11 nov. 2018

„Sărutul câștigătorului” (Blestemul câștigătorului #3) ― Iubirea sau războiul?


Titlu original: The Winner's Kiss
   Autoare: Marie Rutkoski
   Editura: Corint
Colecție: Leda Edge
   Nr. de pagini: 480
   Disponibilă: aici
   Rating: ★★★

În acest volum care încheie Trilogia Câștigătorului, am simțit că totul este la un alt nivel față de volumele anterioare. Suspansul crește din ce în ce mai mult cu fiecare pagină întoarsă, reușind spre final să atingă cote alarmante (am început să-mi rod unghiile și să transpir de nerăbdare). 

Emoțiile transmise sunt mai puternice, acțiunea este mai fugitivă, sărind peste detalii irelevante, însă nu încât să omită ceva important din poveste. De data aceasta am cunoscut o altă identitate a protagonistei, una mult mai dură și mult mai puternică față de primele două volume. Postura de sclavă a schimbat-o și a marcat-o pe Kestrel, iar noua ei persoană este exact ce mi-am dorit să devină aceasta pe parcursul acțiunii.

Relația romantică dintre Kestrel și Arin este pusă pe pauză mare parte din roman și trebuie să recunosc că acest lucru m-a făcut să tânjesc după fiecare gest mărunt de afecțiune dintre cei doi. Totul s-a derulat încet, cu răbdare, iar în fiecare moment petrecut de cei doi împreună s-a simțit o tensiune sexuală constantă. 

Fiind o carte care scoate în evidență o poveste romantică pe un fundal politic (dușmănia dintre cele două popoare, valorienii și herranii), Marie Rutkoski a reușit într-un mod armonios să combine cele două teme, iubirea și războiul, care pot fi interpretate și la propriu și la figurat. Iubirea din sufletul protagoniștilor alternează între dragostea unuia pentru celălalt și dragostea pentru propriul popor. Războiul, de asemenea, poate fi văzut din dublă perspectivă, și anume, confruntarea dintre valorieni și arrieni, dar poate fi interpretat și ca un război între cele două personaje principale, care sunt confuze de propriile sentimente. 

De ce credeți că iubesc eu seria asta atât de mult? Pentru că nu este o simplă poveste Young-Adult, ci reușește să spargă granițele  și să devină o combinație de genuri, printre care se află, pe lângă latura YA? ficțiunea istorică și romance-ul. Este altceva față de ce am mai citit, iese din tipare și a reușit să-mi rămână în suflet și minte.

Un alt motiv pentru care iubesc fiecare părticică din seria lui Rutkoski este faptul că autoarea nu neglijează personajele secundare axându-se doar pe povestea celor principale. Din contră, se pune accentul pe relația dintre Kestrel și tatăl ei și pe relația de prietenie dintre Arin și Roshar (pe care am adorat-o). 

Sărutul câștigătorului este un sfârșit extrem de bine scris și pot spune că am fost mai mult decât mulțumită cu ce am primit pentru o ultimă călătorie. Este un volum plin de acțiuni sângeroase, bătălii și răni nevindecate, cu întorsături de situație care să te facă să mai citești "încă un capitol" până când îți vei da seama că ai ajuns la final. 

Dragi cititori, sper că nu mai aveți vreun dubiu cu privire la calitatea acestei trilogii. Trilogia câștigătorului are o poveste complexă, cu mai multe fire narative, cu personaje de diferite tipologii și cu o tematică diversificată, care te va captiva încă de la început cu o premisă tentantă: o fată nobilă cumpără un sclav de care se va îndrăgosti. Ce se va întâmpla mai departe veți vedea voi, pentru că e nevoie de trei volume ca povestea lui Kestrel și a lui Arin să fie spusă cum trebuie. 

Nu vă voi povesti acțiunea volumului trei, deoarece, în mod inevitabil, aș da spoilere celor care nu au citit primele volume și nu îmi doresc acest lucru. Vă invit să citiți și voi această trilogie care m-a cucerit încă de la citirea sinopsisului și vă doresc nervi de fier, pentru că veți avea nevoie din plin (în sensul bun).


Recomand din tot sufletul trilogia lui Marie Rutkoski, iar ceea ce vă pot promite este că veți avea parte de o aventură plină de iubire, prietenie, dușmănie, sânge și trădări care-ți vor tăia răsuflarea. 
Ești pregătit/ă?


 Achiziționează Sărutul câștigătorului de Marie Rutkoski de aici.
Pentru a fi la curent cu noutățile și promoțiile Editurii Corint, vă invit să le vizitați site-ul printr-un simplu click aici.
                                                                                                                   
                                                                                                                    


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu