau să o citesc cu siguranță !

    RăspundețiȘtergere
  11. O carte superbă şi o recenzie pe măsură. Ador aceastā carte. Datorită coperţii şi subiectului, am dat comandă de cãnd am văzut că a apărut şi nu am fost dezamăgită.
    De curând am cumpărat şi volumul 2, abia aştept să văd ce se mai întâmplă cu Penryn (ador numele āsta) şi Raffe.

    RăspundețiȘtergere