30 iun. 2017

Amurg || Impresii - Cărți vs Filme


Pentru că nu mă puteam decide între a face o recenzie a fiecărei cărți în parte, sau să vă spun o părere personală legată de toată seria Amurg, am ales până la urmă o a treia variantă: să fac un versus  între cărți și filme. Trebuie să recunosc că prima dată am văzut filmele, și abia târziu m-am apucat și de cărți, așa că o să încep tot cu ele.

 Filmele 



Deși filmele au scos câteva amanunte destul de importante și au schimbat câteva cadre, față de cum era în cărți, mie mi-au plăcut.
Actorii mi-au plăcut cel mai mult, și chiar mi s-a părut că au intrat în pielea personajelor Bella și Edward.
Bella este interpretată de actrița Kristen Stewart. Nu cred că o altă actrița s-ar fi potrivit profilului, așa cum o face ea, și-a jucat rolul foarte bine și a intrat complet  în pielea personajului.



Robert Pattison este cel care-l intrepretează pe vampirul Edward Cullen.  Recunosc că la început am avut o mică obsesie pentru el, mi-a plăcut enorm de mult, am căutat și am văzut fiecare film în care a jucat (nu-mi pot explica de ce), dar despre felul în care l-a interpretat pe Edward, n-am nimic negativ de spus. A intrat ușor în pielea personajului, deși a declarat într-un interviu că urăște acest rol,  a trecut peste ”moft” și până la urmă a fost totul ok.


Sunt unele detalii care în filme, comparativ cu seria scrisă, nu-mi produc aceleași sentimente/ trăiri profunde, cum se întamplă atunci cand le citesc și parcă nu e aceeași scânteie când văd scena, și nu mi-o pot imagina eu cum vreau, dar totuși merită vizionate după ce citești cărțile.

Trailer film:


 Cărțile 

Seria se încadrează în seriile mele preferate. Mi-a plăcut enorm de mult, m-a făcut să trec prin toate emoțiile posibile: ură, iubire, fericire, tristețe, plânsete, nervi, curiozitate, suspans și lista continuă.
 În niciun caz nu se compară cu filmele, sunt mult mai multe detalii, trăiești altfel evenimentele din ele. Preferata mea din cărți este ultima, Breaking down 2 (Zori de zi 2), pentru că pune cel mai mult accent pe iubirea dintre Bella si Edward,  pe devotament si ce înseamnă să lupți cu adevărat pentru ceea ce iubești.
Cartea din serie care mi-a plăcut cel mai puțin este New Moon (Lună nouă), și cred că asta se datorează lui Jacob, mi-a plăcut cel mai puțin dintre personaje, de fapt, până să apară  Reneesme îl uram, am urât pe tot parcursul cărților triunghiul amoros Edward-Bella-Jacob, și datorită faptului că în carte a început să se aproprie cât mai mult de Bella, mă scotea din sărite.
În ciuda fixurilor mele legate de shipp-uri, cărțile sunt absolut geniale, merită fiecare bănuț, foaie, cuvânt consumat/ citit. Vi le recomand cu cel mai mare drag.


Acum aș vrea să știu, care este părerea voastră?
 Merită, v-au impresionat atât filmele, cât și cărțile, sau doar una? 
Aștept părerile voastre în comentarii. 

5 comentarii:

  1. Tirnoveanu Bianca30 iunie 2017 la 19:22

    Eu doar am vizionat filmele si la fel ca si tine am fost impresionata de cat talent au avut actorii.Edward m-a cucerit di pe mine mai ales ca eu sunt super pasionata de vampiri,varcolaci,vrajitoare,etc.Cateodata stau si ma gandesc cum de au avut atata inspiratie autorii filmelor astea pe care le ador,atata inspiratie.Sper ca intr-o zi sa citesc si seria de carti.Ce pot sa mai zic despre film?e prea perfect ca sa il pot comentA:))

    RăspundețiȘtergere
  2. eu pur si simplu ador seria asta! e prima serie de filme pe care am indragit o, iar la carti, dupa harry potter, amurg a fst obsesia mea. chiar daca eram relativ mica cand a aparut prima ecranizare, si destul de sceptica inca de pe atunci :)), dupa ce l am vazut pe edward cullen, m am omorat. primul film ramane preferatul meu, iar la fel cum ai zis si tu, nu cred ca altcineva se potrivea mai bine in rolul bellei. i am purtat pica pentru ca nu lua atitudine fata de edward si fata de jacob, ca se lasa prinsa in triunhiul asta si efectiv se juca cu eeeeiii :))) cartile ofera tot atata actiune pe cat ofera si filmele, am citit cu mare drag pana si Midnight sun,prima carte din perspectiva lui Edward. offd ce pot sa mai zic, in fiecare an ma uit la filme, citesc cartile de la mijloc de la final de oriunde le prind , cum se deschid. recomand. frumoasa recenzie, foarte apropiata de opinia mea.

    RăspundețiȘtergere
  3. atat filmele cat si cartile merita toti banii...superbe

    RăspundețiȘtergere
  4. Filmele le-am urmărit de vreo două ori din cauza lui Edward, dar mie una îmi plac și cărțile. Ai perfectă dreptate. Cărțile te trec printr-o mare de sentimente și apoi te aruncă la mal. Ambele variante ale poveștii îmi plac la nebunie. Dar nimic nu se compară cu o carte pe care o ții în mână.

    RăspundețiȘtergere
  5. Seria Amurg este seria care m-a introdus in lumea cititului. Nu pot sa neg ca sunt impartiala atunci cand spun ca reprezinta cea mai frumoasa serie cu si despre vampiri scrisa. Dupa ea am mai citit si Vampirii din Morganville, Vampirii Sudului, dar parca niciuna nu a putut sa o detroneze. Filmele sunt superbe si merita.

    RăspundețiȘtergere