30 iun. 2018

„Pierdut în Purgatoriu” ― Iubirea salvează ființa din propriul Infern?

Titlu: Pierdut în Purgatoriu
   Autoare: Cosmina Posedaru
   Editura: Quantum
Colecție: Alfa
   Nr. de pagini: 182
   Disponibilă: aici
   Rating: ★★★

Cosmina Posedaru reprezintă o surpriză plăcută pentru mine, mai ales pentru faptul că evoluția majoră pe care am simțit-o cu privire la stilul de scriere, care e îmbunătățit față de romanele sale precedente. Ochiul pisicii, o altă carte scrisă de dânsa, a fost plăcută și am observat talentul autoarei de a crea povești cu mari doze de mister, dar Pierdut în Purgatoriu a fost o combinație neașteptat de bună între o carte psihologică și un roman polițist. 

Alegând să scrie despre depresie, Cosmina a reușit să redea întocmai suferința prin care trece o persoană cu această boală, care este, din păcate, din ce în ce mai întâlnită în zilele noastre. Personajul principal, Alexei, este o prelungire a autoarei, aceasta alegând să vorbească despre propriile temeri și despre întunericul ce s-a instalat treptat în mintea ei, prin intermediul unui protagonist slab, laș și fricos, dar care la final a reușit să vadă lumina în acel întuneric obscur. 

Depresia este o boală foarte versatilă, care îmbracă diferite forme în funcție de persoana pe care o posedă. Eu i-am oferit personajului meu doar forma care s-a manifestat la mine. Nu am făcut decât să colorez în ficțiune trăirile și o parte din gândurile mele din acea perioadă.

Mi-a plăcut dubla voce narativă, ambele personaje reușind să îmi transmită emoții de felurite nuanțe, iar povestea în sine a fost delicioasă. Am trăit cartea din plin și m-am bucurat de o lectură ușoară și relaxantă, care a durat, însă, prea puțin. Voiam mai mult, aveam nevoie de mai mult.

Romanul nu are atât de multă acțiune pe cât mi-aș fi dorit eu, iar unele scene le-am simțit ca a fi ușor grăbite, dar compensează prin latura psihologică. Cosmina explorează mintea omului, o încâlcește și o descâlcește, ne oferă o călătorie abruptă și periculoasă, din care ne scoate la final teferi și nevătămați.

Autoarea ar putea fi un detectiv excepțional, sau cel puțin se preface a fi unul. Are un talent deosebit în a lansa capcane și obstacole care să ne captureze și să ne împiedice a desluși misterul. Întreaga carte este condimentată de momente care te țin într-un suspans continuu și care nu te lasă să respiri până la finalul călătoriei. 

Recomand Pierdut în Purgatoriu cititorilor pasionați de lecturile pline de intrigă și mister, iar dacă sunteți fani ai romanelor psihologice sau ai genului thriller, atunci cartea asta s-ar putea să vă satisfacă dorințele și să vă ofere o poveste de neuitat. 


Alexei Volk, unul dintre cei doi protagoniști ai romanului, este inspector al poliției metropolitane din Londra, și deși are parte de apreciere din partea colegilor săi din același domeniu, ceva pare să fie în neregulă cu acesta. În spatele aparențelor înșelătoare, care conturează un bărbat puternic și stăpân pe sine, Alexei este, de fapt, tocmai opusul: o persoană fragilă care se poate frânge în orice moment. Se află într-un întuneric constant din care nu mai reușește să iasă, aude voci ale persoanelor din trecutul său, iar diagosticul pare să fie clar. Este nebun. Sau nu?

Aflându-se pe marginea unei prăpastii adânci, Alexei este gata de a lua o decizie drastică, de a se sinucide și a pune, astfel, capăt tuturor angoaselor și întunericului ce-l înconjoară. Dar odată cu apariția psihiatrului Artio Byrne, care observă doar cu o simplă privire că ceva nu este în regulă cu Alexei, totul se schimbă în viața inspectorului. 

Oamenii sunt considerați ființe versatile, capabile să se muleze după orice situație. Însă suntem limitați de către propria noastră minte. Undeva, în codul nostru genetic, s-a strecurat o greșeală. Iar ghinioniștii ca mine nu aveau altă variantă decât să sufere.

Artio Byrne este salvatoarea lui Alexei, un înger care parcă a fost trimis pe Pământ special pentru el. Văzându-l într-o stare deplorabilă, aceasta îi lasă numărul ei de telefon în caz că are nevoie de un psihiatru și, de ce nu, de un prieten cu care poate sta de vorbă. Artio realizează că starea lui Alexei este gravă atunci când primește un telefon de la acesta, așa că va decide să se mute cu el pentru a-l putea supraveghea.

Din acest moment începe o luptă pe viață și pe moarte pentru viața lui Alexei. Volk este pierdut în Purgatoriu și nu pare a scăpa vreodată din acel loc obscur. Va reuși să iasă la lumină cu ajutorul psihiatrei? Sau se va cufunda și mai mult în depresie?

Eram ca un suflet pierdut în Purgatoriu. Mă aflam într-o cumpănă, un spațiu în care nu puteam fi atins. Trebuia să aleg ce voi face în continuare. Puteam să merg mai departe?

O poveste despre puterea iubirii de a salva o ființă din propriul Infern. De neratat.

Această carte a fost oferită spre recenzare de către Editura Quantum, cărora țin să le mulțumesc din suflet!
Pentru a afla mai mult informații în legătură cu noile titluri sau promoțiile Editurii Quantum, vă invit să vizitați site-ul lor dând un click aici.

Romanul Pierdut în Purgatoriu poate fi achiziționat de aici. 
                                                                                                                 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu